[Ankara - MT]

@erro Abi geçen yunusun motoru ile o civarlardan geçtim işte. Ihlara vadisine kadar indim. Ancak o mekanlar için ankara civarı denmez. Yani çok yakın değil. Ama uzak da sayılmaz tabi. Sadece günü birlik gidilip gelinmesi biraz zor. En azından 250 liklerle felan.. Bir de ben o gezimden sonra o tarafları önerecektim ama "çok uzak yavvv" tepkisi gelir diye pek ses etmedim. Velhasıl, güzel yerler orası kesinlikle. Zaten hep söylüyorum, Ankarada olmak bir yandan şanssızlık ama bir yandan da TR nin her yerine eşit mesafede olduğundan büyük şans. Hani Antalyada olsan, "hadi bi Amasray yapalım!" diyemezsin misal. Yada İzmirde olsan... :wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@erro Abi geçen yunusun motoru ile o civarlardan geçtim işte. Ihlara vadisine kadar indim. Ancak o mekanlar için ankara civarı denmez. Yani çok yakın değil. Ama uzak da sayılmaz tabi. Sadece günü birlik gidilip gelinmesi biraz zor. En azından 250 liklerle felan.. Bir de ben o gezimden sonra o tarafları önerecektim ama "çok uzak yavvv" tepkisi gelir diye pek ses etmedim. Velhasıl, güzel yerler orası kesinlikle. Zaten hep söylüyorum, Ankarada olmak bir yandan şanssızlık ama bir yandan da TR nin her yerine eşit mesafede olduğundan büyük şans. Hani Antalyada olsan, "hadi bi Amasray yapalım!" diyemezsin misal. Yada İzmirde olsan... :wiinkk:

napah la yakalım mı bizim moturları :(

sen kaç km aralığında ( 100 - 120 km/h felan ? ) gittinki ıhlara vadisine !

napah la yakalım mı bizim moturları :(

sen kaç km aralığında ( 100 - 120 km/h felan ? ) gittinki ıhlara vadisine !

Ben yunusun motorla gittim. Bizim motorlarla (hele benim sele ile) biraz sıkıcı olabilir. Yada bilmiyorum, güzergaha ve gruba bağlı bir durum. Ama gönül isterdiki herkeste 600lük olsun da rahat rahat 120 gidelim düz yolda...

oralar beypazarından yarım saat sonra maksimum..bizimkiler günübirlik nallıhan yaptılar...ama çok kapsamlı değildi..benim dediğim şöyle ıssız dağ başlarına gitmek...yada cesaret edip gece kamp atmak güzel olur...

Olm İzmiri karıştırma mevzuya, orda millet hadi Amasra yapalım yerine, hadi Foça yapalı, hadi Çeşme yapalım diyor, bizim gibi karasal insanlar için başka bir dünya yani :)

oralar beypazarından yarım saat sonra maksimum..bizimkiler günübirlik nallıhan yaptılar...ama çok kapsamlı değildi..benim dediğim şöyle ıssız dağ başlarına gitmek...yada cesaret edip gece kamp atmak güzel olur...

Ankara'ya en yakın, dağ başı, kafa dinlenecek, kamp yapılacak yer olarak Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkını tavsiye edebilirim. Motosiklet ile bir yere kadar gidilebilir fakat muazzam yürüyüş rotaları var.
http://www.kizilcahamam.bel.tr/?mod=galeri&kat=76&on=1

Motosikleti
VFR1200X
Hocam soğuksu milli parkına gide gele kızılcahamam esnafıyla akraba olduk diyebilirim. Artık bütün ekip bakir yerler keşfetme çabası içinde ama verim alamıyoruz :cherry:

Macera varsa bende varım... (Yeterki aile ve iş ortamı müsait olsun) :) Koskoca bayramda bile sadece 4 saat binebildim motosiklete :)

Motosikleti
VFR1200X
hocam ağaçlık, yeşillik vs den öteye çorak dağlık, heybetli ve ürkütücü araziler peşindeyim...bi grand canyon tadında bi gezi yapsak fena mı olur...:)
Gordion (Yassıhöyük) var fotoğraflara bakınca ilginç görünüyor bence aynı yerlere gitmektense burayada bi ziyaret yapılabilir. Mağara gibi bişeyler var içinde mangal yapabiliriz :cat: bu şakaydı..

Bizim mahalledeki bir esnaf her haftasonu balık avlamaya gidiyor Ankara çevresine bir yerlere.Orman içinde dere vb. yerler anlatıyor, bir ara sorayım; neresi buralar diye :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mangal var dediler geldik :cat:

Gordion (Yassıhöyük) var fotoğraflara bakınca ilginç görünüyor bence aynı yerlere gitmektense burayada bi ziyaret yapılabilir. Mağara gibi bişeyler var içinde mangal yapabiliriz :cat: bu şakaydı..

hacı orası dümdüz arazi..çok bi numarası olduğunu düşünmüyorum...

Bizim mahalledeki bir esnaf her haftasonu balık avlamaya gidiyor Ankara çevresine bir yerlere.Orman içinde dere vb. yerler anlatıyor, bir ara sorayım; neresi buralar diye :)

hiç mi merak etmedin bu adam kaç zamandır nereyi anlatıyo diye...

hocam ağaçlık, yeşillik vs den öteye çorak dağlık, heybetli ve ürkütücü araziler peşindeyim...bi grand canyon tadında bi gezi yapsak fena mı olur...:)

Erhan bam tellerime sırası ile tek tek dokunuyorsun hee..
Senin dediğin gibi bir yere gitme rotamız vardı bizim bi zamanlar fatik abi ben ve toprağim ile
ama yeri hatırlayamıyorum bir türlü,
Fatih başgan gelirse yazar oraları..

mangal var dediler geldik :cat:

:mrgreen:

Hocam soğuksu milli parkına gide gele kızılcahamam esnafıyla akraba olduk diyebilirim. Artık bütün ekip bakir yerler keşfetme çabası içinde ama verim alamıyoruz :cherry:
Doğrudur hocam ama ben Soğuksu parkının Sultan Köfteden daha yüksek rakımlı mevkiilerini kastetmiştim:wiinkk:
Kamp yapan arkadaşlar çok memnun kalıyorlar kamp ateşinde pişen sucuk hikayelerinden bahsetmeyecem bile

Hocam o vakit çorak yapısı, kolay yürüyüş parkuru, 1400m yüksekliği ile dağ bile sayılmayan (bizim dikmenden 300m daha yüksek) fakat Ankara'ya yakınlığı ile gidilip görülesi bir alternatif olan Hüseyin Gazi Dağı'nı önerebilirim. Tabi bir Hasan Dağı veya Aladağlar kadar heybetli değil ama sınırlı vakitle sahip olanlar için şehir gürültüsünden uzaklaştıracak bir aktivite olarak değerlendirilebilir :wiinkk:
http://dksk.metu.edu.tr/wiki/index.php/Hüseyin_Gazi

Hocam o vakit çorak yapısı, kolay yürüyüş parkuru, 1400m yüksekliği ile dağ bile sayılmayan (bizim dikmenden 300m daha yüksek) fakat Ankara'ya yakınlığı ile gidilip görülesi bir alternatif olan Hüseyin Gazi Dağı'nı önerebilirim. Tabi bir Hasan Dağı veya Aladağlar kadar heybetli değil ama sınırlı vakitle sahip olanlar için şehir gürültüsünden uzaklaştıracak bir aktivite olarak değerlendirilebilir :wiinkk:
http://dksk.metu.edu.tr/wiki/index.php/Hüseyin_Gazi

küçüklüğümde babannemin balkonundan bakıp (önder gazi) lan acaba oraya nasıl çıkılır diye düşündüğüm yer hiç aklıma gelmemişti gerçekten...hatırlattığın için sağol...valla çok süper olur...hele vericilerin oraya erişim varsa...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

Erhan bam tellerime sırası ile tek tek dokunuyorsun hee..
Senin dediğin gibi bir yere gitme rotamız vardı bizim bi zamanlar fatik abi ben ve toprağim ile
ama yeri hatırlayamıyorum bir türlü,
Fatih başgan gelirse yazar oraları..

:mrgreen:

öyle bi planınız olursa haberim olsun o vakit...ya da fatih başghan yazsın bir an önce...

Sınava son gece çalışan öğrenciler gibi koca yaz geçti gitti biz şimdi dağ tepe manzara peşindeyiz bu kış uzun geçecek anlaşılan ,neyse sucuk iyidir =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar