@ygk sorun depo musluğu olabilir , tekleyen motor ateşlemedende tekler onun için bobini kontrol demişimdir
zaten muhatap olmaya ne kapasiten ne tahsilin ne de çapin yeter
canının sıkıldığı herşeye subab diyorsun subab ayarı sıcakken Benzin kokusu egzosttan birde motorda güç düşüşu olmadan yapılmaz zaten
evet scooterin yakıtı buji filtre ve kayışa bağlıdır . Ordan burdan toplama bilgileri ezberle kopyala yapıştırla bu işler olmuyor
saçma sapan yerlerde arıza arıyorsun saçma sapan örnekler hadi uza yaa
sen orada bana "saçmalama istersen başıma geldi boş konuşmuyorum" demiştin, sonra sorun benim dediğim çıkmıştı.benim buna bir lafım yok zaten istersen git ön far ampülünü değiştir de tekleyen motora, direk beni muhattap alma, alacaksanda ifadelerini üslubunu düzgün kullan. hadi uzaa ya nedir ? senin seviyen ne bilmiyorum ama karşında ne ilkokul arkadaşın var ne hapishane kaçağı.sokak ağzını önüne gelen herkese kullanmaman senin kendi yararındır.
ben yukarıdaki mesajda herşeye supap ayarı demeyin supap ayarı yakıtı bu derece etkilemez demiştim; sen bana canımın sıkıldığı herşeye supap diyorsun diye çıkışıyorsun. vallahi Eraycım kimin kapasitesinin ne olduğu, kimin okuduğunu ne kadar anladığı ortada.
bak konu ortada cevap yazdığımız konu başından sonuna kadar oku bir senin verdiğin tavsiyeleri birde benim verdiğim tavsiyeleri listele. sonra arkadaş çözümünü de yazmış o mesajıda oku karşılaştır hangimiz yerinde şeyleri öneriyoruz hangimiz tersi.
yazdığın konuların hiçbiri yerinde olmuyor. sırf post için yazıyorsun. eleman sigortadan olabilir mi diyor sen o zaman aç bak sigortayı arkadaşım yazıyorsun. konunun birinde arkadaşım önce sorunu çöz sonra gel bize söyle yazmıştın. adam sorunu çözebilse zaten yazmaz.
supap ayarını yapmak için güç düşüşünü beklemeye de gerek yok benzin kokusunu beklemeyede. motor çalışırken zorlanıyorsa çalıştığında tık tık ses sayıyorsa supap zamanı gelmiş demektir.
scooterin yakıtı buji filte hava ayarı ve varyatöre bağlıdır. kayış çok küçük bir etkendir. kayış yıprandığında varyatör kayışı koparır. yıpranmamışsa da görevini yerine getirir. çok kalın ya da çok sert kayış koyarsan bu yakıtı etkiler sadece kayış varyatöre alışana kadar buda geçiçi bir durumdur.
kayışın karşılığı aktarması zincirli olan motorlarda zincirdir. neden vitesli motorlar çok yakıyor dediğinde zincirini değiştir demiyorsun ?
tekrar söylüyorum senin yaptığın yorumların çoğu; çoğu zaman yerinde olmuyor.
umarım artık farkına varırsın ve insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçersin. bilmediğin konulara olabilecek şeyleri değilde kesin emin olduğun konuya sorunu yazmayı denersin...