Hava ayarından kasıt sünger takozların yerimidir yoksa başka bir şekildemi.Benim takozlarım sağ ve sol uçlarda ortadaki yer hava girişi olarak duruyor.
Aslında kayış kötü olursa CVT kaçırma yapar yakıtı aşırı etkilermi onu bilemiyecem.Yani yakıt deyince sabit birşey yokki her ihtimal var agresif kullanma hava filitresi balataların sıkı olması hatta depo kapağı tam kapanmıyordur benzin uçar fazla yaktı deriz.
Birde yazışmaları hakaret ederek değilde tartışma olarak yapın birşeyler öğrenelim.
ben elimden geldiğince saygılı olmaya çalışıyorum sanmıyorum ki bu sitede biri çıkıp sen bana karşı sert üslup kullansın desin hep karşılık vermişimdir.
hava ayarından kasıt o değil senin anlattığın hava filtresi; benim anlattığım hava ayarı karbüratrdeki önemli 2 ayar vidasından biridir. biri rolantiyi sabit tutmaya yarar ( burada supaplar etkili olur işte ) ikinciside benzinin yanında motorun çektiği havayı ayarlar. motor çok hava çekerse benzin az geleceğinden güçten düşer haliyle fazla yakar. az hava alırsa benzin tam yanmayacağından yanmayan benzin atık olarak gider egsoz kokar siyah duman atmalar başlar.
kayış çok kötüyse motor yükteyken bir kere kaçırdımı kalkamaz. zaten kaçırmaya başladığı anda kayış yıpranır ve bir süre sonra kopar. kayışın yakıta çok büyük bir etkisi yoktur. sürekli olarak kayış kaçırıyorsa zaten motor hızlanamayacağından kayışında yeni değişmiş olacağından suçlanacak motor organı kabak gibi ortadadır ve değişir. önceden sağlam olan kayış ise zamanla yıpranıp kaçırmalar yaparak yakıtı bu denli etkilemez; çünkü sert yüzeyi yıpranıp kabaklaşamadan önce süne gerile süne gerile yıpranır ve kopar.
balataarın sıkı olması da geçici bir durumdur çok ısınacağından hemen aşınır ve gevşer. ben her zaman ayarlarken biraz sıkı ayarlarım arka balatamı ki zaten aşınıp dümdüz olsun her iki tarafı sonra düzene bitsin diye. en fazla 100km kasar sonra bırakır arka tekeri çokta düzenli tutmaya başlar.
yine de bir motorun niye yaktığını niye gitmediğini vb. söyleyebilmek için motorun yanında olmamız gerekir. bizim burada yaptığımız yorumlar hep teorik ve hiçbirinin %100 tutma ihtimali yok. ben gördüğüm herşeyi değerlendiriyorum. bu konuda buji değişti hava filtresi değişti yakıt arttı denmişti ona uygun yorumlar yaptırk.
başka bir konuda egsoz değişir adam yakıt artar mesala. bunu yaparken kesinlikle ondan kaynaklanmadığını düşündüğümüz a sorununu başkası önerip çözüm aratabilir. buna saygı duymamız gerekir zaten tüm site olarak ve düzeltmemiz gerekir.
ancak bunu "ulan hay sanada arabana da uza ya" gibi terimlerle yapmak ne ahlaka ne adamlığa yakışıyor.
tüm forum motosiklet kullananların türkiye de ayrı bir ırk olarak görülüp dışlandığını savunuyor ama bizim kendi içimizde birbirimize yaklaşımımız bile insanca değil. malesef aşamıyoruz.
bu site gerek konu açımında gerek yazılan cevaplarda gerek üye alımında daha seçici olmalı.