[Ankara - MT]

Erhan hala XJ6 için bir bilene sormuyorsun :p

XJ 600 ler Yamaha'nın nuh zamanından kalma çıplak motorları. Yenilerin hepsi çıplak olsun grenajlı olsun XJ6. Çıplak olan sadece XJ6 diye geçiyor. Yarım grenajlı olan yani fazer gibi olanı XJ6 Diversion ve tam grenajlı olanı XJ6 Diversion F. Tamamen aynılar sadece grenaj farkları var. Uzun yola gideceksen ve grenaj seviyorsan diversion veya diversion f alman daha iyi olur rüzgar açısından. Ama bence motorların görüntü olarak kıralı her zaman naked lardır.

Bu arada yeni kasanın yan grenajlarını ben sevmedim. Gereğinden fazla büyük olmuş ve plastikimsi bir hava katmış motora. Çıplak motosikletlerin grenajlı motorlara göre güzel olan yönü plastik parça fazla kullanılmaması ve kaslı bir görüntüye sahip olmaları. Ön far yapısı ise özgünlüğünü kaybederek Suzuki GSR 750 ye benzemiş. Ben yine renk olarak beyazı tercih ederim :cat:

valla yazarken senden gelecek yorumları bekliyorum..illa sana hitaben sormamızı bekleme..fazer gibi olanı sevsin ben diversion...
benim kafamı karıştıran sahibinden.com sitesinin yamaha altındaki seçenekleri...XJ6 diye yazmış hepsini...XJ600 diversion diye seçenek koymuş ve altında 2011 -12 modeller var...geleneğe göre bütün markalar modellerden sıfır attılar...600, 6 oldu; 1000 1 oldu...ben de XJ600 eskidir diye düşündüm ama baktım yeni modeller var...
işte bunların hepsi seks...sahibinden in yalamalığı..

Ben hep bu xj ve xj6 larda bir biçimsizlik bir dizayn hatası var derdim kendi kendime, bugün bunun şu kafa grenajından kaynaklandığı kanaatine vardım. Ve motoru ne olursa olsun bu dizayn olmamış hacı..

Müdür işten çıkarken adama ingilizce bir şey mi yazmaya çalıştın :mrgreen:

hagaten öyle demeye çalışmışım gibi olmuş müdür...ne demişim öyle...

Ben hep bu xj ve xj6 larda bir biçimsizlik bir dizayn hatası var derdim kendi kendime, bugün bunun şu kafa grenajından kaynaklandığı kanaatine vardım. Ve motoru ne olursa olsun bu dizayn olmamış hacı..

egzosu sele altından olaymış iyiymiş..kafa grenajının nesi var ?

abiler ankarada almak istediğim motoru gösterebileceğim tanıdık bir motor ustası aranıyor...yardımlarınızı acil bekliyorum..benmle motoru bakmaya gelecek ve alıp almamam için bana tavsiye verecek birisi..ücret mühim değil..kolay gelsin herkese..

abiler ankarada almak istediğim motoru gösterebileceğim tanıdık bir motor ustası aranıyor...yardımlarınızı acil bekliyorum..benmle motoru bakmaya gelecek ve alıp almamam için bana tavsiye verecek birisi..ücret mühim değil..kolay gelsin herkese..

Hocam motoru nereden alacaksın?
Ankara içerisinde merkeze yakın ise usta olmasamda elimden gelen yardımı esirgemem usta hususuna gelince diğer arkadaşların yorumunu bekliyorum bende :)

Ozannnnn Hörmetler.....

18404310151148310193467.jpg

25102110151148310258467.jpg

30506510151148310318467.jpg

Bence motordan az-buçuk anlayan birisiyle gidip, motoru genel manada beğendikten sonra detaylı inceleme için ustaya götürmek daha mantıklı olur, eğer yanında usta götürürsen senden ekspertiz ücreti talep edecektir ki bu dükkanda baktırmaktan daha tuzluya gelir!

Valla bizim grupta herhangi bir ustayı tanıyan birisini tanımıyorum ben :) Harbi ya, bir erhan var Honda servisine giden, başka kimse ustaya felan takılmıyor galiba :)

Valla bizim grupta herhangi bir ustayı tanıyan birisini tanımıyorum ben :) Harbi ya, bir erhan var Honda servisine giden, başka kimse ustaya felan takılmıyor galiba :)

neden kötü bişey gibi lanse ediyon aslanım servise gitmeyi...:)
sonra ağlıyonuz yok o usta kötü, yok o yok elimi kanattım, kaba etimi kestim falan diye:)

:) Yok lan, ben de daha düne kadar gidiyordum... :) Ama şimdi okullu oldum, sınıfları doldurdum.

Yanlız bizden sanayici Fatih abi var, tanırsa bir o tanır motor ustası :)

hacı bu ne motor çizgilerden oluşuyo...motor bloğu çizgili, lastik çizgili, amortisör zımbırtısı çizgili...gidon çizgi gibi zaten...

30506510151148310318467.jpg

R 80 mi bunlar ? Geçen Eskişehir'de de vardı birkaç tane hatta bu ne olm bi düşsen gitti motor tüm motor bloğu yanda diye muhabbeti olmuştu , yakından bakınca cidden bi garip geliyo,arabaların kaporta tampon kapı ne varsa toplaya toplaya gidersin trafikte bununla =) tabi hastasıyız o başka .

Beyler peki yukarıda görmüş olduğunuz minik symciğim üzerinde ne gibi değişiklikler yapılabilir sizce ? Sele,gidon ayna v.b

Ah be Yunus depreştirme canavarı
76f7a8e3f1d7e2851147039aa27d46a8.jpg

BMW'den en iyi cafe racer bu bence en başarılısı
DPP07DA0A08101755.jpg

Ama hala ısınamadım boxer motora ben seside olsun istiyorum ah be youtube olsa eğer iş yerinde girebilen varsa youtube'a "honda cb750 cafe racer" yazıp aratsın siyah bi tane çıkacak onu ekleyin sese bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız
:pl:

Çin malı motor alıp sonradan memnun kalmayan bir arkadaş açtığı arızaları yazmış, motorlarımızın kıymetini bilelim :)

Henüz sıfır almışken Mondial 150 Mcx Roadracer Kusurları

1)Arka stop ledleri yanmıyor
2)Benzin göstergesi çalışmıyor
3)Arka koltuk altı kilidi yolda kendiliğinden düştü gitti
4)Motorun şase kayık yani ön teker solda arka teker sağda gidiyor
5)Teknik servis ilgilenmiyor
6)Aldığım firma ilgilenmiyor
7)Bir hafta önce akü bitti henüz 7 aylık motorum bir haftadır binemiyorum
8)2 defa far ampülü geçti
9)Ayak marşı eksoza sürtüyor eksoz mahvoldu
10)Gösterge panelinin ışıkları söndü
11)Geri dönüşüm hortumu 3 defa patladı
12)Arka fren disk aşırı ısınmadan dolayı boşaldı.
13)Ön göbek dağıldı

Daha sayayım mı?

Çin malı motor alıp sonradan memnun kalmayan bir arkadaş açtığı arızaları yazmış, motorlarımızın kıymetini bilelim :)

çok yazık gerçekten..milletin kısıtlı imkanlarla yapmaya çalıştığı zevki var o da böyle sıkıntılarla piç oluyo...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar