2012 R1 bi kaç foto :)

bu bir kıstas değil bence, sebebi pistlerdeki motorların atmosferik sıkıştırılmış ve yüklenmiş motorlar olması, sokaklarda böyle bir kural yok turbo gibi bir nimet var
yani bu linkteki motorda mekanikten alınıyor o performans
bkz honda s2000 litre başına beygir rekoru 2000cc 240hp sıralı atmosferik.. (turboyla 500hp ve üzeri civicler bile yapıldı) bu arada bunu da kıran olmadı hala, şimdi rekor Ferrari'de diyenler çıkacaktır da rekoru kıran Ferrari V motorlu

ha bir de bu olay sanırım moto gp pistlerinin rekoru, rusyadaki unlim 500 tarzı bir pistte daha yüksek bir hıza çıkılabilir o rekordaki motorla (bu sadece bir tahmin sonuçta catalunya bir GP pisti)

r1 in sahibini savunuyo gibi anlaşılmak istemem o rakam her halukarda uçuk :queen: yorumum sadece haber linki için:cat:

bu bir kıstas değil bence, sebebi pistlerdeki motorların atmosferik sıkıştırılmış ve yüklenmiş motorlar olması, sokaklarda böyle bir kural yok turbo gibi bir nimet var
yani bu linkteki motorda mekanikten alınıyor o performans
bkz honda s2000 litre başına beygir rekoru 2000cc 240hp sıralı atmosferik.. bu arada bunu da kıran olmadı hala, şimdi rekor Ferrari'de diyenler çıkacaktır da rekoru kıran Ferrari V motor

kesinlikle katılıyorum arkadaş yazmış 349 km top speed şeklinde youtube da hayabusa nın +400 lü videoları var çekilmiş birde çekilmeyen ler var aynı şekilde r1 in de var insanlar kulaktan dolma bilgilere göre yorum yapıyor

O 400km yapanlar 210 mil ibreden veya 360km analog ibreden ibrenin dışarı çıkmasından kalan payla değil de uygun koşullar altında gps ölçümüyle kanıtlasınlar. Adamın tekinin otoyola çıkıp ibrenin sonunu görmesi bana hiçbirşey ifade etmiyor. Guinnes rekorlar kitabını açın bakın benzin yakıtlı silindirli stok motorla yapılan hız rekoru diye bakın. Ha bu hızlara modifiyeli bir araçla çıkılamaz mı? Çıkılır , ama çıkan araçlara , hangi koşullarda çıktıklarına bir göz atın.

R1 fena ama 372 hayatta gitmez o motor.en fazla gideceği 320 km onuda km saati göstermiyor 299 da takılı kalıyor :)

geçen gece çektiğim bir vidyoda GPS üzerinden 168mil gösteriyor, tabi aynı anda km göstergesinde kaç gösteriyordu hatırlamıyorum.
benim motosikletimin tablosu 312-298 gibi rakamları gösteriyor fakat ne derece doğrudur bilemiyorum.
bu arada 372 çok fazla bir rakam...

Son sürat arttırmak rüzgar kuvvetinin hız arttıkça inanılmaz boyutlara ulaşmasından güç artışınıda da çok büyük yükselmeler gerektiriyor...

Mesela araçlardan bir örnek verelim.

250 hp bir araç 250 km/s hıza(GPS) çıkabiliyor.

Bu aracın hızını 300 km/s ye(%20 arttırmak ) çıkarmak için gücünü % 60 arttırmak(400hp) gerekiyor

Aynı aracın hızını 250 den 400 km/s te çıkarmak için gücünü 250 hp den 1000 hp'ye(bugatti Veyron) yani 750 hp'ye (4 misli) arttırmanız gerekiyor:)

Yani olayın ne kadar zor olduğunu bu anlatıyor sanırım ilk 250 km için 250 hp gerekirken sonraki 150 km için 750 hp ye ihtiyaç duyuluyor...

Motosikletlerde de bu böyle... Gen 1 hayabusanın 175 hp lik gücü 305 km(gps) son sürate ulaştırıyor. Full egzoz, PC, hava filtresi ile gücü 190 hp ye çıkarılmış atmosferik bir hayabusa sadece 5 km hız artışı veriyor son süratte. Akselerasyon artarken son sürat değerinde neredeyse bi kazanç görülemiyor

Bahsedilen hızlara çıkabilmesi için R1 in minimum 350 hp ye ihtiyacı varki bu yamaha mühendislerinin yaptığının 2 katı güce denk geliyor ki bu usatayı bence yamaha havada kapar, resmen harcanıyor:cherry:

Örnek verek gerekirse 420 hp lik türbin motorlu Y2K 380 lm/s te çıkabiliyor... Amerikalıların meşhur texas mile yarışında özel üretim turbolu 500 hp civarındaki hayabusa nın kaydedilen en yüksek hızı 386 km/s ti yanlış hatırlamıyorsam

Bu biraz ölçülen sıcaklık ile hissedilen sıcaklık gibi bişey olmuş. Demekki motorun sahibi 372 km/s hissetmiş. bu kadar yüklenmeyin arkadaşa .:)

hocam bende motor dan pek anlamam...

Hani bu yüzden mi 372 dedi diye düşünmüyor değilim...

Phoenix;
Yamaha fabrika takimi Gp motoruna bu hizi yaptiramadi.
Dünya kadar mühendis ugrasiyor.

Bunu başka bir arkadaş daha açıkladı. Pistlerdeki motorlar ile şarlar, yoldaki motorlar ve şartlar ile kıyaslanmamalı. 1.si turbo takılan motorlar bile var yollarda, bilmem kaç beygir katıyor motora. Kaldı ki pistlerdeki en uzun düzlük kaç metre? GP motorlarının son süratleri bu düzlüklere göre ayarlanıyor. Kısıtlı bir sürede son sürate çıkmaları gerekiyor. Yollarda çok ciddi düzlükler olabiliyor.

Valla 372 km/h "maddi güç+boş zaman+motor hastalığı" nı aşabilecek bir rakam. Kaldı ki ibrede görmesi birşeyi ifade etmez.

Ama benim asıl anlamdığım B.Veyron için bile özel üretilen lastikler ~400 km/h hızlara çıkıldıktan sonra pert sayılıyor. Güvenlik sebebiyle değiştirilmesi gerektiği söyleniyor. Hadi onlar araba lastiği, fazla geniş oldukları için fazla direnç gösteriyorlar ve fazla yıpranıyorlar. Ancak motosiklet üzerindeki hangi lastik bu +350 km hızlara dayanabiliyor onu henüz anlamış değilim... Bayilerde satılan lastikleri için o hızlara ulaşabileceğini iddia eden bir üretici var mı?

Çok ekstralı bir motor olduğu söylenmiş fakat fotoğrafta motorun egzoslar bile orjinal :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

Pardon altın rengi elcik takımı varmış ya atlamışım :)

Herkes klasik zeytinburnu mobilet tayfasinin yorumunu yapmis.
"Ama yutupta 400 basan var!"
Bu kadar cahil olmayin, videolari Allah yuklemis gibide inanmayin her gordugunuze.
600RR in kadranina ismimi yazarim istersem.
Analogta kabloyla oyna, yada kadranin ustundeki yazilari degistir, ibrenin donme hizini degistir al sana 400km/h.
Benim 600RR in on disli ve arka dislisini degistirdim ayagimla ittirerek 10 mil yapiyodum, adama sormazlar mi 200kg makina ayakla itirmeyle cikar mi o hiza diye?

GPS le 300 u gecin bakalim, o 400 kadran deviren motorla gorelim?
Su "cadde sartlarinda" gazlayanlar bi gps verisi eklesinler buraya?

Benim bi arkadaşta r1 var 1. viteste 250 görüyo diğerlerine atmaya gerek yok diyo adam usta işini biliyo tabi hatta yamaha çağırdı gitmiyo ^^

O motorun 372 km ye çıkabilmesi için en basitinden bir turbo uygulaması lazım. Kaldı ki yan ve alt grenajlar takılı. Turbo o grenajlar varken sığmaz motor akasamının yanına. Ayriyetten turbo uygulaması yapan adam herhalde stock egzozla takılmaz, madem amacı güç egzozdan en başta faydalanır. Hiç ama hiç inandırıcı değil.

372 mi?
Stok egzoz,plakasiz.:mrgreen:
Aynalarida sokun 500 yaparsiniz siz, bide soba borusu taksaniz egzoz diye tamamdir isik hizi neymis.
bizim burdaki edremitteki apaçiler var gümrüklü çingenler var bretonla mondial köylüyle 150 yapıyolar
onlara bunu verin 700 yaparlar ...
yerden kesilir giderken o motor uçak olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar