Egsoz saplama civatası kırıldı dibi nasıl çıkar?

İyi günler arkadaşlar,
Hemen konuya geçeyim. Egsoz saplama civatası kırıldı, bi kısmı boğazda bu nasıl çıkar? Acaba yarısı gözüküyor mudur bakmadım? Yarısı dışardaysa, boru anahtarıyla çevirsem çıkar mı acaba ? Teşekkürler...
el8k84.jpg

Diş açma takımı olan bi motor tamircisine gidicen, saplamayı matkapla delip parçalayıp çıkaracak, sonra diş açma aletiyle oraya diş çekecek. Benim başıma bir kere geldi, ne yazıkki yeni açılan diş orjinali kadar sağlam olmuyo ama idare ediyor. Bir daha en kalitelisinden paslanmaz civata kullanırsınız artık, yine de egzoz saplamalarını 3-5 bin km de bir değiştirmekte fayda var.

konuları açmadan önce bir arama yapsanız benzer başlıktan yüzlerce var.Sorduguna göre senin yapman mümkün değil.Bu tarz işler tamirci işi değildir.Tornacıya gideceksin 10 dakıkada işini halleder.Ters diş kılavuz,matkapla parçalama,heil coil bunlar riskleri vardır,denemeye kalkışma.iyi bir kaynak ustası(tornacı) o saplamayı kolaylıkla yerinden cıkarabılır

Son düzenleme:
Diş açma takımı olan bi motor tamircisine gidicen, saplamayı matkapla delip parçalayıp çıkaracak, sonra diş açma aletiyle oraya diş çekecek. Benim başıma bir kere geldi, ne yazıkki yeni açılan diş orjinali kadar sağlam olmuyo ama idare ediyor. Bir daha en kalitelisinden paslanmaz civata kullanırsınız artık, yine de egzoz saplamalarını 3-5 bin km de bir değiştirmekte fayda var.
Teşekkür ederim...
konuları açmadan önce bir arama yapsanız benzer başlıktan yüzlerce var.Sorduguna göre senin yapman mümkün değil.Bu tarz işler tamirci işi değildir.Tornacıya gideceksin 10 dakıkada işini halleder.Ters diş kılavuz,matkapla parçalama,heil coil bunlar riskleri vardır,denemeye kalkışma.iyi bir kaynak ustası(tornacı) o saplamayı kolaylıkla yerinden cıkarabılır
Teşekkür ederim...Arama yapmadan direkt konu açtım, sizin yazınızdan sonra gördüm yazılanları dikkat ederim bundan sonra...

Dikkat etme hususunda; bazı başlıklarda daha çok bilgi paylaşımı olabilmekte.Şimdi daha önce saplama kırılmasıyla ılgılı fotograflı ,Sorunun detaylı şekilde anlatıldıgı konular olabılıyor.Bılgı edınmen acısından ıhtıyacın olabılır .Cunku forumun yogunlugu v.s her zaman ıstedıgın cevabı alamayabılırsın.

mengu'nun ekledıgı gıbı.Saplamaların hepsını degıstırmende fayda var.Nalburlarda(Civatacılarda) kaliteli çelik saplamalar var.Orjinaline nazaran daha uzun ömürlü olacaktır

Dikkat etme hususunda; bazı başlıklarda daha çok bilgi paylaşımı olabilmekte.Şimdi daha önce saplama kırılmasıyla ılgılı fotograflı ,Sorunun detaylı şekilde anlatıldıgı konular olabılıyor.Bılgı edınmen acısından ıhtıyacın olabılır .Cunku forumun yogunlugu v.s her zaman ıstedıgın cevabı alamayabılırsın.

mengu'nun ekledıgı gıbı.Saplamaların hepsını degıstırmende fayda var.Nalburlarda(Civatacılarda) kaliteli çelik saplamalar var.Orjinaline nazaran daha uzun ömürlü olacaktır

Değerli tavsiyeleriz için teşekkür ederim...Bu egsozu tutan civata da düşmüş, bu iki oluyor yollara civata dağıtıyor benim motosiklet )-: tavsiyeniz doğrultusunda, o bölümede çelik civata satın alayım...Gerçi kırılma sorunu olmaz heralde orda; ama düşmemesi için ne yapmak gerek sıkıyorum ara ara gene düşüyor...

Motorunda titreşim fazla oldugundan somun yada civatalar gevşiyor olabilir .Somunları torklaman gerekebılır.Somunları azar azar( aynı anda sık).Bırını sıktıktan sonra dıger somunu sıkmaya kalkısma.tavsiyem loctite
http://www.henkel.com.tr/cps/rde/xc...0000380&redDotUID=8000000380&brand=0000000389
daha uygun fiyatlı muadil ürünler var piyasada somun ve civatalara sürersen kolay kolay gevşemez.Nalburlarda bulunabılır

Son düzenleme:
dışarda yarım santim kadar görünen bir kısmı var ise demir testeresi ile düz tornavida için kanal açıp vida gibi çıkarılabilir.

dışarda biraxcık gözüken kısım varsa başına civata kaynatarak çıkıyor.. ben bir çok kez bu yöntemle çıkardım

dışarda yarım santim kadar görünen bir kısmı var ise demir testeresi ile düz tornavida için kanal açıp vida gibi çıkarılabilir.
Teşekkür ederim alakanıza...Egzozu söktüm aşağıya indirdim, saplamanın parçası gözükmüyor bu ne kadar içeri giriyor ki? biraz mesafe geldim düşme ihtimali var mıdır?
dışarda biraxcık gözüken kısım varsa başına civata kaynatarak çıkıyor.. ben bir çok kez bu yöntemle çıkardım
Teşekkürler alakanıza, akşam akşam egzozu indirdim bakayım dedim saplama gözükmüyor işallah düşmüştürde tornacıyla falan uğraşmadan sorun çözülür...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar