Katılıyorum, hem de kesinlikle katılıyorum(GP500-1st'e). Suzukiye baktıkça tekme tokat girişesim geliyor, hiç yeni bişey göremiyorum. Sanki yıllardır piyasada olan bir motora bakıyomuşum gibi. Hadi tipi hoşuna gitti diyelim, öyle ahım şahım, özel bir tasarımı yok. Ha Gladius modelinin biraz daha küçük bir şeklini yapmayı akıl etselermiş çok daha güzel olurmuş. Şahsen Wofun nin tasarımı Suzukiye, Inzumanın tasarımı da SYM ye ait olsa, millet Suzukiyi öve öve bitiremez, 40 gün 40 gece suzuki diye okurduk buraya yazılan övgüleri. SYM yi de bir okadar eleştirirlerdi. Bence Inzumanın bukadar çok beğenilmesinin asıl sebebi, markanın adı ve bu tarz markaların 250cc de uzun süredir bıraktığı boşluk. İnsanlar şartlanmış yeni 250cc bir motoru beğenmeye, hele ki adı Suzuki ise...
Aklımdakinin büyük bir kısmını özetlemişsiniz..
motorunuz hayırlı olsun, bu güzel bilgilendirme içinde teşekkürler...
bunu tekrar düşünmenizi öneririm![]()
Şimdi hangisinin güzel olduğu göreceli olmakla beraber bence inazuma nın dizaynı ciddi anlamda naked bir motorun görüntüsünüo beklentileri veremiyor. Bu özensiz ve silik dizaynların bir sebebi var yoksa inazumada daha kalıplı ve kişilikli olurdu kavasaki ninj ve cbr 250 de.
Bu japon markalırının amacı daha üst segmente iddialı motorları olduğundan ve müşteriyi max 1-2 sezonda bunları tüketmeye zorladıklarından 250 cc ye kadar olan modelleri bilerek silik eksik ve minyon yapıyorlar. Yoksa 250 cc motorun performansı yaklaşık 2 litre arabaya denk ve yeterli olduğundan bu birçok kişi için fuzuli ve fazla olan güce sahip üst modelleri satmasına engel teskil ediyor.
Son 15 yıldır zaten 250 ve 400 cc segmentinde model çıkmamasıda olanlarının sa yüzde 90 ının(onada razıydık bu benzin fiyatlarıyla)üretimden kalkması bu yüzden. Sadece kar odaklı hareket eden markalar yüzünden.
SYM ise vitesli olarak daha üst modeli bulunmadığından dolayı daha cürretkar keskin ve iddialı hatlara sahip.. İnazumanın çift silindir bloğu ve egzozunu görmesem neredeyse comuter dicem. Ve dışarıdan emin olun birçok kişi böyle algılıcak. SYM wolf un ise biraz kopya bile olsa Yamaha XJ-6 yavrusu gibi ses ve silindir bloğu haricinde