Bugün de Yolda Kalalım

Merhabalar,
Motoran torro 100 kullanıyorum.
Ara ara 70-80 km lik ufak çapta geziler yaptığım öz çinli motosikletim, 3 kmlik yolun ardından dönüş yaparken stop etti ve ne yaptıysam çalıştıramadım. İşin garip kısmı ise motosiklet 2. viteste ve hareket halindeyken bunun olması.
Çektim kenara basıyorum marşa çalışmıyor, ayak marşı deniyorum çalışmıyor... Acaba benzin mi yok diye düşündüm ve depoyu kontrol ettiğimde 20-25 kmlik benzin vardı daha.
Yoldan geçen motosikletli arkadaşların ve benim düşüncemin sonucu;
1) buji değişmeli
2)benzin otomatiği veya otomatı kontrol edilmeli. Tam bilmiyorum ismini içinde filtre gibi bişey olan şey işte. Ama düşük bir ihtimal denildi.
3) Boğulmuştur, sabaha kadar buharlaşır benzin. Sabah bir daha dene.

Sizce eksik veya fazla olan bir yer var mı?
(Bu olay çok canımı sıktı param olsa benzin döker yakardım :p )

marş basıyorsa bujilerde bi sorun yoktur diye düşünüyorm. ama çok güçsüz veya hiç ses gelmiyorsa bujilerdendir.
4) bujilerin kablolarında da bazen temazsızlık olabiliyor
bu benim bildiklerim tabi teknik konularda daha bilgili arkadaşlarda yardım edecektir

sarsıntıdan buji başlığı çıkmıştır yoksa sağlam motorlar yerine bir bak cıkar yeniden tak

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Büyük ihtimal... Ateşleme beyni yanmıştır... 20-25 lira civarında...:cat:

Alp_tunay in da dedigi gibi ateslemede promlem var. Bujiyi sök pipoyu bufiye tak ve marsa bas atesleme yapiyorsa kivilcim cikarir. Yoksa bi icraat olmaz :)

birazdan gelir japon ahtapotlar :) sararlar konuyu, yok japon olsaydı şöyle olurdu. yok çin oldu böyle oldu. vay yavrum vay izle sen şamatayı.

motorda elektrik varmı? varsada dalgalanma gibi bişe oluyomu? belki sadece akü kablosu gevşemiştir çok az tutuyodur.Bu yüzden bi kez scooterımla yolda kalmıştım.Bi kontrol etmende fayda var

Elektrik var ve dalgalanma gibi bir şey farketmedim ben. Ve jigleyi çekince marş basarken sanki daha hızlı dönüyordu, emin değilim. Cevap veren herkese teşekkürler, yarın okuldan sonra bi bakalım buji başlığına ve bujiye...

Bugün 22:08#6

mavimotor

--------------------------------------------------------------------------------

birazdan gelir japon ahtapotlar sararlar konuyu, yok japon olsaydı şöyle olurdu. yok çin oldu böyle oldu. vay yavrum vay izle sen şamatayı.

Hocam haklılar da ama. Motosikletin km si daha 6000. :pr:

Son düzenleme:
yakıttan kaynaklı olsa, hiç birşey yokken zort diye stop edip kalmaz. önce bi aksırır. bi tekler. ondan sonra stop eder.

eğer küt diye stop etti ise,

marşa bastığında marş motoru sesi alıyosan, geriye ateşleme problemi kalıyor.

yakıttan olsa, stop etmeden önce bi aksırma bi öksürme bi tekleme yaşarsın. sen alla alla noluyo ki şimdi derken stop eder. ama o evre olmadıysa, %90 ateşlemedir.

eğer bujide sorun varsa, bu durum çok daha uzun vadede güç kaybı, aşırı yakma, egzostan çiğ benzin atma gibi problemler olarak şikayetlerle başlar. en son evrede motor çalışmaz hale gelir.

Buji kablosunu söküp varsa bir kurşun kalem ile buji kafası içindeki elektrik uçlarını kısadevre yap. kalem kömürü iletkendir ancak dirençlidirde. ateşleme bobini zarar görmez. ancak ateşleme beyninde bir resetleme etkisi yapar. tabi hala bir ateşleme beyni varsa motorda :D

sonra temizleyici bir sprey ile ( balata spreyi kullandım bir kaç kez ben. öneririm :p ) elektrik bağlantılarını, buji başlıklarını ve bağlantılarını temizle.

hala düzelmedi ise al götür servisin kafasında kır :)

vay be motor yolda stop ediyo bu durum çok normal karşılanıyo...

yakıttan kaynaklı olsa, hiç birşey yokken zort diye stop edip kalmaz. önce bi aksırır. bi tekler. ondan sonra stop eder.

eğer küt diye stop etti ise,

marşa bastığında marş motoru sesi alıyosan, geriye ateşleme problemi kalıyor.

yakıttan olsa, stop etmeden önce bi aksırma bi öksürme bi tekleme yaşarsın. sen alla alla noluyo ki şimdi derken stop eder. ama o evre olmadıysa, %90 ateşlemedir.

eğer bujide sorun varsa, bu durum çok daha uzun vadede güç kaybı, aşırı yakma, egzostan çiğ benzin atma gibi problemler olarak şikayetlerle başlar. en son evrede motor çalışmaz hale gelir.

Buji kablosunu söküp varsa bir kurşun kalem ile buji kafası içindeki elektrik uçlarını kısadevre yap. kalem kömürü iletkendir ancak dirençlidirde. ateşleme bobini zarar görmez. ancak ateşleme beyninde bir resetleme etkisi yapar. tabi hala bir ateşleme beyni varsa motorda :D

sonra temizleyici bir sprey ile ( balata spreyi kullandım bir kaç kez ben. öneririm :p ) elektrik bağlantılarını, buji başlıklarını ve bağlantılarını temizle.

hala düzelmedi ise al götür servisin kafasında kır :)

Peki hocam sağolun. O zaman bi resetleme yapalım beyin kaldıysa :)

Senin sorunun büyük ihtimalle elektirik üzerine.
Beyin ve Bobini kontrol et.

karburator memesine pislik gelmis tikamis olsbilir. ( kucukte olsa bir ihtimal)

Merhabalar,
Motoran torro 100 kullanıyorum.
Ara ara 70-80 km lik ufak çapta geziler yaptığım öz çinli motosikletim, 3 kmlik yolun ardından dönüş yaparken stop etti ve ne yaptıysam çalıştıramadım. İşin garip kısmı ise motosiklet 2. viteste ve hareket halindeyken bunun olması.
Çektim kenara basıyorum marşa çalışmıyor, ayak marşı deniyorum çalışmıyor... Acaba benzin mi yok diye düşündüm ve depoyu kontrol ettiğimde 20-25 kmlik benzin vardı daha.
Yoldan geçen motosikletli arkadaşların ve benim düşüncemin sonucu;
1) buji değişmeli
2)benzin otomatiği veya otomatı kontrol edilmeli. Tam bilmiyorum ismini içinde filtre gibi bişey olan şey işte. Ama düşük bir ihtimal denildi.
3) Boğulmuştur, sabaha kadar buharlaşır benzin. Sabah bir daha dene.

Sizce eksik veya fazla olan bir yer var mı?
(Bu olay çok canımı sıktı param olsa benzin döker yakardım :p )

Dostum şöyle sorup ardından demek istediklerimi diyicem.

1-Bu günde yolda kaldım derken daha önce kaçkere daha yolda kaldın?

2-Burdan ne anlatsak boş sadece tahmin belki kimilerinin tahminleri isabetlidir,fakat bu düşük bir ihtimal.

3-En güzeli müşterisi bol olan bir tamir haneye veya servise gitmektir.

Bide şu var daha önce kaç kere yolda kaldın bilmiyorum ama;

Beni birkere yolda bırakan motora,şanssız günümdeyim derim geçerim.

Beni ikinci kez yolda bırakan motora,derdinin ne olduğunu sorarım (servise giderim)

Beni üçüncü kez yolda bırakan motordan aşağı inip benzin kapağını açarım ve olaya intahar süsü verip kendisini öldürürüm:pl:

birazdan gelir japon ahtapotlar :) sararlar konuyu, yok japon olsaydı şöyle olurdu. yok çin oldu böyle oldu. vay yavrum vay izle sen şamatayı.
Gecenin bu saatinde güldürdün ya beni Allah'ta seni güldürsün emi. Heryerden muhalefet olurlar onlar. İplemeyin gitsin

marş basıyorsa bujilerde bi sorun yoktur diye düşünüyorm. ama çok güçsüz veya hiç ses gelmiyorsa bujilerdendir.
4) bujilerin kablolarında da bazen temazsızlık olabiliyor
bu benim bildiklerim tabi teknik konularda daha bilgili arkadaşlarda yardım edecektir

bencede bilgili arkadaşlar yardım etsin:)
zaten çoğunluk bilir marş basmayla bujinin bir alakası yoktur.

Alp_tunay in da dedigi gibi ateslemede promlem var. Bujiyi sök pipoyu bufiye tak ve marsa bas atesleme yapiyorsa kivilcim cikarir. Yoksa bi icraat olmaz :)

aynen bunu denemek lazım.

ayrıca başıma gelen bir olayı anlatiyim, acemilikten dolayı, bujiyi değiştirirken yanlışlıkla silindir üst kapağı yalama etmişim, olaydan bayağı sonra (3000km) birden motor stop etti. buji yerindenmi çıkmıştı ne. umarım böyle bir durum yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar