arkadaşlar 2 gündür motorumu çalıştıramıyorum marşa basmamla birlikte motorun boğulması bir oluyor çözemedim bi türlü olayı
Uzun süre çalışmadığında karbüratördeki rezervde filan yakıt buharlaşıyor. yakıt sistemi vakumla çalıştığı için karbüratörün yeniden yakıtla dolması oldukça gecikebiliyor.
geçenlerde benim de başıma geldi. herşey düzgün çalıştığı halde marş almıyor bir türlü. çaresini marş basmaya devam etmek olarak gördüm ben. tabi aküye de dikkat etmek lazım.
bir de soğuk hava ve bi takım oksitlenmeler de sıkıntı. özellikle hava - dereceye düşmüşse, motor 0 altında uzun süre kalmışsa, hava 4 - 5 derecenin üstüne çıkmadığı sürece çalıştırmamak en doğrusu bence.
motosikleti muhafaza şansın varsa, en azından ortam sıcaklığından biraz yalıtılmış yerde tutman iyi olur gibi.
soğukta jiglesiz çalışması pek mümkün değil zaten.
bir de alternatif olarak, ateşlemeyi tam yapamıyor olabilir. o da başıma gelmişti.
buji kablolarını çıkartıp bağlantılarına oksit temizleme spreyi sıkmak iyi oluyor. WD40 değil de, daha çok balata spreyleri gibi. wd40 temel bir yağlayıcı aynı zamanda. elektrik bağlantılarına sıkmamak gerektiğini düşünüyorum.