Eyvah yedik fırçayı

Ama doğrusunuz. Hakettik de. Son zamanlarda atolyede işler karışık. Camı çizdim öylece taşıyorum USB de. Reklamcıya gidip halledemedim henüz. Olunca paylaşacağım.
Yakın zamanda bir koruma demiri yapmak istiyorum. Şu polisaj işini bir kurcalayayım. Dediğim gibi bizim imalatta görsellik fazla önemli olmadığından pek öyle parlatma, son yüzey işlemi falan yok elimin altında. Standart taşlama tezgahları vs. var. Uygun uçlar alıp bir iki deneme yapayım bakalım. Sonuçları paylaşırım. Koruma demirini 1'' paslanmaz borudan yapmayı düşünüyorum. Büküm esnasında ister istemez yüzeyde deformasyon olacaktır. Kaynak yerleri ve bükümler bittikten sonra yapılacak polisaj ile telafi olur umarım. Uygun bir vakitte maildeki telefonunuzdan rahatsız ederim. Yakın zamanda da bir fırsatını bulup meslektaş abimi ziyaret edip tanışmak isterim. Sevgi ve saygılarımla.
Gökhan kardeş benim bahsettiğim camı yapıp yapmaman değil,incelik gösterip teşekkür etmemendi
Sametagır arkadaşımızda özelden bana şunları sormuş ikinizede cevap olacaktır.
selamlar..
selamlar hocam..ben viragoya egzoz yapmayı düşünüyorum ama malzemeye karar veremedim..304 kalite krom boru kullansan poşisajla o istediğimiz parlaklığı verebilirmiyiz??
bir seçenekte ..
pencere balkon merdiven korkulukları yapan komşum var ve malzemesinin tamamen paslanmaz olduğundan bahsetti.üstelik hazırda parlak bir malzeme...
birde tuzlada tersane hurdacılarını gezmeyi düşünüyorum..hem ucuza hemde yatlardan filan bir malzeme bulurum diye düşünüyorum..
yada sizin önereceğiniz 80 mm çap civarında bir malzeme varmıdır???
ha bide ön cam yapıcam ama birden değil yavaş yavaş fikir isteyeceğim...
teşekkürler selamlar.....
Samet kardeşim göze almış olduğun iş oldukça meşakkatlidir
polisajla 304 kalite paslanmaz değil pas içindeki st 37 malzemeden inşaat demirini bile parlatabilirsin dert o degil 304 paslanmaz bu iş için dışına tekrar bir kapak yapmayacaksan uygun degildir kararma yapar sonra elinden pasta cila düşmez,komsunun kullandığı malzemede 304 tür yüksek ihtimal ve et kalınlığı çok incedir Tuzlada bulacagın malzeme ise daha çok asidik ortamlar için kullanılan 310 kalite paslanmaz olacaktır egsozda kullanbileceğin maldeme 316 kalite olmalıdır,hadi bu malzemeden yapalım kıvrımları nasıl ezmeden yapacaksınız yasdal arkadasımızın motor koruma demirindeki bükümler içinde bu geçerlidir,boruyu spesifik tezgahlarda bükmezseniz ,bukum yerindeki iç çap alttan dışa doğru çökerken dış çapta uzayıp kıvrılmak yerine içe çökecektir sonuçtabükümünüz 90 dereceyi bulduğunda borunun iç ve dış çapı ortada birbirine değecek ve orada boru et kalınlığınızın iki katı bir kalınlık olacak misal 2 mm et kalınlığınız varsa 4 mm ye kadar boru inecektişr yuvarlaklık kalmayacaktır eee neye yaradı?olmadı )
öncelikle sizlere naçizane tavsiyem plastik su borusundan bükümleri ısıtarak yapmak istediğiniz işi plastikten yapmanız
bu iş olduğunda ona çok ihtiyacınız olacak o yapacagınız işlin mastarıdır ona iyi bakın.sık sık okşayın sevin)
paslanmazdan bükeceginiz işinizi onun üzerine koyup kontrol ederseniz birsürü söktaktan yırtarsınız,
bükmenin püf noktası ie bükeceğiniz borunun içini kuru ve ince kumla sıkıştırarak doldurup borunun iki basını kaspaklayıp kaynatmanızdır bu şekilde büktüğünüzde çokmelerin önüne geçersiniz
kolay gelsin