Sübaplardan gelen ses

Motorumun alt takımı tamamen sıfır 650 km civarı oldu ancak sübaplarımdan aşırı olmasada ses geliyor :pale: sesi şöyle anlatayım dikiş makinası sesini bilen varsa aynı öyle bişey acaba büyük bi problem olur mu yada ben kendim düzeltebilir miyim bu sesi yardımcı olursanız sevinirim :santa:

Kısa vadede hafif bir sübap sesinden motor bozulacak hale gelmez, bi ara zinciri gerdirmeye servise gittiğinde ustaya sorarsın bu sübap sesi normal mi diye.

itecekli motor, subapların egzantrik zinciri ile değilde 2 tane cubuk yardımı ıle acılıp kapanmasıdır. Benimkide ıtecekli. Biz bu tip motorlara CG diyoruz. Bu arada subaplarına baktır bi ara. Aşırı zorladıysan motoru subap ayarı bozulmuştur.

itecekli motor, subapların egzantrik zinciri ile değilde 2 tane cubuk yardımı ıle acılıp kapanmasıdır. Benimkide ıtecekli. Biz bu tip motorlara CG diyoruz. Bu arada subaplarına baktır bi ara. Aşırı zorladıysan motoru subap ayarı bozulmuştur.

saolasın sorucam

tamamen sıfır diyorsun. bu durumda zaten 500 km sonra siboplar kontrol edilmesi ve gerekirse ayarlanması gerekiyordu. ustan sanırım seni yönlendirmeyi unutmuş

arkadaşım sıfır yapılan motorda rodaj sonu subap ayarı yapılır zaten,
bunu ustan söylemiş olmalı sanırım,
o sorun değil motoru toplattığın ustana durumu anlat 10,,,15 dk bir uğraş sonucu sıkıntın giderilebilir...

Ben motorumu bi kere 11 bin devire kadar çıkardım, km teli takılı değildi ama göstergede 120 yapmış olması lazım, hesap makinesiyle hesapladığımda ise 105 yapmış. neyse konu o değil. motoru 2-3 kere 10 bin devir üzerine çıkardım sonra motor dikiş tutmaz oldu, hava filtresi yağlanıyor 300-400km de vıcık vıcık benzin oluyor filtre. bu sanırım subap ayarının bozukluğundan oluyormuş fazla bağırttığımdan olmuş sanırım, soğukken de zor çalışıyor. Dişlileri değiştirdiğimden beri uzun süre 8 bin devir üzerine bile çıkmadı motor, vitesler yüzde 22 uzadı ama hala 1. vites en pis yokuşta adeta uçarak kalkış yapacak kadar güçlü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar