Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

5.500 devir ile 6000 devir arasında benimde anlam veremediğim duhaf bir ses var ne zamandır burada sizinle paylaşmakta istiyordum aslında fırsat olmadı sizlerde de varmı acaba bu ses ?

Şu an motorum 12000 km de İzmir e gelen ilk CBR 250 R...
İzmir Trabzon gidiş dönüş uzun yol seyehatim de oldu. Bu uzun yol sırasında 135 km ile uzun müddet gittiğimde , 150 km ye çıktığımda, 5500 devirde 7000 devirde, yani her şekilde sürdüğüm oldu .

Hatta izmirden yozgata kadar sadece benzin ikmalinde ve yemek molasında toplam (35 dakika) ara verdim. Motorun sesinde hiçbir değişiklik, hararetinde hiçbir yükselme, performansında hiçbir değişiklik, görmedim.....Ve kolay kolayda ananormal bir ses geleceğinide pek zannetmiyorum.

(motor tecrübeniz var mı ?yok mu? bilemiyorum ama belkide yüksek devirde olması gereken sese siz biraz hassas yaklaşıyorsunuz diye düşünüyorum.)
Ama kafanızda bir soru işareti olarak saklamaktansa servise bir dinletin:cat:

38 mi ? Gerçekten o kadarsa inanılmazında ötesi
casillas00 gerçekten 35 tl mi yan grenaj ? şaka gibi ya süpermiş öyleyse ?
Arkadaş kaza yaptı grenajlar değişti şansa benimde motoru teslim aldığım gün oda motorunu almaya gelmiş faturaya baktım direk fiyatlar nasıl diye orda gördüm.
Gidon'un bitanesi 50 lira benim 2008 cbr125'in 120TL idi.

kaç oktan benzin almalıyım arkadaslar?
pazarbaşı motorda yeşim hnm. 95 almalısın bu motorlar 95 oktana göre yapılmış diyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:21 ----------

:silent:
Arkadaş kaza yaptı grenajlar değişti şansa benimde motoru teslim aldığım gün oda motorunu almaya gelmiş faturaya baktım direk fiyatlar nasıl diye orda gördüm.
Gidon'un bitanesi 50 lira benim 2008 cbr125'in 120TL idi.
sercan sen ciddisin değilmi ben daha pahalı diye hiç yanaşmıyordum servise sormaya

Şu an motorum 12000 km de İzmir e gelen ilk CBR 250 R...
İzmir Trabzon gidiş dönüş uzun yol seyehatim de oldu. Bu uzun yol sırasında 135 km ile uzun müddet gittiğimde , 150 km ye çıktığımda, 5500 devirde 7000 devirde, yani her şekilde sürdüğüm oldu .

Hatta izmirden yozgata kadar sadece benzin ikmalinde ve yemek molasında toplam (35 dakika) ara verdim. Motorun sesinde hiçbir değişiklik, hararetinde hiçbir yükselme, performansında hiçbir değişiklik, görmedim.....Ve kolay kolayda ananormal bir ses geleceğinide pek zannetmiyorum.

(motor tecrübeniz var mı ?yok mu? bilemiyorum ama belkide yüksek devirde olması gereken sese siz biraz hassas yaklaşıyorsunuz diye düşünüyorum.)
Ama kafanızda bir soru işareti olarak saklamaktansa servise bir dinletin:cat:

6000 devirden sonra bende de sorun var motor surekli yuksek devir istiyor dusuk devirde gidemiyor surekli ayni devir gidislerde de ıııı ıııı ıııı diye bir inleme var benim tecrubem az bunu zaten kayinco fark edip bana soyledi sonrasinda ben fark ettim onda da 125 ligi var 2011 model 20 yildir motor kullaniyor ve 5000 devirden direk gaz acinca carpma sesi geliyor onun motorda gelmiyor sadece kafa kaldiracak gibi tepki veriyor servise soyledim zincirden geliyor o ses dedi ayarlariz dediler ama hala ayni bursa servisi hic iyi degil 1000 bakiminda 85 tl aldilar castrol zincir yagininda parasi icinde yarisini kullanip yarisini geri verdiler almasam zinciri yaglamayacak gibi takildilar ben anlamadim istanbul izmirde boylemi usenmem servise size getiririm valla

5.500 devir ile 6000 devir arasında benimde anlam veremediğim duhaf bir ses var ne zamandır burada sizinle paylaşmakta istiyordum aslında fırsat olmadı sizlerde de varmı acaba bu ses ?

Benimde şüphelendiğim bir durum, evet arkadaş sanki yüksek devirlerde bir şakırdama var acaba sadece bende mi oluyor diyordum, o biraraya gelip motorlarımızı değişip test etmeliyiz.

Sanki o ses zincirden geliyor gibiydi, arka arkaya 2 gün zinciri güzelce yağlattım servise ama o ses yine var. Belki olması gereken birşey bilemiyorum ilk vitesli motorum olduğundan kıyaslama yapacak birşey bulamıyorum.

Son düzenleme:
egzantriktn gelmesin o ses? bi servise götürün isterseniz, kitlerse yolda başınıza bela açar
Bi motor ustası arkadaştan duymuştum cbr250lerde 6bin km sonrasında, genelinde egzantrikten ses geliyo diye ama doğru olmayabilir

egzantriktn gelmesin o ses? bi servise götürün isterseniz, kitlerse yolda başınıza bela açar
Bi motor ustası arkadaştan duymuştum cbr250lerde 6bin km sonrasında, genelinde egzantrikten ses geliyo diye ama doğru olmayabilir

Söylediğinde haklı olabilirsin

"Kam milinin yardımcı görevleri ise, yağ pompasına ve bunun dışında varsa yakıt otomatiğine ve distribitöre hareket vermektir. Aşınma daha çok kamın ucunda ve yanaklarında gerçekleşir. Uçtaki aşıntı supapların daha az açılmasına; yanaklardaki aşıntı ise, supapların sesli çalışmasına ve erken açılıp kapanmalarına neden olur. Aşınma hızı ve süresi, kam yüzeyinin sertliğine, supap boşluğuna, supap yayı sertliğine ve değiştirilme süresine göre değişir. Sübapların açılıp-kapanma zamanlamasındaki en ufak değişim kötü yanmaya, dolayısıyla motorun güçten düşmesine neden olur.

Devamı: http://www.bilgiustam.com/kam-miliegzantrik-mili-nedir-nasil-calisir/#ixzz1kpw3TsE8"

Daha bir ay önce Mutluhan Honda'dan sağ grenajım için fiyat sorduğumda 134 tl dediler. Bir yanlışlık olmasın :silent:

Arkadaşlar çok büyük bir sorunum var. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bana motor haziran başında lazım, fakat maaş almaya başlamadığım için yani maaş bordrom olmadığı için bankalardan kredi çekemiyorum. Babam da kredi çekemiyor (banka borçlarından dolayı). Maaş almaya ağustos sonunda başlıcam o zaman olsa kredi çekip değil 9.250TL, 15.000TL bile veririm. Kredi kartıyla alınabiliyor ama 10.000TL limitli kredi kartı ne bende ne de çevremdeki insanlarda var. Sorum şu: "Ben bu motoru haziran da nasıl alabilirim?". Senet falan yapan Honda bayi var mı? yada başka bir seçeneğim var mı??? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada ben Edirne de oturuyorum.
Arkadaşlar dün bir sorum olmuştu, sorumu tekrarlıyorum lütfen yardımcı olun.

Daha bir ay önce Mutluhan Honda'dan sağ grenajım için fiyat sorduğumda 134 tl dediler. Bir yanlışlık olmasın :silent:

Bencede 38 tl cok az hatta 134 bile uygun bir fiyat bence. benim mondialın bile kuyruk grenajlari 35 tl civariydi sanirim. eger hondanınkide o kadar ucuz olursa gofret gibi olur o plastikler :)

Deryali videoyu izledim kırmızılar bir başka duruyor ayrıca bir tanesinde flaşör yanıyordu , bizim motorlarda flaşör yok ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar