Kocaeli İl Temsilcisi
İstanbul'daki birçok arkadaşım "kim abi bu ustalar ?" diyerek sıkıştırıyorlar.
Arkadaşlar motorun orijinal ustası "güya bütün bakımlarını yapan, ve telefon edip 'Usta, nedir motorun durumu ?' şeklindeki soruma 'hocam çok nefis bir motor alıyorsun, ben kefilim' şeklinde cevap veren arkadaş : Olkan Usta
İstanbul'a gelip tavsiyeler ve internet araştırmaları üzerine motoru gösterip 6-7 saniye içinde (benim tüm tecrübesizliğime rağmen benimle dalga geçtiğine inandığım) 'dostum çok iyi bir motor alıyorsun" yorumunu veren usta : Melih
E kardeşim madem o kadar kıllandın madem niye aldın motoru diyenlere :
1. aldığım arkadaş bence çok güvenilir idi.
2. Aldığım arkadaşın ustası çok güvenilir idi.
3. Benim gösterdiğim usta (güya) çok güvenilir idi.
Bu arada küçük bir ayrıntı:
Benim alacağım motoru gördükten 1-2 dakika sonra Melih Usta'ya sorduğum "Hocam nedir bu yağ kaçağı ?" soruma cevap "Yağın geri dönüş borusundaki kelepçenin gevşekliği" idi. Ben kısıtlı mekanikel bilgime rağmen ukalalık yapmadım ve Ankara'ya kadar sürdüm motoru. Burada Borusan'dan ayrılmış, hakikaten önce insan sonra usta dostuma problemi anlattığımda "eğer İstanbul'daki ustanın dediği doğruysa motor inecek" dedi. Sonra baktık öyle bir durum yok ama motorda kaynak yapılması gereken bir ÇATLAK var.
Bu yazıyı aslında neden yazıyorum ?
Bir çok şehirde bir çok motosiklet ustası, hayatında eline anahtar almamış, fren diski-balatası değiştirmemiş, hava filtresini veya yağ filtresini veya bujileri veya yağını değiştirmemiş müşterilerle muhattap oluyorlar. Arabamızın sübap ayarı için 300-400 Ytl veriyoruz ama motorumuzun sübap ayarı için 50-100 YTL yi çok görüyoruz. Gelin motorlarımızın temel bakımlarını kendimiz yapalım. Ben istekli arkadaşlara yardımcı olmaya hazırım. Amacım tamirci veya servis arkadaşların ekmeğini engellemek değil ama temel bazı bakımları yapmak...
Vayyy beee işte ağzı yanmış bir arkadaşımız daha
yavv ustalığını becerisini yiyeyim onların , el elin eşşeğini türkü çala çala ararmış, sanırım bunun üzerine yorum yapmak yersiz olur
böyle adamlarda usta statüsüne konuyor ya ahanda benim zoruma giden taraf burda işte , insan olan insanda önce , nam, şan,ünvan, isim değil önce vicdan gelecek , ben onların vicdanına şeyettireyim daha ne diyeyim böyle adamlara ,
buda size bir tecrübe olmuş oluyor, dolayısı ile , parayı nakit olarak vermemiş olmanız ya denkleştirememekten kaynaklı, yada tedbir amaçlıdır , büyük ihtimalle ki bence isterseniz sibop ayarınıda , sekman piston , grang takmayıda hatta isterseniz elektirik tesisatını söküp onunla dalga geçer gibi oynayacağınız bir potansiyelde olduğunuza ben inanıyorum ki şu saatten sonra bu bir adım daha kolay artık
çünki paranın tamamını vermemekte , deli adam işi değil, anlattığınız ortamda. buna sevindim
hayatta yenen kazıkların bize götürüsü değil getirisi var aslında ben kendimi böyle düşünerek avuttum yıllardır
son olarak böyle (ip.......lere) pabuç bırakılmayacağını çoktan gördüm böyle adamlardan ustayım hemde adam gibi ustayım, ustayım ulan bunların alayına resti çekerim her ortamda her şarttta, her konuda sidik yarışına girerim , varsa böyle usta çıksın bana ben senden şu konuda daha ustayım desin lafla peynir gemisi yürümez icraat lazım ...
dostum yaramı deştin olmadı sabah sabah
geçmş olsun, inşallah motoru geri vermeye gittiğinde kıllık pörçük yapmazlarki büyük ihtimalle hiç bir şeyi kabullenmeme tiriplerine girecekler eeeee doğal olarak insan pisikolojisi , tabi insanlıkları varsa....