sis farı uygulaması ( CBF 150)

Kocaeli İl Temsilcisi
Abi eline sağlık fazla mercegin yokmu bana 1 tane göndersen... :D

şimdi lafımızı yemeyelim:cherry: koray kardeşim çıkarda tamam abi takalım derse o elinde son kalan mercekte gider :cherry: ama koray yok abi sağol derse yollarım tabi neden olmasın :)

slm abi eger elinizde fazla varsa bende alabilirim o sis farınııı..hatta bana da aynısından yaparmısınız..özelden tyazdım ama olur derseniz teli de verecegim..

Kocaeli İl Temsilcisi
slm abi eger elinizde fazla varsa bende alabilirim o sis farınııı..hatta bana da aynısından yaparmısınız..özelden tyazdım ama olur derseniz teli de verecegim..

şimdilik tek kalan far için söz veremem kardeşim yalnız ikinci el çıkmacı parça satan esnaflarda vardır fiyatları öyle çok tuzlu değildir diye tahmin ediyorum son kalanı arkadaşa takacaz sanırım :) teşekkür...:rendeer:

İrfan abi eline sağlık çok güzel olmuş inşallah geceleri önünü daha net görürsün artık. Bir sonraki proje ne olacak çok merak ediyorum.

F54

sana 50 kere söyledim al bi ybr hiç böyle icatlar peşinde koş ma heyecan yapma kendi kendine :queen:

İrfan Abi Hakikatten eline sağlık bravo bende aklımca bir şeyler yaptım aydınlatma konusunda şu 4 lü sinyalleri nasıl yaptın çözemedim benim motora da yapmak istiyorum elektrikten anlıyorumda yardımcı olabilirsen sevinirim. :)

üstad eline koluna sağlık müthiş olmuş lakin kafama birkaç şey takıldı :D

motosiklet orjianli 35w kullanıyor. sen sürekli kullanacağın kısa farı 55w seçmişsin. neticede sürekli 55w güç harcayacak. uzunları da yakınca ikisi bir yanacağından akü kısa devre yapmış gibi oluca kheralde :D
sen o 55w lık ampülü direk 35watt ın yerine taksaydın. yeterli olmazmıydı ya :D neye dayanarak söylüyorum açıklayim :) :
benim apache de 35w h4 kullanıyor. aydınlatması fena sayılmazdı. fakat ben aydınlatma konusunda sanırım biraz açgözlüyüm. gittim 55w lık osram cool blue ampül aldım. niyetim ilk başta röle ile bağlamaktı, tesisata zarar vermemek için. sonra fikrim değişti direk takıverdim. (içimde bir şüphe var tabi hala :) ama du bakim nolacak) akşam olunca farı bir yaktımki ne göreyim. ışığın hakim olduğu alana bakınca kendi kendime gülmeye başladım :D ışığın sınırı tam karşııdakini rahatsız etmeyecek seviyede. şiddeti ve kapladığı alan ise wolkswagen cady nin aydınlatma alanından 2 kat büyük neredeyse aynı şiddetde. uzunları söylemiyorum bile. çok nadiren kullanıyorum.
bu 1 adet 55w ampülü takmamla birlikde kafamdaki powerled, mercek, sis, fln fln bütün planlar sona erdi. sonra ( tabi sonra rahat edemeyip uğraş olsun diye tekrar powerled planları yapmaya başladım o ayrı mesele :))
birde far konumundan dolayı yolu dengesiz aydınlatmaz mı ya :D moralini bozmak istemiyorum tabiki ama lastiğe çarpan kısım yolu karartacaktır. :D

neticede eline koluna emeğine sağlık. ne yapmış olursanız olun kendi yapımınız olduğundan xenon dan daha güzeldir. ellerinizden öperim. saygılarımla...

sen ne hamarat şeymişsin be abi :) ellerine sağlık heveslendriyorsun bizi yaktırcan tesisatı bize :thumleft:

İrfan kardeşim maşallah elinden her iş geliyor..

tesisat için + kablusunu koltuğun altında arkadaki sigortadan alsaydın kontağı kapatınca tüm elektriği kapatmış olurdun,çoluk çocuk istediği kadar kurcalasın düğmeleri.

birde halojen ampüller aküyü çok çabuk bitirir,benim gibi kışın sabah işe akşam eve gidenler aküyü dolduracak yolu yapamaz ve bir kaç gün sonra akü tırt:wiinkk: ben bazen sırf akü dolsun diye yol yapıyom gündüzleri

Kocaeli İl Temsilcisi
Ýrfan kardeþim maþallah elinden her iþ geliyor..

tesisat için + kablusunu koltuðun altýnda arkadaki sigortadan alsaydýn kontaðý kapatýnca tüm elektriði kapatmýþ olurdun,çoluk çocuk istediði kadar kurcalasýn düðmeleri.

birde halojen ampüller aküyü çok çabuk bitirir,benim gibi kýþýn sabah iþe akþam eve gidenler aküyü dolduracak yolu yapamaz ve bir kaç gün sonra akü týrt:wiinkk: ben bazen sýrf akü dolsun diye yol yapýyom gündüzleri

aynen haklisin abi fakat. lambalarin hepsini. kontrolllu bagladigim icin. Sorun olacagini sanmiyorum motorun kendi tukettigi elektlrige ek olarak birde bu lambalarida yakarsam akunun 1 saat bile dayanacagini sanmiyorum :)

Elimdekileri degerlendirdim oldugu kadar :) zaten motorun eti ne butu ne ?:))))

---------- Post added at 04:41 ---------- Previous post was at 04:35 ----------

SüvarÝ;2544617' Alıntı:
üstad eline koluna saðlýk müthiþ olmuþ lakin kafama birkaç þey takýldý :D

motosiklet orjianli 35w kullanýyor. sen sürekli kullanacaðýn kýsa farý 55w seçmiþsin. neticede sürekli 55w güç harcayacak. uzunlarý da yakýnca ikisi bir yanacaðýndan akü kýsa devre yapmýþ gibi oluca kheralde :D
sen o 55w lýk ampülü direk 35watt ýn yerine taksaydýn. yeterli olmazmýydý ya :D neye dayanarak söylüyorum açýklayim :) :
benim apache de 35w h4 kullanýyor. aydýnlatmasý fena sayýlmazdý. fakat ben aydýnlatma konusunda sanýrým biraz açgözlüyüm. gittim 55w lýk osram cool blue ampül aldým. niyetim ilk baþta röle ile baðlamaktý, tesisata zarar vermemek için. sonra fikrim deðiþti direk takýverdim. (içimde bir þüphe var tabi hala :) ama du bakim nolacak) akþam olunca farý bir yaktýmki ne göreyim. ýþýðýn hakim olduðu alana bakýnca kendi kendime gülmeye baþladým :D ýþýðýn sýnýrý tam karþýýdakini rahatsýz etmeyecek seviyede. þiddeti ve kapladýðý alan ise wolkswagen cady nin aydýnlatma alanýndan 2 kat büyük neredeyse ayný þiddetde. uzunlarý söylemiyorum bile. çok nadiren kullanýyorum.
bu 1 adet 55w ampülü takmamla birlikde kafamdaki powerled, mercek, sis, fln fln bütün planlar sona erdi. sonra ( tabi sonra rahat edemeyip uðraþ olsun diye tekrar powerled planlarý yapmaya baþladým o ayrý mesele :))
birde far konumundan dolayý yolu dengesiz aydýnlatmaz mý ya :D moralini bozmak istemiyorum tabiki ama lastiðe çarpan kýsým yolu karartacaktýr. :D

neticede eline koluna emeðine saðlýk. ne yapmýþ olursanýz olun kendi yapýmýnýz olduðundan xenon dan daha güzeldir. ellerinizden öperim. saygýlarýmla...

valla kardesim sistemi banada sorsan. bende tsvip etmiyorum. elimdeki malzemeleri kullandim.akilli kullanilirsa sorun olacagini dusunmuyorum. bakacaz ve gorecez. hava bi dinse gece cikip test edecegim :)
Caresizlik iste ne yapalim baktim olmadi. hepsini soker atarim. sorun yok ondan sonra led mi yaparim motorumu satarim bilmiyorum:)))))

eline saglık irfan abi ama bana uzak bunlar abi sen akü canavarımısın tek far neye yetmiyor maksadın aydınlatmaksa akünün düşmanı olma bak bizin tayfadan faruk abiye pawur let kotmuş dehşet gördünmü bilmem aga marş yapmadan 20 dakka kalsa iteleme zorunda kalacan anlaşılan akü yüzünden hiç uzun yolda kalmadın :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla yine olmuş
bakayım
olmuşmu???
çok güzel olmuş ellerine sağlık
bende isterim.

Kocaeli İl Temsilcisi
eline saglık irfan abi ama bana uzak bunlar abi sen akü canavarımısın tek far neye yetmiyor maksadın aydınlatmaksa akünün düşmanı olma bak bizin tayfadan faruk abiye pawur let kotmuş dehşet gördünmü bilmem aga marş yapmadan 20 dakka kalsa iteleme zorunda kalacan anlaşılan akü yüzünden hiç uzun yolda kalmadın :pr:

haklısın cenk hemde yerden göğe kadar kardeşim :) fakat lambaların hiçbiri aynı anda yanmayacak sadece sağ tek, sadece kendi orjinali tek, ve sadece orjinal far ve sol lamba sellektör yada uzunlarda ama hepsini aynı anda yakarsan dediğin doğru,

ancak elimdekini geğerlendirmek adına akıllı kullnılırsa hiç bir şey olmaz kendim için konuşuyorum bazen gerektiğinde insan çok ihtiyaç duyuyor , haaaa olmadı faruk abimizin kapısını çalar yaparız bi power ledde biz kendi motürümüze ,

yalnız bu farları pover ledlerle filan kıyaslamayın hatta yanyana bile koyamazsınız amaçları farklı yapıları farklı bakmayın ikisindede mercek olduğuna bunlardakiler manda gözü gibi bişey :)

neyse deneyecez ve görecez kardeşim bedaveye tecrübe olmaz....:)

---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 10:08 ----------

Valla yine olmuş
bakayım
olmuşmu???
çok güzel olmuş ellerine sağlık
bende isterim.

gurol abi aslında senin cabbara yakışır böle 2 tane , ama dışına güzel janjanlı ,kımıl kımıl bi kaplama geçirdinmiydi cabbar zaten 2sininde canına okur harbi fenada olur heeee:)

---------- Post added at 10:12 ---------- Previous post was at 10:10 ----------

eline sağlık irfan abi güzel bir çalışma olmuş

sağolasın fatihim sistem çok mantıklı gelmiyor bana emme deneyeceğiz ve göreceğiz kardeşim :)

Mersin İl Temsilcisi
ben de sana soracaktım, ne oldu sisler diye.
ben de kendi yaptıklarımı ne zaman yayınlarım artık bilmiyom.

Kocaeli İl Temsilcisi
ben de sana soracaktım, ne oldu sisler diye.
ben de kendi yaptıklarımı ne zaman yayınlarım artık bilmiyom.

ya dostum dün akşam arca diye bir kardeşim bir öneride bulunmuş bana romorkla ilgili konu açmış bilgin varmı abonemisin o konuya bulamıyorum sitede abone olacak zamanımda olmadı tırt oldum yavvvv:)

Adana İl Temsilcisi
eline emeğine sağlık,irfan kardeş.ADANA'dan selam olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar