enduroya geçmek istiyorum model fikirlerine ihtiyacım var

o değilde ben kafayı kırdım KTM'lere nedendir bilmiyorum 640ların hepsi aklımda beni düşündüren sadece uzun yola çıktığımda vereceği eziyet o yüzden ADV'lere bakıyorum kendi şahsi fikrim KTM dayanıklılık desen var parçaları da öle abartıldığı kadar yüksek değil sadece adı çıkmış nedendir bilmem her parçasıda aşşağı yukarı bulunuyor tek sorun titreşim hoş benim için sorun olacağını sanmam NX4 de parça yok piyasada topiğini incelerseniz milletin nasıl parça aradığını görmüş olursunuz ha maddiyat varsa drz400 denilmiş ama maddiyat olduktan sonra 640lık aletten de çok güzel modifikasyonlar var ki hatta hazır 640lığın süpermotosu var bilmiyorum Turuncu olsun 5 fazla olsun :p

Moderatör
Aslina bakarsaniz Naked hastasiyim. Ama denk geldi neydügü belirsiz, yani naked mi cross mu, enduro mu oldugunu bilmedigim bir motor aldim ( SLR 650). Birgun sahilde kuma girdik Varadero'su olan bir arkadasla birlikte. O 5. metrede arka lastigini sonuna kadar kuma gomdu. Ben ise aldigim zevki Adriana Lima ile bile kiyaslayamam (saglikli bir erkegim her yonden) Demem o ki ne alirsan al, bir cift lastikle her sekle girebilecek birsey al.

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
hafif olmalı, küçük cüsseli olmalı (bu yüzden xt660 gibi modelleri direk eledim)

xt'yi bu sebepten elediysen 640 lc4 de elenir bence. 150 kilonun uzerinde ve cusseli

tek motorum olacağı için hem şehirde hemde arazide binebilmeliyim (bu yüzden spesiyalleri eledim, dual sport olmalı)

dual sport kesinlikle dogru secim bence

Kawasaki KLX 250: Şu an favorim 9-9,5 lira 2009-2010 model ikinci elleri 22 beygir tip çok güzel ama alırsam bir daha elden çıkaramayacağım bir model gibime geliyor

ben biraz farkli dusunuyorum. eskilerin gercek dual sport'u olan xl200 hala acayip fiyatlara satiliyor. klx daha yeni cikan bir model, yillar ilerledikce ve sorunsuzlugu goruldukce degerinin artacagini dusunuyorum.

640 adv kullandim. sattim ama hala gozum ktm'lere gidiyor zaman zaman. sehirici pratiklik acisindan klx'in yanina bile yaklasamaz. arazide de agirlik acisindan dezavantajli. gene de cok severim. ek olarak, tum artilarinin yanisira kesinlikle sorunsuz bir motor degil. hele de o butceyle alacagin makinanin biraz yasli olacagini dusunursen, surekli elin uzerinde olmali.

klx250'yi marttan beri kullaniyorum. hergun kopru geciyorum, ise gidip geliyorum. sehir icinde kullanmak icin daha uygun bir motor dusunemiyorum. scooter kadar konforlu degil belki ama cok pratik. gecemeyecegi ara, cikamayacagi kaldirim yok gibi. bircok artisi var ama eksilerini soyleyim: hem hafif hem yuksek oldugundan siddetli ruzgarda zorlaniyorum. zaman zaman kopruyu yata yata gectigim oluyor. sele uzunlugu dusuk oldugundan artcili binmek cok zor, hatta mecbur degilsen deneme :) uzun yolda dogal olarak baya yoruyor. gucu optimum ama uzun yolda hafif yokus yukari sollamalarda yetmiyor. arazi ile ilgili cok yogun deneyimim yok ama ormanda, dagda, tepede biraz surdukten sonra arkama bakip "aa ben buralardan mi gecmisim" dedigim cok oldu :)
benim genel dusuncelerim boyle.
baska sorun olursa cevaplayabilirim.

evet sanırım 640 ı da listeden çıkarıcam gibi gözüküyor. gözüme git gide daha ağır ve cüsseli görünmeye başladı. benzin masrafıda cabası.
%90 KLX alıcam sanırım.

---------- Post added at 20:13 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

husaberg FE 450 endurolar için ne dersiniz?
tanıyan var mı?
spesiyal gibi duruyo ama alıp şehirde de kullanılabilirmi?

Motosikleti
husa=ktm olarak kabul edebilirsin bence. benzer artilar, benzer eksiler.

Şehirde binilmesine binilir, binersiniz fakat alet çok titreyecektir, hafif olduğundan dolayı altından güç ile agresif davranacaktır, sürüş pozisyonu ve selesi yoracaktır sizi, benzin ve bakım masrafları da cabası, asfalt kullanımından ötürü motor da zorlanacaktır. Bu liste uzar gider, şehir içi kullanımında zor olur Husa. Eğer böyle bir şey düşünecekseniz en azından supermoto düşünün derim ben.

Motosikleti
hocam, gecmisini bilmedigim 10 yasindaki 400luk bi motora ben olsam o parayi vermezdim
kaldi ki antalyadaki motorlarda km ile oynama konusu su aralar cok konusuluyor

Çok para o fiyata hem süpermoto yapılmış bir ktm veya direk DUKE II alabilirsin... hem daha şekill hem daha yenii

DUKE II, DUKE II DUKE II,DUKE II,DUKE II,DUKE II,DUKE II,
uyuyamıyorum evet evet uyuyamıyorummmm!!
üzerine binip kırbacı vurmam lazımm!!!

süpermoto arıyor olsam kaçırmazdım ama ben belirttiğim gibi araziye girmek istiyorum.

Motosikleti
dogru, konu karisti bi an :)
sonunda benim klx'i saticam sana o olacak :)))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
F650 tek silindir,aynı segmentin 2 ve 4 silindirlilerine göre yakıt kıyaslaması nedir acaba,Çok merak ediyorum...
Şu an ben ciddi ciddi F650 gs düşünüyorum...ER6N bi ara kafama çok yatıyordu onu eledim...F650 Tek silindirli olması her bakımdan daha az yakıt daha az maliyet gibi geliyor...

Motosikleti
f650 az yakar ama ornegin vstrom da az yakar. o segmentte bariz cok yakan cift silindir enduro transalptir. 4 silindirleri bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar