Scooter modifiyesi.. İlgilenenler yardım lutfen

Oncelikle umarım konuyu dogru yere acmısımdır. Arkadaslar Speedfight2 100cc araca modifiye yapmak istiyorum. Bir haftadır arastirip okuyorum her ne kadar fransiz sayfalari anlamak zor olsa da az cok birseyler anladım.
Simdi bizim aracimiz 2 zamanli bir motora sahip. Bu yuzden kullanilacak urunler bellki. varyator,kayıs,egzost,silindir kit vs.
Bu islemlerle daha once ugrasmıs muhakkak bilgili arkadaslarımız vardır. Bana uygun parcaları nasıl temin edebilecegimi,nasıl uygulama yapmam gerektigini,hangi Markaların bu araca daha saglıklı olacagı konusunda bilgi verirlerse cok sevinirim.
Sadece aracı yurutmek degil aynı zamanda duzgun yurutmek te onemli.Hangi lastik markasını ve modelini kullanmak saglıklı olur? Oyle saniyorum muhendisler bu aracı tasarlarken muhakkak bazı seyleri fazla fazla koymuslardır araca ama frenlerimiz yeterli olur mu? Orijinal suspansiyonu yeterli olur mu yoksa onu da uygun sekilde degistirmeli miyiz?
Suan sadece arastirma asamasindayim tum bilgiyi kesin olarak topladıgımda 2012 Subat ayinda calismaya baslayacagim. Yaza kadar da herseyiyle hazır olur.
İlginize simdiden tesekkur ediyorum.
Keyifli surusler.

Scooter modifiye konusunda sanırım en çok ilgi gören ilimiz Antalya.Arabanın hava filtresini motora takan bile gördüm.2 zamanlılar için çok birşey söyleyemeyeceğim.Ancak Türkiye için modifiye parçası bulmak pek mümkün değil.Size tavsiyem ebay sitesine göz gezdirmeniz.Ayrıca geçenlerde açtığım bir konu vardı.Yunanistan bu konuda bizden daha şanslı.Eğer orada tanıdıklarınız varsa sizlere yardımcı olacaklardır.Sakın sadece motor kısmına ciddi modifiyeler yapıp yürüyen aksamı ve frenleri standart bırakmayın.Mümkünse modifiyeyi önce güvenliğiniz için yapın.Mesela kaliteli bir takım lastik ve sonrasında frenler...Amortisörler ve son olarak da motora yüklenilip güzel bir scooter elde edebilirsiniz.İyi forumlar.

Hersey yerinde guzel :) Otomobile uygun filtre otomobilde olmalı. Bu tip modifikasyonlar pek bana gore degil. Ayrıca yorum ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Benim ozellikle ilgilendigim konu tecrubeli arkadasların icraatlari. Yani daha once 100ccm 2t bir motora egzost modifikasyonu yapan bir arkadasim varsa hangi markadan nasil bir verim aldigini ogrenmek istiyorum. Ya da hangi varyatoru kullandigi..
Umarim daha once bu tip hobiler ile ugrasanimiz olmustur.
Kazasiz surusler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Bu arada 100ccm 2t motor icin buldugum en uygun fiyatli urunler;
Malossi varyator £56
Polini kevlar kayis £31
Performans disli £44
Malossi 21mm Karb. £93
Endy powerpipe egzost £84
( Ayrica ercanmotorcycle ile gorustum motorun uretim atolyesine gitmek kosuluyla performans egzost yapabileceklerini soylediler. Tam olarak ne kadar performansli olur bilmiyorum bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım var)
Eger 120cc yapmak istersek motoru;
Polini 120cc kit £175

Hava filtreleri cok pahali onu da sizin tavsiye ve tecrubelerinizden yardim alarak halledicem.
Ayrica bu islemleri uyguladik diyelim sayet Silindir kitini degistirmezsek orjinal silindiri is yapar mı yoksa degistirmeli miyiz?
Ve bunlar dısında onerileriniz nelerdir?
Simdiden yorum ve tavsiyeleriniz icin tesekkurler.

Sen zaten dogru urunlere ulasmisin yanliz ercan motor 2 zamanli scooter egzozu konusunda sana yardimci olamaz. 4 zamanli olsaydi belki. Ama bu is karisik. Egzozu yurt disindan almani israrla tavsiye ederim.

Bir kac dakika once mailimi kontrol ettim ve Ercan motorun verdigi fiyat cok anormal geldi. Dedigin gibi yurt dısından uygun bir egzost almak cok daha mantıklı. İlgin icin tesekkur ederim.
Bu urunlerin dısında tavsiyeleriniz olursa seve seve dinlerim.

Hersey yerinde guzel :) Otomobile uygun filtre otomobilde olmalı. Bu tip modifikasyonlar pek bana gore degil. Ayrıca yorum ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Benim ozellikle ilgilendigim konu tecrubeli arkadasların icraatlari. Yani daha once 100ccm 2t bir motora egzost modifikasyonu yapan bir arkadasim varsa hangi markadan nasil bir verim aldigini ogrenmek istiyorum. Ya da hangi varyatoru kullandigi..
Umarim daha once bu tip hobiler ile ugrasanimiz olmustur.
Kazasiz surusler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Bu arada 100ccm 2t motor icin buldugum en uygun fiyatli urunler;
Malossi varyator £56
Polini kevlar kayis £31
Performans disli £44
Malossi 21mm Karb. £93
Endy powerpipe egzost £84
( Ayrica ercanmotorcycle ile gorustum motorun uretim atolyesine gitmek kosuluyla performans egzost yapabileceklerini soylediler. Tam olarak ne kadar performansli olur bilmiyorum bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım var)
Eger 120cc yapmak istersek motoru;
Polini 120cc kit £175

Hava filtreleri cok pahali onu da sizin tavsiye ve tecrubelerinizden yardim alarak halledicem.
Ayrica bu islemleri uyguladik diyelim sayet Silindir kitini degistirmezsek orjinal silindiri is yapar mı yoksa degistirmeli miyiz?
Ve bunlar dısında onerileriniz nelerdir?
Simdiden yorum ve tavsiyeleriniz icin tesekkurler.

Speedfight icin ne yapicaksan Poliniden sasma kesilikle baska markaya gitme cok guzel perforsmans alirsin ben 50`likle 100luk Speedfight yaninda sadice saniyelik geceni biliyorum.:cat:

Tam ihtiyacim olan tavsiye. Daha once tecrube etmis arkadaslardan bu tarz tavsiyeler almak cok aydinlatici. Tesekkur ederim bu bilgi icin. Onumuzdeki haftalarda siparisleri verecektim ama boyle olunca Polini'ye yonelecegim direkt olarak.

sana ekzoz olarak diyeceğim tavsiye yurtdışından getirmendir...
ercan usta sana bu konuda yardımcı olamaz gibime geliyor...

Polini italyan malı sanırım ve mobylette'ciler yakından tanırlar. Şu ''farklı'' denilen motosikletlerde bunu sıkca duyuyoruz. :)

Tam ihtiyacim olan tavsiye. Daha once tecrube etmis arkadaslardan bu tarz tavsiyeler almak cok aydinlatici. Tesekkur ederim bu bilgi icin. Onumuzdeki haftalarda siparisleri verecektim ama boyle olunca Polini'ye yonelecegim direkt olarak.

Keske burda olsan burda hazir senin motor icin 70cclik polini motorlar var eksozu dahi ustunde karbiretorden tutta bujisine kadar sadice motoru oturtup kullaniyorsun ve harika performans veriyor 70lik polini kit 100luk ne var ne yoksa yakip yikiyo. :queen:

Keske burda olsan burda hazir senin motor icin 70cclik polini motorlar var eksozu dahi ustunde karbiretorden tutta bujisine kadar sadice motoru oturtup kullaniyorsun ve harika performans veriyor 70lik polini kit 100luk ne var ne yoksa yakip yikiyo. :queen:

Orada 70cc liklerin efsane oldugunu farkettim fakat bize 120cc lik kit lazim :) TR de 50cc 2t scooter cok az sayıda var :)

Arkadaslar oncelikle vermis oldugunuz tavsiyelere cok tesekkur ederim. Gun itibariyle scooter modifiyesinden vazgecmis bulunuyorum. Sanirim sebebi hepimiz icin gecerlidir. Oncelikle anladım ki bunun sonu gelmeyecek ben Speedfight2 dusunurken kendimi birden Runner 200 lere bakarken buldum. Runner a nasıl max. yuklenilir bunu arastırmaya basladım. Odeyecegim rakamlar bir yana sunu farkettim ki o scooter ı gunluk hayatta kullanamayagım. Sırf hobi olsun diye de 4.500 TL bi scooter alıp asagı yukarı 4.000TL harcayıp 8.500TL ye tadını cıkartamayacagım bir makineye sahip olmak. Birden tamamen bos islerle ugrasıyorsun dedim kendi kendime. Sanırım legal bir scooter yarısı yok ve olmayan yarıs icin bir scooter yapmanın manası yok. Oyle sanıyorum ki bir Nexus 500 alıp vurucam kendimi yollara. Sagı solu seyrederek yaz yolculugu yapmak, garajda kullanamayacagımız motoru hazırlamaktan daha cazip.

Saygılar..

Arkadaslar oncelikle vermis oldugunuz tavsiyelere cok tesekkur ederim. Gun itibariyle scooter modifiyesinden vazgecmis bulunuyorum. Sanirim sebebi hepimiz icin gecerlidir. Oncelikle anladım ki bunun sonu gelmeyecek ben Speedfight2 dusunurken kendimi birden Runner 200 lere bakarken buldum. Runner a nasıl max. yuklenilir bunu arastırmaya basladım. Odeyecegim rakamlar bir yana sunu farkettim ki o scooter ı gunluk hayatta kullanamayagım. Sırf hobi olsun diye de 4.500 TL bi scooter alıp asagı yukarı 4.000TL harcayıp 8.500TL ye tadını cıkartamayacagım bir makineye sahip olmak. Birden tamamen bos islerle ugrasıyorsun dedim kendi kendime. Sanırım legal bir scooter yarısı yok ve olmayan yarıs icin bir scooter yapmanın manası yok. Oyle sanıyorum ki bir Nexus 500 alıp vurucam kendimi yollara. Sagı solu seyrederek yaz yolculugu yapmak, garajda kullanamayacagımız motoru hazırlamaktan daha cazip.

Saygılar..

Peki kendi motorunu satmayi dusunurmusun ? Peugeot Speedfight yi satarsan ben ilgilenirim haberin olsun

Speedfight im yok. Bu hafta alacaktım Ankara'dan 3800km de mavi bi scooter. Fakat satilmis :/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-km-peugeot-speedfight-2-52336484/pasif-ilan/

Annadim istersen ben sana ayarlim fiyat model vs yazarsan veya sana cok guzel bi aerox veya bws trakker ayarlaya bilirim + olarakda aprilla sr50 bunlarin icinde en iyi performans alabilicen dolu dolu aprilla ayriyetten modifiye icinde gecerli bu 1 aprilla 2 aerox :cat:

Annadim istersen ben sana ayarlim fiyat model vs yazarsan veya sana cok guzel bi aerox veya bws trakker ayarlaya bilirim + olarakda aprilla sr50 bunlarin icinde en iyi performans alabilicen dolu dolu aprilla ayriyetten modifiye icinde gecerli bu 1 aprilla 2 aerox :cat:
Tesekkur ederim fakat dedigim gibi simdilik bu işi ileri bir tarihe atıyorum. Ama 50cc tatmin etmeyecektir beni. Bu isi tekrar gozden gecirip kesin karar aldıgım zaman uygulama yapacagım arac muhtemelen Runner ya da GP1 olacak. Ilgin icin tesekkur ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar