oğuz tolganında dediği gibi ilk olarak hava filtresi ve bujilerini kontrol etmen gerekecektir.
orjinal hava filtren var ise bunu temizlemen zordur ya yenisini alman gerekecek ya da yeni hava filtreni k&n gibi temizlenebilir tarzda bir hava filtresi alacaksın
şayet hava filtren k&n bmc tarzı spor bir filtre ise bu filtrelerin temizlik solüsyonu ve temizlik sonrası için tekrar yağlaman gereken özel yağı bulunu bunları edinip hava filtreni temizlemen gerekir
sonraki adım ise bujiler. bizim motosiklete uyumu bujiler kitapçıkta lazer teknoloji üretimi iridyum buji olan IMR9A-9H olarak yazar ama piyasada yetkili servis dışında bulman zordur. illa iridyum buji takacağım dersen IMR9C-9H olan yeni modelide bizim motora uymaktadır. ama daha hesaplı olsun dersen CR9EH-9 modeli bujide bizim motosikletlere uyar. bu bujininde yeni versiyonu CR9EHIX-9 olarak piyasada mevcut lazer üretim teknoloji olarak görünüyor buda iridyum vs diyorlar ama araştırmadım detaylı
yakıt sarfiyatın ile ilgili benzinde önemli bir faktör. motoruna yüksek oktanlı benzin alman motorunun daha performanslı gideceği anlamına gelmez kitapçıkta yanlış hatırlamıyorsam 93 oktan ve üstü yazıyor sanırım veya 95 oktan. oktan esasında bir performans arttırıcı değil benzinin geç yanmasını sağlayan bir detenasyon katkısıdır benzinde. örnek vermem vermem gerekirse ferrarine 95 oktan benzin alırsan motorun iç ısısı hayli yüksek olacağından benzin enjeksiyonlardan püskürtüme esnasından içerideki ısı ile piston üst ölü noktaya gelmeden kendi başına tutuşabilir buda motorda vuruntuya yol açar. bu yüzden yüksek oktanlı benzin kullanması gerekir. ama benzinin geç yanmasıda iyi değildir buda üst ölü noktadan daha geç yanarak performans kaybına neden olur düşük oktan gereken araçlarda.
misal (denedim) bp'den aldığım benzin ile shell'e göre daha uzun km yapabiliyorum azda olsa marka farkıda var bu konuda. opet içinde benzer şeyler duydum daha önce
lastik basınçlarına gelince. kitapçıkta ön 36 arka 42 yazar ama 1 2 ps düşük basmanda bir sakınca yoktur yol tutuşunu biraz daha arttırırsın böylece biraz daha güvenli sürüşün olur ama çokta aşağılara alma pist kullanımı yapmıyoruz sonuçta
başka bir konuda senin motorunun km'si
makinanın km ile %99 oynanmış. altındaki makina şu an en az 55-60binlerde olması gerekir 2001 kasa bendede var aynısı
serviste sübap ayarlarına baksınlar sübap şimlerinin yenilenmesi gerekebilir makina yeterli sıkıştırma yapamayabiliyor olabilir
yağ değişimi zaten yazılmış. 15-50 mobil1 tam sentetik yağ ile orjinal yağ filtresini kullanman idealdir (yağ filtresi hiflo marka takılı şu anda bende aynısından veya orj. takacağım bende)
şu an için aklıma gelenler bunlar.