Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

mrt sigorta diye arat birde oradan fiyat al ben o acentaya anadolu sigortaya yaptırmıştım

Arkadaslar elimde er6n ayna uzatma ( nikelajli ) aparati var. 25 tl ye verecegim. İstanbul icin elden teslim edebilirim konusur bulusuruz.

Arkadaslar elimde er6n ayna uzatma ( nikelajli ) aparati var. 25 tl ye verecegim. İstanbul icin elden teslim edebilirim konusur bulusuruz.
siyah olsaydı alırdım

motorum için bugün şair sigortadan kasko fiyatı aldım en uygun mapfre genel sigorta çıkmış o da 1250 lira tuttu ve her türlü indirim yapılmış hali ile (omm eğitimi sertifikası, 30 yaş üstü indirimi, acente indirimi vs)
bana çok fazla geldi. sadece kawasaki markasından dolayı fiyatlar yüksek çıkıyormuş 2 değişik acente aynısını söyledi. kawasaki sahipleri çok kaza yapıyormuş yedek parça fiyatları yüksekmiş falan filan.
kasko istiyorum ama bu fiyatta çok abartı :pale:
seninki yine iyi benim motorun kasko 2085 tl tuttu.

acaba siyah boya tutmaz mı? :) Çünkü karbon olunca aynalarıda karbonlamak lazımki sırıtmasın

Haklisin kardesim karbon ve belki siyah boya ayni desen olmadigi icin butunluk saglanmaz belki en iii si bu sekilde satmak, belki ihtiyaci olan biri alir cokta onemli degil elimde fazlasi vardi.

2012 model er6 larda motor revize edilmiş, daha güçlüymüş diye duydum... aslı astarı nedir bilen var mı?

motoron dergisinde ayrıntılı bilgi var ama motor gücü net değil...ama bol resim var...

yoğun yağış haftasında olduğumuz için motorumu paketleyip ayaklarını yerden kestim :D Motorum aslında kapalı yerde ama bu sıralar üzerine kediler yattığı için naylon ile sardım :D

Uploaded with ImageShack.us

siz yağ değişimde ne kadar yağ koyuyorsunuz?
kitapçığında yazan
1,7 litre (yağ filtresi değişmez ise)
1,9 litre (yağ filtresi değişir ise)

bende yağ filtresini değiştirdiğim için 2 litreye yakın yağ koydum ama yandaki camdan kontrol ediyorum alt çizginin altında gibi yağ seviyesi

siz yağ değişimde ne kadar yağ koyuyorsunuz?
kitapçığında yazan
1,7 litre (yağ filtresi değişmez ise)
1,9 litre (yağ filtresi değişir ise)

bende yağ filtresini değiştirdiğim için 2 litreye yakın yağ koydum ama yandaki camdan kontrol ediyorum alt çizginin altında gibi yağ seviyesi
peki cama motor dik konumdaykenmi bakıyorsun yoksa arka sehpa yada yan sehpada iken mı bakıyorsun ?

ben genellikle yağı üst çizgiye yakın koyuyorum
Erol abi yağ seviyesi 2 çizgi arasında olması lazım .

İhtiyardan alıntıdır.

Yağ seviyeniz fazla yüksek olursa,biyel kolu ve krank yağı fazlası ile motor iç çeperlerine savuracak,bu fazla yağı sıyırmakta zorlanacak olan sekmanlar yağın yanma odasına kaçmasına ve yüksek devirlerde oluşacak hidrolik basınç,
Silindir kapak contasının yırtılmasına.
Sibop lastiklerinin deforme olmasına.
Hararetin yükselmesine.
Sekmanların çatlamasına veya yamulmasına.
Varsa katalitik konvertörün ve oksijen sensörünün bozulmasına sebep olabilir.

Azı da fazlasıda zarar.

Erol abi yağ seviyesi 2 çizgi arasında olması lazım .

İhtiyardan alıntıdır.

Yağ seviyeniz fazla yüksek olursa,biyel kolu ve krank yağı fazlası ile motor iç çeperlerine savuracak,bu fazla yağı sıyırmakta zorlanacak olan sekmanlar yağın yanma odasına kaçmasına ve yüksek devirlerde oluşacak hidrolik basınç,
Silindir kapak contasının yırtılmasına.
Sibop lastiklerinin deforme olmasına.
Hararetin yükselmesine.
Sekmanların çatlamasına veya yamulmasına.
Varsa katalitik konvertörün ve oksijen sensörünün bozulmasına sebep olabilir.

Azı da fazlasıda zarar.

amma zormuş bu yağ işini ayarlamak,bana attığın mesajı okudum sağol dostum

Arkadaslar fren balatalarinizi kac km kullaniyorsunuz...?

37bindeyim yaklaşık 10bin daha yaparım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar