Castrol 4T 10w-40 yerine Castrol actevo 4T 20w-40 koyarsam ne olur ?

Normalde castrol power 4t 10-40 kullanırım. Benzincinin biri bana castrol actevo 4t 2ow-40 kakaladı . Bunu motoruma koyarsam ne olur. Motorum crusier suzuki intruder vl 250. Bi anlık enaliğime geldi dostlar :( 12 liraymış hem bu yağ. Bulamazsın artık 10 - 40 bu var artık dedi . Bi anlık salaklık işte benimkide.

trans_chart.gif

not: resimdeki sıcaklık motorun sıcaklığı değil ortam sıcaklığını referans gösteriyor...

yağların sae kodları yağın yeterlilik gösterebildiği sıcaklıkları gösterir

skaladan anlaşılacağı üzere, 20w40 soğuk havalarda 10W40 dan daha elverişsiz.

genelde W den önceki rakam düşük sıcaklığa referans gösterirken ikinci rakam yüksek sıcaklığa referans diye biliyorum ama yanlış olabilir.

ama mobil1 firmasına iş yaptığımdan biliyorum.

0W30 yağını daha çok sıcaklığın eksi derecelere sık sık düştüğü bölgelerde tavsiye ediyorlar.

yine de motor üreticisinin tavsiyesine uymak her zaman daha mantıklı...

benzincilerin dediklerine inanmayın
o benzinciden hesap sorun
müdürüne çıkın ondanda hesap sorun
kış gelmeden 2000 km yapacağınızı
öngörüyorsanız o yağı kullanın
kullanmadan evvel son kullanma tarihine bakın
geçmişse,gidin alayından hesap sorun:)

_w_

motosiklet için her zman 10-40 veya 15-40 kullanılmalı :) bende zmanın 20-50 kullandım.yaz ayı olduğu için sorun yaşamadım pek. zaten 20-50 ler kaliteli yağ değildir. fiyatında da anlaşılacağı üzere. eğer o yağ ile kış gelmeden yani havalar iyice soğumadan kullancaksınız kullanın. yoksa kışında kullanıcam derseniz.motorunuz soğukken zor marş alması geç ısınması gibi sorunlar oluşabilir. bilginiz olsun..

motosiklet için her zman 10-40 veya 15-40 kullanılmalı :) bende zmanın 20-50 kullandım.yaz ayı olduğu için sorun yaşamadım pek. zaten 20-50 ler kaliteli yağ değildir. fiyatında da anlaşılacağı üzere. eğer o yağ ile kış gelmeden yani havalar iyice soğumadan kullancaksınız kullanın. yoksa kışında kullanıcam derseniz.motorunuz soğukken zor marş alması geç ısınması gibi sorunlar oluşabilir. bilginiz olsun..

zor marş alması, daha fazla sürtünme, aşırı aşınma ve motor ömründen ziyadesiyle ödün vermek demek :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar