Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Bırakın bu ırkçı faşist ayakları türk, kürt, arap, çerkez, gibi ırk ayrımı yapmak gericilik ve faşistliktir NE MUTLU İNSANIM DİYENE ...

Çözüm çok basit iki tarafta birbirini anlayacak bu saatten sonra ne Türk ne kürt bu ülkeden gidecek değil,İlkokuldan başlayarak tüm çocuklara türk kürt kardeşliğini aşılayacaksın ki en azından gelecek nesiller birbirini yemesin.Yani işin özü eğitim sonrada ailelerde bitiyor.Şimdi bu konuyu yüzlerce kişi görüntülemiş genele ulaşamasak bile en azından MT ailesi olarak böyle bir sonuca varabiliriz düşüncesindeyim.

Mersin İl Temsilcisi
ben Hacı Bektaş Veli'den bir alıntı yapmak istiyorum;

"sevgiyle her eksiklik giderilir
ama önce sevgiyi yaratmak gerekir"

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
her gün televizyon meretinin gözümüze gözümüze soktuğu şiddet, bilinçaltımızda oluşturduğu korku, ihtiyacımız olmayan mecburiyetlerimiz
son zamanlarda insanlıkta yaygın bir "gelin kardeş olalım" söylemleri başladı.
insanlık olarak yıldık biliyor musunuz?

bir komplo teorisinde dünyada tek bir gücün hakim olması için insanlık bu gibi olaylarla yıldırılacak ve tek bir dünya düzenini kendi ister hale getirilecek deniyordu
dünya iyice karıştı
hangi ülkeye bakarsak terör, ekonomik bunalım veya bir kargaşa ortamı ve sonuçta yılmışlık var
benim için komplo teorisi olmaktan çıkmaya başladı açıkçası.

COQ

Motosiklet Eğitmeni

Daha önce bir yerlere yazmistim ben çözümü.
Facebook da bir milyon kisi diye kampanya baslatiyoruz.
Paylasmayan serefsizdir, tûrk degildir filan diye gaz verip, mumkunse bir Osman Öztunç videosu koyuyoruz.
Videodaki görsellerde mutlaka mehter takimi olmasi lazim, yoksa gaza gelmiyorlar.
Neyse bir milyon olunca 300bin kisi pkknin farmville deki tarlalarina saldirip kandilin yiyecek yollarini kesecek.
300bin kisi de ctyville lerine saldirip, logistik destegi kesecek.
Biz kalan 400bin kisi ile Empires Allies üzerinden tank destegi ile saldiracagiz.
Kesin çözüm bence budur.

Çözüm mü ?

kişiler kimsenin etkisinde kalmadan kendi kararlarını özgür iradeleri ile verir ve kararlarının arkadasında durursa ,
aynı kişiler diğer başka kişilerin düşünce inanç ve özgür iradelerine saygı duyup hoşgörü ile yaklaşırsa ,
tüm kişiler yıkıcı değil yapıcı olurlarsa ,
çıkar menfaat için uğruna inandıklarından vazgeçmezler ise ,
vs. vs.

yani akıllı kendini ve istediğini bilen , derdini , istediğini , düşüncelerini konudan uzaklaşmadan dile getirebilen bireylerden oluşmuş bir toplum olabilirsek çözümde peşinden gelecektir.

Cozum filan olmayacak. Bu mutlak kader Turkiyenin basina bir sekilde gelecek.

Cunku biz milletce yonetime Padisahim cok yasa diyerek aldiklari her karari sorgulamaktan cekiniyoruz.

Yaa benzin 4.5 Tl olmus ona bile 3 insan sesini cikarmak icin bir araya gelemedi. Millet kuyrugunu kistirip halen benzinciye gidiyor. Sokakta , kahvede ne olacak bu benzinin hali desen bin kisi yaa olurmu boyel yonetim der. eee Hadi itraz edin dediginde TISSSSSSS kimse adim dahi atmaz. Aman beni devlet ile karsi karsiya getirme.

Turkiyede Teroristler ile masaya oturulmaz dendi , oturuldu

Turkiyede Teroristler asla af bulunmaz dendi , af edildi hemde davul zurna ile

Turkiye bolunmez diyorlardi o da olacak ama.

Cunku sadece konusuyoruz, hic bir sey yapmadan oturdugumuz yerden sadece konusuyoruz.

Devlete, yonetime, ses cikarmaya odumuz patliyor. Politikacilar show yapmak icin sehit cenazelerine gidiyor, zorla annalara babalara Sehitler olmaz vatan sag olsun dedirtiliyor.

Biride cikip yaa defol burdan sizin isguzarliginizdan sehit oldu benim evladim deyip hakkini aradimi. Hayir.

Su foruma baksan hepsi cengaver hepsi Patriot, hukumet ordan etnik toplumlara mavi boncuk dagitsin, vaadler verilsin kapali kapilarda , halkta suskun suskun izlesin iste.

Biz buyuz., cok konusuruz , cok idaa ederiz, ama daha fazlasini yapamayiz. ...

Benim o yuzden bu ulke toplumundan umidim hic yok.

Kurtulus savasindaki Turk milleti nin eseri kalmamis Turkiyede.

O kivilcimi , o milliyetciligi sadece bir kez cakabildi biri bu insanlarin yureginde, o kiside Ulu Onder Ataturk.

Kusura bakmayin ama her 100 senede birde Turkiye ye yeni bir Ataturk gelip halki uyandiracagini dusunmek hata olur.

Mersin İl Temsilcisi
Daha önce bir yerlere yazmistim ben çözümü.
Facebook da bir milyon kisi diye kampanya baslatiyoruz.
Paylasmayan serefsizdir, tûrk degildir filan diye gaz verip, mumkunse bir Osman Öztunç videosu koyuyoruz.
Videodaki görsellerde mutlaka mehter takimi olmasi lazim, yoksa gaza gelmiyorlar.
Neyse bir milyon olunca 300bin kisi pkknin farmville deki tarlalarina saldirip kandilin yiyecek yollarini kesecek.
300bin kisi de ctyville lerine saldirip, logistik destegi kesecek.
Biz kalan 400bin kisi ile Empires Allies üzerinden tank destegi ile saldiracagiz.
Kesin çözüm bence budur.

YAHU KISA YOLDAN İNTERNETLERİNİ KESSENİZE :p

hani, önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan zor imiş ya üstadlar.
hangi silah beyinleri baştan yıkayabilir, ve bu silahı nereden ve nasıl kullanılmalı diye bakmak, bulmak ve aynı silahın gücünden daha fazla panzehir üretmek gerekir bence...

toplumu devletin ve yasaların gücüne inandırmak gerekir ama, pkk gelince pkk ya ekmek vermezse öldürülür, pkk gidince niye ekmek verdin diye işkence görüp hapise atılırsa o insan çaresizlikten çıldırır ve mantıklı düşünemez de.
o pkk lı nereden orada ve neden sivil halkın başında iken sen de orada olmadın diye sorulur aslında ama güçlüysen sorarsın...
"bucak aşireti reisi Sedat Bucak uğur dündara dedi ki; kim parayı verirse onunsilahını taşırım" pkk verse de mi? cevap aynı "evet"
ezeceksen bunu ez! yok, teşvik kredileri verirlir, bir fabrika temeli atılır ve o öylece kalır.
eee kredi nereye gider?
önce uyuşturucu parası aklanır ve sonra akseniz sahillerinde 7 yıldızlı otel olur!
yıkacaksan bunları yık!!! gecekonduları değil...
adamın köyünü yık, yakacağı ve barınacağı ormanı yak, zorla sür büyükşehire... arazi mafyasını ellerinle ninni ninni uyut ve büyüt ama o mafyanın düzenbazca sattığı arazilerdeki gecekondu devlerini bin yıllık uykusundan uyandır!!!

ben 1992 yıllarında köy hizmetlerinde stajdaydım, diyarbakırdaki şantiye araçlarını yakmışlardı ve mersinden araç istenmişti.
mersinden giden 5 greyder ve kepçeyi de yaktılar...
neden? yol yapılırsa o yoldan her şey gelir... eğitim, sağlık gelir ve insanlra bilinçlenir. öğretmeni öldür, doktoru kaçır, ebeye tecavüz etsinler ve sen koruyama. en az tecavüz edenler kadar suçludur koruyamayanlar.
sosyal devletiz biz, hukuk devletiyiz.
ama gerçek bir sosyal hukluk devletinde bireyin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan devlettir.
devletin neyi var; askeri ve polisi!
asker zaten kepaze edilmiş görünümde olan bir kartal; tekrar tüyleri uzar....
polis dersen, yetkisi elinden alınmış!
mersinde üzerine molotof atan çocuğu yakalıyıp yere yatıran polis arkadaşım açığa alındı!! neden? insan haklarına aykırıymış!!!
polis insan değil mi? az daha yakıyorlardı!
istanbulda HALK OTOBÜSÜNDE ÖLEN KIZIN HAKKI YOKMUYDU?
her ana kuzusunun yaşamaya hakkı vardır ama hiçkimsenin yaşam hakkını elinden almadan yaşamaya alışmalıdır...
kürdistan diye kukla bir devlet daha kurmak isteyenlere de soruyorum, gerçekten tam bağımsız ve özgür bir ülke olacaklarına iananıyorlar mı? hatta bu konularda türkiyemden daha özgür, daha refah, daha demokratik daha güçlü ekonomisi olan bir ülke kurabileceklerini sanıyorlar mı?
cevapları evet ise, nasıl?

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Terör örgütünden kastın neydi ki? Asala mı? Bırak kardeş yahu :)

Ben neyim? Anlatayım hemen. Benim bir hayat anlayışım, bir duruşum var. Kısaca bunu "ezilenin yanında saf tutarım" şeklinde açıklarsam sanırım yeterli bir açıklama olur. Peki böyle yapınca ne olur? Anlatayım. Tayyip Erdoğan bir şiir okur, adamı hemen içeri alırlar, vekilliğini engellerler... Ben derim ki: Birader yalnızca fikirlerini açıkladı diye bir insanı hapse atamazsınız. Meclise girmesini engelleyemezsiniz. Bu haksızlıktır. Hemen şu soru ile karşılaşırım: Sen ne zaman AKP'li oldun? Gel zaman git zaman hemen hemen aynı şey Hatip Dicle'ye olur. Ben derim ki: Birader yalnızca fikirlerini açıkladı diye bir insanı hapse atamazsınız. Meclise girmesini engelleyemezsiniz. Bu haksızlıktır. Hemen şu soru ile karşılaşırım: PKK'lı mısın lan sen?

Ben aynı duruma aynı tepkiyi veriyorum. Gayet tutarlıyım kısacası. Ama insanlar o sırada kimin yanında yer aldığımla ilgileniyor, ne söylediğimle değil...

Pkk yı ne olarak gördüğünü bilmediğim için terör örgütü dedim.

Kısaca haklının yanında haksızın karşısındayım diyorsun. Olaylara objektif yaklaşıyor, taraf tutmuyorsun!

Peki her Kürt, Pkk konusunda fikirlerini okuma şansımız olurken neden Tsk ile ilgili, ergenekonla ilgili, şehit haberleriyle ilgili konularda bu şansı yakalayamıyoruz?

Fikir açıklama, şiir okuma içinde şunu söyleyeyim; Eğer o fikirler, şiirler toplumu şiddete yöneltiyorsa, yüceltiyorsa üstelik kitap, gazete köşesi gibi para ile alınacak yerlerde değil toplumun karşısında miting şeklindeyse pekala ceza verilebilir. Hatta vermeyen demokratik ülke var mıdır diye merak ettim şimdi... Bu merakımı da meşhur Fransalı horozumuz giderir diye düşünüyorum... :)

Kısaca haklının yanında haksızın karşısındayım diyorsun. Olaylara objektif yaklaşıyor, taraf tutmuyorsun!
Aynen öyle...

Peki her Kürt, Pkk konusunda fikirlerini okuma şansımız olurken neden Tsk ile ilgili, ergenekonla ilgili, şehit haberleriyle ilgili konularda bu şansı yakalayamıyoruz?
Hangi konuyu tartışıyorsak o konudaki fikirlerimi söylüyorum. Misal benim müzik konusundaki fikirlerimi de bilmiyorsundur sen ama bu başlıkta yazacak halim yok, değil mi? Yine de madem sordun, açıklayayım.

Kürt: Karakterli, değerli, saygın bir halk.
PKK: Silahlı örgüt. Sorunlarını silahla çözmeye çalışanlara saygı duymam.
TSK: Siyasi otoritenin emrinde olduklarını anlamalılar. Darbe yapmaktan, muhtıra yazmaktan fırsat bulup gerçek işlerini yaptıkları zaman saygı duyarım. Bu ülkenin onlara halen ihtiyacı var. Yine de ordulara ihtiyaç duyulmayacak bir dünya hayal ediyorum ben...
Ergenekon: Darbe yapmaya çalışan herkes kanunlardaki karşılığı ile cezalandırılmalıdır. Yine de, hangi suç ile yargılanıyor olursa olsun, insanların daha mahkeme yüzü görmeden, suçlamalar ve kanıtlar yüzlerine okunmadan yıllarca içeride "tutuklu" olarak kalmaları bir demokrasi ayıbıdır. Bu talebi yalnızca ergenekondan içeri alınan paşalar ile ilgili değil herkes için dile getirenlere de demokrat diyoruz...
Şehitler: Benim için ölümün her türlüsü üzücüdür. Şehitler için siz ne kadar üzülüyorsanız ben de o kadar üzülüyorum. Anlaşamadığımız nokta şu ki ben, bu kirli savaşta ölen herkes için üzülüyorum. Türkler ölünce üzülüp, Kürtler ölünce sevinmiyorum...

Evet böylece bu konulardaki düşüncelerimi öğrenme şansını da yakaladın. Müzik konusunu da bir başka zaman konuşuruz. Ha, bir de teorik fizik konusu çok ilgimi çekiyor. Onu da konuşuruz...

Fikir açıklama, şiir okuma içinde şunu söyleyeyim; Eğer o fikirler, şiirler toplumu şiddete yöneltiyorsa, yüceltiyorsa üstelik kitap, gazete köşesi gibi para ile alınacak yerlerde değil toplumun karşısında miting şeklindeyse pekala ceza verilebilir. Hatta vermeyen demokratik ülke var mıdır diye merak ettim şimdi... Bu merakımı da meşhur Fransalı horozumuz giderir diye düşünüyorum... :)
Şiddet içermediği ya da önermediği sürece hiç kimse düşüncesini dile getirdiği için cezalandırılamaz. Buna fikir özgürlüğü diyoruz. Bunu anlamak ne kadar zor olabilir?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir konuyu açikliga kavusturalim.
Siir okudu diye bir insani hapse atan bir hukuk sistemi çürük bir hukuk sistemidir.
Ama daha kôtü olan hapis yatmis adamin ayni hukuk sistemini kendisi gibi düsünmeyenleri cezalandirmak için kullaniyor olmasidir.
Aslinda isin dogrusu, Tayyip Erdogan siir okudu diye degil, siirin sözlerini halki kin ve düsmanliga tahrik edecek biçimde degistirerek okudugu için cezalandirilmistir.
Ama o siirin sözlerini degistirdi diye kimse kimseye kin ve düsmanlik hissetmismidir buna da bakmak lazim.
Yani Tayyip siir okudu diye kimse sokaklara çikmadi, ortaligi savas alanina çevirmedi.
Böyle bir sonucu olmayan bir eylemi,(yani fiilen bir sey olmamis ) cezalandirmak biraz komik oluyor.
Ama bu komediyi yasayan insan daha yazilmamis kitabi, yakalamasak yazacakti gibi bir gerekçeyle yasaklatabiliyor, yazarini hapse attiriyor.
Hatta daha ileri gidip, kitaba bomba muamelesi yapiyor.
Insanoglu bir acaip mahlukat.:)

Kisacasi
Dardayim yalanim yok,
Baskin yedim gün gece......

yaşşa be MT !

üyeniz olduğum için gurur duyuyorum. böyle netameli bir konuyu kırmadan-dökmeden tartışabilmişiz ya, helâl olsun hepimize. bizi yönetenler de aynı olgunluğa gelebilseler, konuşabilseler, karşısındakini anlamaya çalışsalar (anlamaya çalışmak hak vermek, fikrini kabul etmek değildir) bu sorunlar çözülecek.

ama ümidim var. elbet çözülecek. kanla, ölümle bir yere varıldığı nerede görülmüş. bu yüzden elbet çözülecek.

Motosikleti
bmw f650 cs
Peki o zaman ne diyelim haydi çoçuklar okula eğitim sart:)

amerikada yaşayan herkes ben amerikan vatandaşıyım diyo, kökeni ne olursa olsun, bizimkide türkiye cumhuriyeti devleti olduğu için bizlerde türk vatandaşıyız kökenlerimiz kürt çerkez gürcü yörük vs... olabilir ama hepimiz atatürkün kurduğu türkiye cumhuriyeti devletinin vatandaşıyız, ayrıca Türk ismi köken veya ırk değildir. Türk hepsini kapsayan genel isimdir. bölünmemiz için bir sürü uydurma tarihler bilgiler cıkartıyolar çoğumuzda inanıyoruz bunlara. herkes birleşiyo biz bölünmek için uğraşıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar