İstanbul, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, İstanbul

Merhaba arkadaşlar,

V-Stromcuğumuz ile dördüncü uzun menzil gezimizi 16-31 Temmuz tarihleri arasında eşimle birlikte gerçekleştirdik. 16 gün ve 3.230km süren gezi güzergahımız ise İstanbul-İzmit-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyon-Burdur üzerinden transit geçerek Fethiyenin Göcek köyünden sahile kavuşmak üzere başlamış ve tüm ege sahil hattını takip etmek kaydı ile kuzeye doğru devam etmiştir. Çanakkale Assos (Behramkale) son sahil durağımızdır. Buradan Balıkesir üzerinden Bandırma'ya geçerek feribot ile İstanbul'a ulaşıp tamamlanmıştır.

Ufak farklar ile rotamız şu şekildedir;

Ve işte resimler;

Göcek
img1306br.jpg

Göcek
img1307sp.jpg

img1310l.jpg

Köyceğiz'de Sandras Dağı planı. Zamanında orda görev yapan bir öğretmen el ile hazırlamış.
img1316e.jpg

Sandras dağı tırmanışı.
img1317dg.jpg

Sandras dağı tırmanışı.
img1318ko.jpg

Sandras dağı tırmanışı.
img1319k.jpg

ve 1750 metrede Gökçeova gölü tesislerindeyiz. Nem sıfır denecek kadar az. Burada ömür en az %30 uzar! :)
img1320m.jpg

Gökçeova gölü
img1321mt.jpg

img1322b.jpg

Çıkış parkuru sırasında 400kg.lık motor, yolcu ve yük ağırlığını o mucurlu tırmanış yollarında dengede tutabilmek için çok enerji harcadım. Yerine koymak lazım :)
img1323rp.jpg

img1327ej.jpg

Hayat hep böyle olsa keşke :(
img1338mr.jpg

Gökçeova gölü üzerinde yakamoz
img1353k.jpg

Bungalovumuz önünde keyif zamanı
img1358u.jpg

1750 metrede kalacak yer olsa keşke diyerek çıktık. Yolda karşılaştıklarımız yok demiştlerdi ama varmış. O ortamdaki bu bungalov yerine şeritını verseler kabul edersem ne olayım!
img1359fk.jpg

İniş zamanı geldi. Neyseki daha tatilin bitmesine çok var :) Yayla köyünden sonra 12km berbat sarp ve dik yollarda tırmandık. İnerken frenler mucurlu ve dik zeminde tutmadığı için Canım 5km yürümek zorunda kaldı :(
img1365hg.jpg

img1366g.jpg

Köyceğiz gölü
img1370h.jpg

Dalyan
img1376z.jpg

Tüm tatil yöreleri arasında iki favorimden biri olan Marmaris.
img1382u.jpg

Bir önceki gün alkolü fazla kaçırdığım için bugünkü tekne turunda yasaklandı. Cola'ya talim.
img1394ux.jpg

Bir gün gelecek bende bunlardan biri içinde yelken açacağım!
img1401q.jpg

En iyinin en iyisi! Datça'nın Bükleri. Burası Palamutbükü.
img1409d.jpg

img1412h.jpg

Boncuk istirahatta
img1419kj.jpg

Datçanın o mükemmel temiz havalı ve hafif esintili bir akşamı. İnanın oturduğum bankın altında uyuyabilirdim melekler gibi.
img1436h.jpg

Kaskın camını açsan arılar rahat bırakmıyor kapatsan sıcak... Dedik kapatalım arılar rahat vermez. Ama ilerleyen günlerde kaskın altından girdi bir tane arıcık. Gereğini de yaptı :) Motorsiklet tatillerimin vaz geçilmezi arı sokması:) Neyseki alerjim yok.
img1441a.jpg

img1443u.jpg

Gökova körfezini ana yoldan çıkarak denize sıfır dar bir yol ile takip ederek Bodruma geçtik. Bence tüm Egenin en güzel manzaralı sahil yolu parkuru burası.
img1449y.jpg

ve Bodrum Bodrum. Yalıkavaktayız. Çok mantıklı bir yer tatil için. Çünkü Kuzeye ve Güneye bakan koyları var. Rüzgar ve akıntı yönüne göre mutlaka biri havuz gibi oluyor.
img1450ao.jpg

img1452ntz.jpg

Didimin yaklaşık 20km doğusundaki Akbük'te bir adacığa bu şekilde yürüyerek geçiliyor. Bu dönüş yolu. Adanın resmini çekmeyi unuttum sanırım :)
img1455t.jpg

Didim sahilinde akşam turu öncesi
img1471k.jpg

Didim-Kuşadası arasındaki ova (Sanırım Gediz ovası) çok verimli. Son damlasına kadar tarım yapılıyor. Resim çok net olmayabilir. Bu bir Antik Tiyatro. Anadoluda bunlardan kimbilir kaç tane var. En büyüğü Antalyadaki Aspendos.
img1477z.jpg

Kuşadası milli parkı tanıtım ofisi ve restore edilmiş eski rum evleri. Parkın güney girişinde...
img1478aa.jpg

Cıvıl cıvıl bir Kuşadası akşamı
img1479qm.jpg

Çocukluğumuzda sorsalar en güzel yemek ne diye köfte patates derdik herhalde. Ama bu yaşlarda kesinlikle Rakı-Balık :))
img1485v.jpg

İzmir Sığacıkta kaldığımız yere yakın güzel bir tesis bulduk ve yemeklere yumulduk.
img1503c.jpg

Sığacık akşamı
img1510k.jpg

img1511w.jpg

img1512kt.jpg

Maalesef yelkene heves edenlerin bu tip küçük dinghy'leri kiralama imkanı bulması çok zor. Kulüpler var ve üyelikler, lisans gerekiyor vs... Sonunda bir tane kiralayan buldum ve 10 yıldır özlemle beklediğim an geldi çattı. Sadece bir saatçik ama olsun. Bol bol Tramola yaptık :) Aynen düşündüğüm gibi çok zor olmayan ve müthiş zevkli bir spor. Alesta tramola!
img1517b.jpg

img1522mn.jpg

img1523i.jpg

Çeşme merkezde tüm sahil yürüyüş parkuru boyunca sadece bir bölgede yaklaşık on tane bank var. Yorulup da oturmak isteyen insanlar boşalan yerleri kapmak için komik haller alıyor. Burada Çeşme belediyesini kınıyorum. Bence esnafın lafını dinleyip koymuyor bankları!
img1537pidy.jpg

Çeşmede güneş sanki bir başka parlıyor
img1539wz.jpg

img1545o.jpg

img1546gp.jpg

Sörfçülerin gözde mekanı Çeşme Alaçatı. Denizin üzerinde uçan kelebekler gibiler
img1547g.jpg

Foça. Bende yeri ayrıdır. Çünkü Egede ilk göz ağrımdır.
img1552ac.jpg

Raki forever!
img1557l.jpg

img1574e.jpg

img1577va.jpg

img1578i.jpg

Ayvalık Cunda adası
img1583wd.jpg

Datçadan sonra en güzel deniz. Çanakkale Assos.
img1588c.jpg

img1591sd.jpg

img1597eb.jpg

Son düzenleme:
hey maşallah amma gezmışsın abi eline koluna tekerıne kamerana saglık

güzel gezi bir yana
güzel fotoğraflar bir yana ben asıl eşinizi tebrik etmek istiyorum.
böyle zorlu bir yolda motorda artçı olarak mırın kırın etmeyecek bi hanımefendi bence gezinin asıl kahramanıdır :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gezi gerçekten güzel ve en çok sevdiğim şekilde olmuş. alacaksın eşini gezeceksin, tebrikler gerçekten. marmaris limanında çalıştığımdan hep yabancıları görüyor idik artık bizdende birilerini görmek güzel.

keşke önceden haberimiz olsaydı marmarise geldiğiniz zaman yardımımız dokunurdu belki.

fotoğraflar için teşekkürler tekerinize sağlık.

Çok güzel bir gezi olmuş ne yazacağımı bilemedim, benide alsaydınız topcase in içinde gelirdim sorun olmazdı :D

maşallah süper bir gezi olmuş, ben eminim tatil yapamayan pekçok kişinin rüyasını gerçekleştirmişsinizdir :)

Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim arkadaşlar. Gönlünde olup da fırsat bulamamış herkese nasip olmasını dilerim.

güzel gezi bir yana
güzel fotoğraflar bir yana ben asıl eşinizi tebrik etmek istiyorum.
böyle zorlu bir yolda motorda artçı olarak mırın kırın etmeyecek bi hanımefendi bence gezinin asıl kahramanıdır :)
Eşim ve ailesi ezelden motorcular. Dolayısı ile bu işe benden daha alışkınlar. Sorun çıkmaması biraz bundandır :) Ama itiraf edeyim genel olarak da bu tip zorluklarda benden daha azimlidir. Ama bir süreliğine bu zorlukları çekmeye ara vereceğiz sanırım çünkü araba almamız gerekiyor. E tabi bu da motoru satmadan olmuyor :(

gezi gerçekten güzel ve en çok sevdiğim şekilde olmuş. alacaksın eşini gezeceksin, tebrikler gerçekten. marmaris limanında çalıştığımdan hep yabancıları görüyor idik artık bizdende birilerini görmek güzel.

keşke önceden haberimiz olsaydı marmarise geldiğiniz zaman yardımımız dokunurdu belki.

fotoğraflar için teşekkürler tekerinize sağlık.
Teşekkürler Ekrem. Yer bulmak bazen sorun oldu doğrusu. Rezervasyon tek gecelik yapmıyor kimse. O yüzden hep karambole gidip yer bulduk. Hiç dışarda da kalmadık şükür :)

Çok güzel bir gezi olmuş ne yazacağımı bilemedim, benide alsaydınız topcase in içinde gelirdim sorun olmazdı :D
Topcase tıka basa dolu. Ama yer olsa alırdık Erim :)

ah foça ah bi dönem orda yaşamıştım hey gidi günler :)
Foça Ege kültürü ve denizinin tadına varma anlamında ilk göz ağrımdır. Bende de yeri başkadır ve hiç değişmeyecektir.

Son düzenleme:
merhaba
harika gezi yapmıssınız paylaşımınız için teşekkürler
ben birşey sorabiılirmıyım acaba motorunuzun yakıtı nasıl km de nekadar yakıyor yakıt deponuz kaç litre
şimdiden teşekkürler

Tabiki tavsiye ederim. Türünün fiyat/performans olarak en iyisi bir motor. Enduro'dan ziyade touring ağırlıklı kullanılması gerekir ama. Zira çelik janttır ve selesi enduro için biraz geniştir vs. vs. Ben araba alacağım için satıyorum. İlan vermeye vaktim olmadı henüz tatilden yeni döndüğüm için. Bilgin olsun.

Tabiki tavsiye ederim. Türünün fiyat/performans olarak en iyisi bir motor. Enduro'dan ziyade touring ağırlıklı kullanılması gerekir ama. Zira çelik janttır ve selesi enduro için biraz geniştir vs. vs. Ben araba alacağım için satıyorum. İlan vermeye vaktim olmadı henüz tatilden yeni döndüğüm için. Bilgin olsun.
sizin motor kaç model km sine nekadar istiyorsunuz aklımızda olsun

Yakıt sarfiyatını eksik toplamışım kredikartı ekstrem gelince daha net görebildim. 570TL ile 3230km yol yaptım.

eşinizle beraber çok güzel bir gezi olmuş. Devamının olması dileklerimle...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar