Lütfen yardım yeni motor aldım çok benzin yakıyor!

Bir kere 8 tl benzin almakla net sonuç çıkmaz.
Scooterlar viteslilere göre bariz şekilde daha fazla yakar. (people s200 üm gt250r ımdan fazla yakıyordu; s200 aslen 163 cc dir )
Benzin zamlarından sonra 20 krş gibi rakamlar normal olmaya başladı fakat biz buna alışamadık daha.
vsvsvs.

Panik yapıcak birşey yok kanısındayım yani kısacası.

asya motor 150 T1 ilk aldığım benzin çok bereketli çıktı kilometrede 25 kuruş yaktı
sonra her hafta düşmeye başladı şu an 14 - 15 krş. tek kişi 16 - 17 krş. çift kişi
300 km sonra belirgin bir şekilde düşer
ben şuan 2250 km.deyim

asya motor 150 T1 ilk aldığım benzin çok bereketli çıktı kilometrede 25 kuruş yaktı
sonra her hafta düşmeye başladı şu an 14 - 15 krş. tek kişi 16 - 17 krş. çift kişi
300 km sonra belirgin bir şekilde düşer
ben şuan 2250 km.deyim
Anlaşılan herkesin ortak noktası belli süre sonra yakıtın düşeceği! İnş. düşer tek çare beklemek o halde!

yakıt düşer ama taş çatlasa 0.5 litre falan düşer 100km de, belki o kadar bile düşmez
inanma söylenenlere , birincisi iyice test et motoru, bir kaç kere daha hesapla
hemen kendini yerden yere atma

dediğim gibi yakıt düşecektir ama öyle söylenenler gibi düşmeyecek
belki karbüratörün ayarsızdır, yeni olmasına bakma motorun çin malı unutma
belki montajda bir hortum takılmadı ? belki kayışın bir numara büyük takılmış kaçırıyor ?
bu belkiler o kadar çokki, ama önce yakıt olayını netleştir iyice .

bende mondial 150 zat ı ilk aldığımda 6 litre yakıyordu
kendini servis zannedenlere gittiğiimde banada aynısı söylendi, bu normal ilerde düşecek ! bu bir yalan

aradan 3-5 bin km geçti pek birşey değişmedi, hatta forumda resimli yazılarım var bu konuda bak.

karbüratörü kaç kere söktüm dağıttım topladım ayarladım hatırlamıyorum, ki boş biri değilim, motoru da söküp topladım ben.
yakıt 5 litrelere anca düştü ne yaptıysam olmadı daha iyi

baktım olmayacak artık, gittim mondial 150hs nin karbüratörünü aldım ve motora taktım hiç bir şey yapmadım başka
şu an 3.4 - 3.5 litre falan yakıyor ki olması gereken o

ayrıca yeni yazımıda okumanı isterim
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/92063-hacim-and-beygir-=-yakit.html

yakıt düşer ama taş çatlasa 0.5 litre falan düşer 100km de, belki o kadar bile düşmez
inanma söylenenlere , birincisi iyice test et motoru, bir kaç kere daha hesapla
hemen kendini yerden yere atma

dediğim gibi yakıt düşecektir ama öyle söylenenler gibi düşmeyecek
belki karbüratörün ayarsızdır, yeni olmasına bakma motorun çin malı unutma
belki montajda bir hortum takılmadı ? belki kayışın bir numara büyük takılmış kaçırıyor ?
bu belkiler o kadar çokki, ama önce yakıt olayını netleştir iyice .

bende mondial 150 zat ı ilk aldığımda 6 litre yakıyordu
kendini servis zannedenlere gittiğiimde banada aynısı söylendi, bu normal ilerde düşecek ! bu bir yalan

aradan 3-5 bin km geçti pek birşey değişmedi, hatta forumda resimli yazılarım var bu konuda bak.

karbüratörü kaç kere söktüm dağıttım topladım ayarladım hatırlamıyorum, ki boş biri değilim, motoru da söküp topladım ben.
yakıt 5 litrelere anca düştü ne yaptıysam olmadı daha iyi

baktım olmayacak artık, gittim mondial 150hs nin karbüratörünü aldım ve motora taktım hiç bir şey yapmadım başka
şu an 3.4 - 3.5 litre falan yakıyor ki olması gereken o

ayrıca yeni yazımıda okumanı isterim
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/92063-hacim-and-beygir-=-yakit.html

O zaman bende taktırayım yeni bi karbürütör. Senin dediğin gibi yeni karbürötör taktırsam işe yarar mı kesin? VE denizli'den çok iyi bi usta bulmak zor tanıdıgı olan var mı? Ayrıca bugün yine test ettim 40 km 9 lira yemiş. yani ben 20-22 liraya o da 5.... küsur ltye 100 km eder binemem ben buna. karbürütörü hemen taktırayım mı motor şuan 90 km.de. Ayrıca az önce servisten geldim usta Bunu karbürütörü farklı bunlar 3 memeli diyor :) fazla yakar diyor.

Son düzenleme:
hayır ...

ben, benim motordan örnek verdim
her motorda karbüratörü değiştirince az yakacaksın demek değil bu

yakıtı etkileyen bir dünya etken vardır, sendeki nedir şu an bilmiyoruz..

belkide gerçekten normal değeri o ? bilmiyoruz.. (hiç sanmıyorum ya)
aynı motor kullananlar ne yakıyor ona bir bak .

1000 km olmadan hiçbirşey yapma yeni motor olunca insan biraz heyecanlı oluyor sakin ol
sağlıklı bir şekilde rodajını yap ondan sonra değişim olduğunu göreceksin duruma göre karar ver
şu an balatalar tam alışmadığı için diske sürtüyordur yani sürekli frene basıyor gibi etki yaratır
zamanla alışır o zaman motor daha rahat gider buda benzine yansır diğer bir hususta motorun iç aksamının birbirine
uyum sağlaması için vakit gerekir işte o vakitte ilk 1000 kmdir.
son olarakta ilk yağın içinde çok küçük demir talaşı olur 300 km de o yağı değiştirince motor rahatlar

Öncelikle maxibost sana bişey sormak istiyorum ben nasıl anlıcam bunun neden fazla yaktığını. İyi bir ustayı nasıl bulucam denizliden tandııgnız var mı?

2.si ilk 1000 km hiç bir şey yapma demiş haydarbıçak''. Bende öyle düşünüyorum. şuan balatalarda hafif sürtünme var evet. ilk 300'den sonra bakalım ne kadar değişecek.?

PEKİ en önemli sorum AS150T19A 0 km aldığım motorun şuan için 21 kuruş yakması normal mi sizce? Rodajtan sonra 15'e düşer mi?aynı güçteki motorlar 15 kruş civarı yakıyor. ROdajtan sonra kmDE 6 kruşluk indirim olanılır mı sızce?

Öncelikle maxibost sana bişey sormak istiyorum ben nasıl anlıcam bunun neden fazla yaktığını. İyi bir ustayı nasıl bulucam denizliden tandııgnız var mı?

2.si ilk 1000 km hiç bir şey yapma demiş haydarbıçak''. Bende öyle düşünüyorum. şuan balatalarda hafif sürtünme var evet. ilk 300'den sonra bakalım ne kadar değişecek.?

PEKİ en önemli sorum AS150T19A 0 km aldığım motorun şuan için 21 kuruş yakması normal mi sizce? Rodajtan sonra 15'e düşer mi?aynı güçteki motorlar 15 kruş civarı yakıyor. ROdajtan sonra kmDE 6 kruşluk indirim olanılır mı sızce?

sen 21 kuruştan başlamışsın ben 25 krştan başladım 15e düştü teknik bir sorun yoksa düşer 300 ve 1000 bakımlarında sorun varsa giderilir için rahat olsun

sen 21 kuruştan başlamışsın ben 25 krştan başladım 15e düştü teknik bir sorun yoksa düşer 300 ve 1000 bakımlarında sorun varsa giderilir için rahat olsun

SEn çok güzel konuşuyorsun içim rahatladı birazda Bu teknik sorun olup olmadığını benim servis uğraşmaz bi tane i... bi usta var ona güvenmiyorum. Teknik sorun olup olmadığını 1000 km doldurduktan sonraki duruma göre bakıcaz artık. SEn gerçekten ciddimisn? 25 kuruştan o kadar düştümü ya? Sen şaun kaç km.desin.? kaç km.den sonra düşüşü fark ettin? MAziboost fazlşa düşmez diyor? kafam karıştı vallaa

o kadar düşmez, karbüratör ayarı falan yapılmıştır bazı şeyler düzeltilmiştir zaman içinde veya ilk bakımda, olabilir bunlar normaldir.

asıl mesele o değil, arkadaş doğru söylemiş motor daha yeni, öyle yada böyle bir süre kullanman lazım, km yapman lazım.
dakka 1 gol 1, bu çok yakıyo oynamıyorum ben, verin misketlerimi olmaz.
sen bir süre kullan, sonra bakılacak ona

şu an 2250 kmdeyim 300 bakımını yaptırınca 18 - 19 krş civarına düşmüştü sonra yavaş yavaş düşüo

Tamam o zaman maxiboost Dediğin gibi biraz süreyim bineyim durumu tekrar yeni bi konu açarak değerlendiriririz. zaten 1 haftaya 300-500 arası olur benim km. Durmuza göre olmadı bi ustaya götürür baktırırız. AMA bu konudan anladığım ROdajda fazla yakması normal! rodajtan sonra yavaş yavas düşerek orta yolu bulacakı benım motorun yakıtı :) Değil mi?

şey bide maxiboost senın görüşünü merak edıyorum habire o kadar düşmez diosun sence ne kadar oynama olur. şuan 21 kuruşken en fazla ne kadar düşer?

170/180 kuruşa düşer fazla düşmez malüm önümüz yaz uçan kaçan benzinide hesapla:)

her zaman söylerim bi eğitim şart iki lpg şart.
200 cc motosikletimle km de 6 kş yakıyorum. ortalama 1000 km de 60 lira gez gez bitmiyor. tavsiye ederim.

170-180 olsa bu kadar canımı sıkmam. Motora tüp takıldığını ilk defa duyuyorum ayrıca? Dalga falan mı geçiosun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar