Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

teşekkürler arkadaşlar.
bende motoru ilk Düzce den bakmıştım mavi yoktu bende bekleyemedim gittim boludan aldım :))

ya nekadar kötü olsada en az bi 10 bin götürür heralde ama tereddütümde var :mrgreen:

abi sen 10/50 castrol kullanıyorsun galiba mamnunmusun vites geçişleri kemikli yani sert oluyor diye duydum doğrumudur

vites geçişlerinde bir sorun yok. Yamaha orjinali kemikli vites geçişlidir. Aksi durum sorun olur bence.

Benim yağ değişim zamanım gelmiş. 1 sene - 3.000 km olmuş. Bu sefer CASTROL POWER 1 4T 10W-40 kullanacağım.

vites geçişlerinde bir sorun yok. Yamaha orjinali kemikli vites geçişlidir. Aksi durum sorun olur bence.

Benim yağ değişim zamanım gelmiş. 1 sene - 3.000 km olmuş. Bu sefer CASTROL POWER 1 4T 10W-40 kullanacağım.

abi 1 senede 3.000 km baya çok kullanmışsın motoru :p

foruma ses gelsin.. 2004 model ama kople 2006 yaptığımız ybr nin resimleri ... değişenler krank+ grup dişliler+ egzantirik+eğzantirik dişlisi ve zinciri balata elektirirk tessisatı komple+ karbüratör + debraj tası+ debraj balatası krank bilyaları piston silindir set + akü aklımdaki bunlar...

Uploaded with ImageShack.us

Selamun aleykum nasılsınız arkadaşlar..

Ramazan abi Bıraktığım gibisin..Hala alt motor topluyosun :p

Repsol' 10w40 yağ aldım..Gerçekten güzelmiş..Sesi gidişi çok iyidi..Dahada iyi oldu öneririm..

Bu arada Motor Acayip güzel oldu..Yakında Yeni Tel alıcam..Resim çekerim bol bol Full HD 1080p Ybr Tanıtım videosu çekicem yaptım olacakk..:cherry:

Ramazan abi 3.750 lira veriyorlar benim motora..Satmayı düşünüyorum, Araba alıcam yaz sonu ama kıyamıyorumda bi yandan Ne yapayım sence ??

Selamun aleykum nasılsınız arkadaşlar..

Ramazan abi Bıraktığım gibisin..Hala alt motor topluyosun :p

Repsol' 10w40 yağ aldım..Gerçekten güzelmiş..Sesi gidişi çok iyidi..Dahada iyi oldu öneririm..

Bu arada Motor Acayip güzel oldu..Yakında Yeni Tel alıcam..Resim çekerim bol bol Full HD 1080p Ybr Tanıtım videosu çekicem yaptım olacakk..:cherry:

Ramazan abi 3.750 lira veriyorlar benim motora..Satmayı düşünüyorum, Araba alıcam yaz sonu ama kıyamıyorumda bi yandan Ne yapayım sence ??

ben hiç bir zaman motoru satıp araba almam.... arabamı satar motor alırım....

Merhabalar Arkadaşlar buda benim ybr 2 gün oldu alalı :) neyse fazla uzatmayayım resimlere geçelim :)

Volkan yeni motorun hayırlı olsun. Kazasız belasız binersin inşallah.
Mavi rengi çok güzel bu kasanın. Düzce'nin neresindesin?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------

Yakıtın şehiriçi kullanım için çok iyi.

Yağ konusunda benim fikrim magnatec yağ yüksek torklu dizel araçlar için üretiliyor. Magnatec yağlar çalışan aksam üzerinde kaygan bir katman oluşturarak daha iyi bir koruma sağlar. Fakat bu oluşan katmanlar bizim motorlar için uygun olmuyor, şanzımanın sıkışık çalışmasına motorun zorlanmasına ramazanın dediği gibi debriajın kaçırmasına neden oluyor. Kısaca magnatec yağlar bizim motora uygun değil.
Motosikletler için üretilen 4 zamanlı ıslak karterli yarı sentetik veya tam sentetik yağlar bizim motorlar için uygundur. Yağla ilgili konuları incelemeni tavsiye ederim.

Motora koyacağımız yağın sentetik olup olmaması ile ilgili kafam iyice karıştı.
Siz tam sentetik yağlar uygundur diyorsunuz. Ramazan arkadaşımda tam sentetik olmamalı diyor.

Tam sentetik mi olmalı yoksa olmamalı mı?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:49 ----------

foruma ses gelsin.. 2004 model ama kople 2006 yaptığımız ybr nin resimleri ... değişenler krank+ grup dişliler+ egzantirik+eğzantirik dişlisi ve zinciri balata elektirirk tessisatı komple+ karbüratör + debraj tası+ debraj balatası krank bilyaları piston silindir set + akü aklımdaki bunlar...

Ramazan bir dükkan açsan ya, ilk müşterin ben olurum valla.
Maşallahın var, ellerine sağlık. Motora ByPass yapmışsın resmen.

arkadaşlar bir resim de benden ön camlı ;)

dsc00059ye.jpg

By vahdet_senturk at 2011-06-30

Merhabalar Arkadaşlar buda benim ybr 2 gün oldu alalı :) neyse fazla uzatmayayım resimlere geçelim :)

Volkan yeni motorun hayırlı olsun. Kazasız belasız binersin inşallah.
Mavi rengi çok güzel bu kasanın. Düzce'nin neresindesin?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------

Motora koyacağımız yağın sentetik olup olmaması ile ilgili kafam iyice karıştı.
Siz tam sentetik yağlar uygundur diyorsunuz. Ramazan arkadaşımda tam sentetik olmamalı diyor.

Tam sentetik mi olmalı yoksa olmamalı mı?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:49 ----------

Ramazan bir dükkan açsan ya, ilk müşterin ben olurum valla.
Maşallahın var, ellerine sağlık. Motora ByPass yapmışsın resmen.

tam sentetik yağlar bizim motorlara uygun değil.. bizim motorlar ıslak şanzumanlı çünkü....

tam sentetik yağlar bizim motorlara uygun değil.. bizim motorlar ıslak şanzumanlı çünkü....

Şimdi tamam oldu, çok teşekkürler ramazan.
Bir soru daha sorayım o zaman :p

Kalkışlarda zincir sanki 5-6 bakla aşırıyor sanki,
sonradan oturuyor dişliler gibi geliyor.
Bu neden olur? Kalkışta debriyajı erken mi bırakıyorum
yoksa zincir biraz bol mu anlamadım :silent:
Tırrrt diye ses yapıyor. Normal mi böyle birşey?

geçen akşam söküp topladığımız 2006 600f in resimlerini atayım...

resimler rastgele seçildi.... komple motor yapılmış adam gibi usta toplayamadığından yeniden açıp topladım... şuan 10 numara...

Sayende 600F motoruda görmüş olduk :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 ----------

Düzce/Kaynaşlı da oturuyorum kardeş...

Bende Düzce'liyim, bir iki hafta sonra motorla geleceğim.
Uğrarım yanına, bir iki tur atarız :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:46 ----------

Bir kaç arkadaş mercekli xenon yapmak istiyordu sanırım.
Bende motorumun resimlerini koyayım dedim.

Başka bir konu altında paylaşmıştım ama esas yerinin burası olması lazım.

ybr001.JPG

ybr002.JPG

ybr003.JPG

ybr004.JPG

ybr005.JPG

ybr006.JPG

ybr007.JPG

ybr008.JPG

ybr009.JPG

ybr011.JPG

ybr010.JPG

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:46 ----------

[/

düzceye giderken haber et.. yol arkadaşın olurum istersen ve bir aksilik çıkmazsa....

Bir kaç arkadaş mercekli xenon yapmak istiyordu sanırım.

buyur gel kardeş, beklerim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar