Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Mavisi çok hoş duruyor sezgin hayırlı olsun şimdiden.

İnnovaların olmaması durumu benide çok tereddüte düşürdü ve bir kez daha düşününce ybr dahada aklıma yattı ilk yapmak istedigim şey mercek takmak olucak onu araştırmaya başladım bile.

2 side ii motor ya zaten bende cub motor var yuki.ybr 2. motor olcak yukiyi satmacem zaten o dediğin mercegi bulursan banada söyle haftaya motorun fotoğraflarını koyarım bu raya.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:43 ----------

hayırlı olsun sezgin bende bekliyorum ben 1 ay oldu siparişi vereli hala bekliom çıldırcam artık..

seninkide hayırlı olsun bana haftaya kadar gelir dediler. insallah benimkide o kadar geç gelmez.

slm arkadaşlar nasılsınız... son bir haftadan beri baya yoğunum e tabi ben olmayınca forum da ses olmaz... kıymetimi bilin....

salcano wolf 125 in silindir piston setini 180 liraya alarak 2004 model ybr 125 in üzerine taktık.... orjinal piston silindir seti 450 lira.... piyasadan aldığımız duyum üzerine en güzel yan sanayi parça olarak wolf ü seçtik.... motorun km sini aldık bakalım kaç km ne kadar sıkıntı açacak....

slm arkadaşlar nasılsınız... son bir haftadan beri baya yoğunum e tabi ben olmayınca forum da ses olmaz... kıymetimi bilin....

salcano wolf 125 in silindir piston setini 180 liraya alarak 2004 model ybr 125 in üzerine taktık.... orjinal piston silindir seti 450 lira.... piyasadan aldığımız duyum üzerine en güzel yan sanayi parça olarak wolf ü seçtik.... motorun km sini aldık bakalım kaç km ne kadar sıkıntı açacak....
şimdi o motorun markası karmamı oldu ramazan:queen::queen:
neyse ybr ci ortama katılmak üzereyim:cat::rendeer:

ramazan abi artık o motora yamaha ybr değil yamacano dememiz gerek iki ismin karışımı :D

Ybr'ye yakışan çekimler :) Güzeller bir şekilde farkedilir :rendeer:
DSC_0117.jpg

DSC_0147.jpg

DSC_0140.jpg

DSC_0139.jpg

DSC_0132.jpg

DSC_0129.jpg

DSC_0119.jpg

slm. benzin 4.18 TL. 10 TL lik benzin aldım 2.392 lt etti. sonra bu benzinle komple şehir içinde 5km gidiş 5km geliş olmak üzere hergün 10 km yol yaptım. (güzergahta 5 tane trafik lambası var ,yani dur kalkta yapıyorum). Toplam 10 tl lik bu benzinle 88 km yol gitim.şehri içinde 100 km de 2.71 lt yakıyor bu hesaba göre. ışıklardan kalkışlarda seri,sonraları ise sakin kullandım. km de 11,5 kuruş yaktı. sizce yakış durumu nasıl. karbüratör ayarını kendim yaptımda deneme yanılmalarla ondan soruyorum. hava filtresinide yeni değiştirdim bu arada. motor 2005 model 13800 kmde.sıfır almıştım. hep magnatec kullanırdım yağ olarak bugün petrol ofisinin motorsiklet yağı ile değiştirdim. motoracer mı öyle bişey markası. tam sentetik yağ,10-40 numara 14 TL.

Son düzenleme:
çok güzel güle güle kullan...
bizimkide bir gelse....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 ----------

ebubekir motoru aldın sattın çiğköfteyi unutmadık... borç bir... yeni bir tane alırsan borç iki olur....

ağa sözümüzü yemeyiz:cat:
sözü verdik maaşı bekliyoruz:cat:

volkan allah kaza bela vermesin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:11 ----------

çok güzel güle güle kullan...
bizimkide bir gelse....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 ----------

ağa sözümüzü yemeyiz:cat:
sözü verdik maaşı bekliyoruz:cat:

:cat::cat::cat::cat::cat::cat:
ağa haber bekliyoruz

mesaj bir önceki sayfada kalmşta bidaha yeniledim. görünsü diye

--------------------------------------------------------------------------------

slm. benzin 4.18 TL. 10 TL lik benzin aldım 2.392 lt etti. sonra bu benzinle komple şehir içinde 5km gidiş 5km geliş olmak üzere hergün 10 km yol yaptım. (güzergahta 5 tane trafik lambası var ,yani dur kalkta yapıyorum). Toplam 10 tl lik bu benzinle 88 km yol gitim.şehri içinde 100 km de 2.71 lt yakıyor bu hesaba göre. ışıklardan kalkışlarda seri,sonraları ise sakin kullandım. km de 11,5 kuruş yaktı. sizce yakış durumu nasıl. karbüratör ayarını kendim yaptımda deneme yanılmalarla ondan soruyorum. hava filtresinide yeni değiştirdim bu arada. motor 2005 model 13800 kmde.sıfır almıştım. hep magnatec kullanırdım yağ olarak bugün petrol ofisinin motorsiklet yağı ile değiştirdim. motoracer mı öyle bişey markası. tam sentetik yağ,10-40 numara 14 TL.

mesaj bir önceki sayfada kalmşta bidaha yeniledim. görünsü diye

--------------------------------------------------------------------------------

2,7 100 km güzel bir rakam... daha düşüğünü arama bence... gastrol mağnetek ve tam sentetik yağlar bizim motorlara uygun değildir... bizim motorlarımız ıslak şanzumanlı olduğundan debraj kaçırma yapar...

Ybr şehir içi daha az yakıyor.Şehirler arası yollara çıkınca durum değişiyor.Dolu depoyla neyse de boş depo+yandan rüzgar motor deli gibi savruluyor.Kalçayla bile yönlendirilebiliyor.Çok kıvrak,arka frene fazla abanmazsanız hiç kayma olmuyor.Kaç basıyo diyenlerden gına geldi.

Birde bizim motorlara yağmurlu havalarda iyi performans verecek lastikler içlerinden hangisi olabilir arkadaşlar.(irc,unilli,cst)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------

Bu arada mavi boncuğun çok güzel görünüyor bol güneşli günlerde kullanasın inşallah volkan.

ırc unili ikiside aynı ayar lastik... yamur ve viraj keyfi için mıchılen... ben duro kullanıyorum.. metzeler ve pirellide güzel... ama mıchılen i tek geçerim....

ben uzun yolda bir depo ile 550 km gittim... forumdan sedat ve nurhan da şahit im...

2,7 100 km güzel bir rakam... daha düşüğünü arama bence... gastrol mağnetek ve tam sentetik yağlar bizim motorlara uygun değildir... bizim motorlarımız ıslak şanzumanlı olduğundan debraj kaçırma yapar...

yağın üzerinde sentetik yazıyordu ve JASO MA sınıfı idi. özellikle ıslak karter ve şanzumanlı motorlar için yazıyordu. yanlış değil dimi

Son düzenleme:
volkan1107 motorun hayırlı olsun güle güle kullan

ben uzun yolda bir depo ile 550 km gittim... forumdan sedat ve nurhan da şahit im...

o da birşey mi ramazan abi ben 675 km gidiyorum :queen:

yağın üzerinde sentetik yazıyordu ve JASO MA sınıfı idi. özellikle ıslak karter ve şanzumanlı motorlar için yazıyordu. yanlış değil dimi

kardeş petrol ofisinin o yağından ben kullandım vites geçişlerini sevmemiştim ama sen memnunsan o ayrı :D

Yakıtın şehiriçi kullanım için çok iyi.

Yağ konusunda benim fikrim magnatec yağ yüksek torklu dizel araçlar için üretiliyor. Magnatec yağlar çalışan aksam üzerinde kaygan bir katman oluşturarak daha iyi bir koruma sağlar. Fakat bu oluşan katmanlar bizim motorlar için uygun olmuyor, şanzımanın sıkışık çalışmasına motorun zorlanmasına ramazanın dediği gibi debriajın kaçırmasına neden oluyor. Kısaca magnatec yağlar bizim motora uygun değil.
Motosikletler için üretilen 4 zamanlı ıslak karterli yarı sentetik veya tam sentetik yağlar bizim motorlar için uygundur. Yağla ilgili konuları incelemeni tavsiye ederim.

Yakıtın şehiriçi kullanım için çok iyi.

Yağ konusunda benim fikrim magnatec yağ yüksek torklu dizel araçlar için üretiliyor. Magnatec yağlar çalışan aksam üzerinde kaygan bir katman oluşturarak daha iyi bir koruma sağlar. Fakat bu oluşan katmanlar bizim motorlar için uygun olmuyor, şanzımanın sıkışık çalışmasına motorun zorlanmasına ramazanın dediği gibi debriajın kaçırmasına neden oluyor. Kısaca magnatec yağlar bizim motora uygun değil.
Motosikletler için üretilen 4 zamanlı ıslak karterli yarı sentetik veya tam sentetik yağlar bizim motorlar için uygundur. Yağla ilgili konuları incelemeni tavsiye ederim.

abi sen 10/50 castrol kullanıyorsun galiba mamnunmusun vites geçişleri kemikli yani sert oluyor diye duydum doğrumudur

15/50 kullanıyorum şuan... yarı sentetik ve gayet memnunum... en son yağı akpetten 10 liraya aldım....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar