Sohbet havasında bir kaç soru

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben de şu anda bir araç var. Ben bunu satıp motorsiklet almayı düşünüyorum. Ancak ehliyetim yok almayıda düşünüyorum. gel gelelim ki ben daha önce hiç motor kullanmadım. İlk defa kullanacağım. Ancak motorsiklete binmek korkutuyor. Daha doğrusu anlatılanlar korkutuyor. forumda gezerken vefat eden arkadaşları da gördüm hepsi gencecik içim burkuldu. Ben araçla dahi 100 km hızı geçmiyorum otoban dahil. ilk defa kullancak için hangi motoru tavsiye edersiniz. Ancak biraz gösterişli olsun. Birde motor kazalarından nasıl sakınırım:) mesela eğer motorla 60 ı geçmessen bişey olmaz diyebilirmisin. Şahsen araçla 100'ü geçmediğim sürece kendimi güvende hissediyorum. bu konu hakkında konuşabilirmiyiz. iyi forumlar

Mersin İl Temsilcisi
hocam, size verebileceğim e-n mantıklı tavsiye, önce ehliyet alınız, sonra da eğer ileri sürüş eğitimi veren kurslara ulaşabilirseniz mutlaka o eğitimi alın ve o vakit kendinizi tartın.

en güvenli motosiklet, kontağı üstünde olmayan, garajda yatan motosiklettir...

abi sana şöle diyim scooterla baslaya bilirsin. bütceni belirtirsen güzel bi makıne tavsiyesinde bulunurlar. gel gelelim 60 km/h gecmemeye abi sen degil 60 mı 20 yide gecmesen arkadan gelen bi araba sana 10 lada bura bilir 100 lede . veya yan yoldan cıkan baska bi araba sana vura bilir . arabadada oldugu gibi kazayı bitek sen yapmıyosun . baskasıda yapıyor. bu baskalarının kurbanı sen ola bilirsin. abi kaliteli kask düzlik vs korumaların oldukca yaşama sansın kasksız gezmekten %100 daha fazla bunu unutma abi .

forumlarda yeni başlayanlar için honda cbr ler tavisye ediliyor. tipide güzel. ancak yazında takıyormusunuz bu elbiseleri kaskı dizlik vs. merak ettim:)

size öncelikle ehliyet almanızı öneririm daha sonra ekipmanlarınızı tamamlamanız iyi olur (kask,mont,eldiven,dizlik). Ardından nekadar bütçe ayıracağınız ve tarzınız geliyor. Bu bilgiler dahilinde güzel motorlar önerilebilir. Diyelimki bütçeniz 4.000-5.000 arası, scooter olarak honda dylan yada honda psi 150, vitesli motosiklet olarakta honda cbf 150 yada cbr 125 tavsiye ederim.

4.000 tl bütcem var. biraz havalı olsun ve beni sıkıntıya sokmayacak bir araç olsun. Hız yapması hiç önemli değil yani. Cbr ler hoşuma gidiyor. Ehliyet kolay. bulunduğum yer diyarbakırın küçük bir ilçesi zaten.

F54

4.000 tl bütcem var. biraz havalı olsun ve beni sıkıntıya sokmayacak bir araç olsun. Hız yapması hiç önemli değil yani. Cbr ler hoşuma gidiyor. Ehliyet kolay. bulunduğum yer diyarbakırın küçük bir ilçesi zaten.

ehliyet alırken diyarbakırlı olanlara bi ayrıcalık mı yapılıyor veya herhangibi kolaylık mı sağlanıyor::yanliss:

diyarbakırda sistem farklı işliyor heralde?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
forumlarda yeni başlayanlar için honda cbr ler tavisye ediliyor. tipide güzel. ancak yazında takıyormusunuz bu elbiseleri kaskı dizlik vs. merak ettim:)

Sadece kisin takiyoruz.
Yazin kaza yaptigimizda bize hiç bir sey olmuyor.
ama kisin bünye hassas kafalarda karpuz gibi yarildigindan mecbur kask vs kullaniyoruz.:)

hocam, size verebileceğim e-n mantıklı tavsiye, önce ehliyet alınız, sonra da eğer ileri sürüş eğitimi veren kurslara ulaşabilirseniz mutlaka o eğitimi alın ve o vakit kendinizi tartın.

en güvenli motosiklet, kontağı üstünde olmayan, garajda yatan motosiklettir...

Aynen dediklerine katılıyorum.

söylediğiniz şeyin garantisini kimse veremez. allah korusun siz kavşakta dururken sarhoşun biri arkadan gelip çarpar yine ölümle sonuçlanır
adanada 4 ay önce bir okulun önünde murat 131 130 km ile bir ford transite çarpmıştı. gece saat 2 gibi. fordun şoförü rahmetli oldu. aynı şey arabalar içinde geçerli.

şahsi görüşüm düşmediğimiz sürece motosiklet daha güvenlidir. çünkü hem duruş mesafesi kısa hemde çok rahat kaçabiliyor. ustalaşmış biri 50 ile giderken kontra tekniğiyle u dönüşü alabiliyor ama araba 50yle dreksiyon çevirmede split atıyor eğer hafifse takla ile sonuçlanabiliyor. ama düşersek ayvayı yedik =)

Son düzenleme:
ehliyet alırken diyarbakırlı olanlara bi ayrıcalık mı yapılıyor veya herhangibi kolaylık mı sağlanıyor::yanliss:
Sana diyarbakırlı olduğumu kim söyledi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:11 ----------

diyarbakırda sistem farklı işliyor heralde?
Diyarbakır da olduğumu söylememin sebebi yani çok kalabalık trafik yok onu diyorum anlarsınız diye düşündüm kısaca yazdım. O zaman açıklayım trafiği yoğun olmayan bir ilçede yaşıyorum. Sistem aynı ancak tıpkı araç ehliyeti almak gibi motor ehliyeti almakta çok kolay ancak ehliyetle iş bitmiyor aracı ehliyet sürmüyor.sadece sınava girsen direksiyonda da üstünde durmayı bilsen geçirirler. Ancak diğer arkadaşlar gibi özel ders al dersen ona diyecek birşeyim yok. Konunun sistemle veya diyarbakırlılıkla alakasıda yok. Siz sanki çok zor aşamalardan geçipmi aldınız ehliyeti. ilkokul mezunu sınırını bile yeni getirdiler. Sonuç olarak Diyarbakırlı diye kimse ayrım göstermiyor ve diyarbakırda da sistem farklı işlemiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:18 ----------

Sadece kisin takiyoruz.
ama kisin bünye hassas kafalarda karpuz gibi yarildigindan mecbur kask vs kullaniyoruz.:)

espiri anlayışınız çok hoş. Bilmediğimiz bir konuyu sorarak öğrenelim dedik ama karşımda cem yılmaz olma heveslisi bir çok insan çıkmış gördüğüm kadarıyla. Sorduğum sorunun hiç birine bi kaç kişi dışında kendi çapında eğlenme yoluna gitmiş.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:22 ----------

:):):) kışın soğuktan kırılganlaşıyoruz:)

:)) çok komik hahaha

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:24 ----------

söylediğiniz şeyin garantisini kimse veremez. allah korusun siz kavşakta dururken sarhoşun biri arkadan gelip çarpar yine ölümle sonuçlanır
adanada 4 ay önce bir okulun önünde murat 131 130 km ile bir ford transite çarpmıştı. gece saat 2 gibi. fordun şoförü rahmetli oldu. aynı şey arabalar içinde geçerli.

şahsi görüşüm düşmediğimiz sürece motosiklet daha güvenlidir. çünkü hem duruş mesafesi kısa hemde çok rahat kaçabiliyor. ustalaşmış biri 50 ile giderken kontra tekniğiyle u dönüşü alabiliyor ama araba 50yle dreksiyon çevirmede split atıyor eğer hafifse takla ile sonuçlanabiliyor. ama düşersek ayvayı yedik =)

teşekkür ederim bilgi için tabi sorun ustalaşmakta. usta olmadan düşersek:) birde bu işin ustası olur mu bilmem. yıllarını verenler de kaza yapabiliyor. Birazda nasip kısmet artık. neyse daha fazla soru sormayım ciddiye alan pek kimse yok zaten abuk subuk milliyetçilik yapmaya çalışmışlar. espiri yapmaya çalışmışlar. En iyisi soru sormamak siz kendi çapınızda takılın. Size teşekkür ederim adam gibi cevap verenlere

Cbr'ın parçaları pahalıdır ve yeni kasaların parça stoğu sorunu var sanırım , bu yüzden hele ki Diyarbakırda parça sorunu yaşayabilirsin. Yeni kasa cbr bulmanız da sorun. Ayrıca diyarbakırın küçük bir ilçesindeyseniz sanıyorum yollar da gıcır gıcır asfalt değil daha çok stabilizedir. Bu yüzden daha enduro tarzı bir motosiklet bakabilirsin.

Hız'a gelince. Hızın hayatta kalmak ile yakından uzaktan alakası yoktur. Korumalarınız yaz kış üzerinizde olmalıdır. 60 km ile çıplak deriyle asfalta düştüğünüzde derinizi asfalt üzerinde bırakırsınız. Kasksız bir sürüşte 40km ile düşüp kafanızı taşa vursanız hayatınızı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden koruma şarttır. Yaz kış farketmez.

VIA

Aramızda hoşgeldiniz,önce A2 almalısınız sonra güvenli sürüş eğitimi!! (ille bir kurumdan almak şart değil bu işi iyi bilen birindende yardım alınabilir) ilk defa motosiklet kullanacaksınız birazda gösterişli birşey olsun istiyorsanız; hyosung gt250 fena bir alet değil,görselliği 125cc cbr dan daha üstün ve düşüp kalktığınızda grenaj masrafınız olmayacak. Korumalar yaz-kış kullanılır.

Motosiklette yavaş gitmek herzaman güvenli olmayabilir! Kazalardan yol trafik vb. içerisinde bulunduğunuz duruma uygun hızlarda ve motosiklet kullandığınızın farkında olarak sizle aynı yolu kullanan tüm sürücülerin hatalarını ve diğer olumsuzlukları öngörerek tolere etme tecrübesi kazanmakla korunabilirsiniz. Bukadar basit değil aslında ama en özet bu şekilde anlatabildim :)

2000 yılından beri A2 ehliyetimin olmasına karşın 3 ay once motor sahibi oldum.Başlarda bende oldukça düşünceliydim.Acaba trafikte nasıl olucak vs?.Şu an Side - Tekirova (yaklaşık 160 km) izin günlerimde gidip geliyorum (320 km anayol).Motor seçimi konusuna gelince olay tamamen bütçe ve zevk meselesi.Tabi Japon motorların sağlamlık ve az sorun çıkarma yönlerini gözönünde bulundurun.Bu arada ben Kanuni Ronny 150 kullanıyorum.Kask olarakta LS2 Diamond.
PICT2592.jpg

PICT2591.jpg

PICT2738copy.jpg

Sadece kisin takiyoruz.

Yahu yazin o sicakta kask mi takilirmis??? :pr::pr:
Delimi kovaladi beni???
Hic ugrasamam yazin kask falan...:farao:

Hem yazin asfalt cok cok daha yumusak sicaktan...:cherry:

Hey allahim... :pr::pr::pr:

Hocam d,rek kawasaki 1400 le başla. kısaca erken başla erken bitir.

Şaka şaka:)

öncelikle ehliyetini al derim. Cezaları ağır ona göre...sonra zevkine göre ileriye yönelik büyük motor hayalin yoksa, sürüş deneyimi açısından scooter tavsiye ederim. Ileri dönük olarak hayellerin varsa küçük çaplı bir vitesli motor daha iyi olur. Cbf 150, ybr 125 gibi...şimdiden hayırlı olsun

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben de şu anda bir araç var. Ben bunu satıp motorsiklet almayı düşünüyorum. Ancak ehliyetim yok almayıda düşünüyorum. gel gelelim ki ben daha önce hiç motor kullanmadım. İlk defa kullanacağım. Ancak motorsiklete binmek korkutuyor. Daha doğrusu anlatılanlar korkutuyor. forumda gezerken vefat eden arkadaşları da gördüm hepsi gencecik içim burkuldu. Ben araçla dahi 100 km hızı geçmiyorum otoban dahil. ilk defa kullancak için hangi motoru tavsiye edersiniz. Ancak biraz gösterişli olsun. Birde motor kazalarından nasıl sakınırım:) mesela eğer motorla 60 ı geçmessen bişey olmaz diyebilirmisin. Şahsen araçla 100'ü geçmediğim sürece kendimi güvende hissediyorum. bu konu hakkında konuşabilirmiyiz. iyi forumlar

Motosiklet üzerine kafana takılan ütün soruların cevabını bu sitede bulabilirsin. Lakin yukarıdada şahit olduğun üzere bütün topiclerde birçok gereksiz ve boş yazışmalar bulunmaktadır. İhtiyacın olan bilgileri gereksiz bilgilerden ayıklarken sıkılsanda eğlencelik olarak düşün ve aldırma.

Şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar