Allahtan kızartmalık ayçiçek yağı koymammışlar
Bu arada motoru kaça aldın?
valla bende ramzey 250 vardı ama yavas yavas motor ıstemeye baslamıstı motor kardesım derbı ıle ramzeyı kafa kafaya degısmıs
Allahtan kızartmalık ayçiçek yağı koymammışlar
Bu arada motoru kaça aldın?
valla bende ramzey 250 vardı ama yavas yavas motor ıstemeye baslamıstı motor kardesım derbı ıle ramzeyı kafa kafaya degısmıs
eğer derbide fazla hasar yoksa çok iyi bir takas olmuş![]()
Sağol Uğur, memnun oldum. Benim yaşadığım gidon dengesizliği senin motorda da var mı?
Derbi kullanan arkadaşlar önerebileceğiniz ustalar var mı motorumun daha sonraki bakımlarını yaptırabileceğim.
Orhanko ile bağlantıya geçersen sana yardımcı olur.Orhanko'da ataşehirde oturuyor. Sen ataşehirdesin sanırım benim ustam sana oldukça uzakta.Ama Sefaköye gelirim diyosan ustanın bilgilerini vereyim.
Allahtan kızartmalık ayçiçek yağı koymammışlar![]()

arkadaşlar motorum 1 depo benzinle 160km yol yaptı ve benziliğe 100 mt kala bittibile bile yolda kaldım yani. biraz fazla gibi geldi bana, son zamanlardaki yakıt değerlerinizi öğrenebilirmiyim ???
Bende 250lik aprilia var benzinler zamlanmadan önce 60 km de 5.5 litre yakıyordu şimdi 7 litre ile 70 km gidiyor.Çoğunlukla arasıra gazlamalı tabiki.Motor iki zamanlı olupta gazı açmadan gidecek kimse imkansız gibi)
Derbi önceki yazılara bakılırsa 100 km de 5.5-6 litre yakıyordu şimdi 8 e yükselmiş.
Bu benzin fiyatlarıyla çok normal bence.
1 depo 13 litre dersek sanırım 100km de 8.1 lt yakıt tüketimi oluyor bu ne arkadaş ya :cyclopsan :cyclopsan
arkadaşlar bu rakam gerçekmi yoksa şakamı bu ne böyle ya bende hyosung 250r var bir depo ile şehir içi sürelkli dur kalk 425 km gidiyor buda yaklaşık 100 km 4 lt civarı yapar.oda daha motorum yeni rodajdan cıktı 1200 km oldu
Haklısın dediğin doğru ama neden bilmiyorum 5.5 litre aldığımda 60 km gittiğimi hatırlıyorum, yani benzin alıyorum yaklaşık rezerveye geçince aldığım benzin 25 liralıklı yani 5.5 litre ediyor km sıfırlayıp 60 km sonra rezerveye tekrar düşünce anlaşılıyorki 5.5 litre ile 60 km gidiliyor.Bu aralar yine denedim aynı şekilde 70 km çıktı bu sefer 30 liralık benzin almıştım.
Tabiki ölçüm yaparken bazen deli gibi gittiğimde oldu bazen olmadıda o zaman gazlayıp gazlamamakla alakalı tüketim ama dediğim gibi gazlamadan olmuyor ama anlaşılar bu değerlerde birşeyler çıkıyor ortalama...125 lik apriliada 100 kmde 7 litre gibi birşey yakıyordu yani uzun yol kısa yol trafikte düşük viteste vs. sonuçta 125 lik 4 zamanlı gibi olmayacak.
Trafikte durup kalkmak veya çok hızlanamamakta çok etkiliyor her araçta olduğu gibi ama iki zamnlılar zaten normalde çok yakıt çekiyor naparsan yap.
Ama ne olursa olsun iki zamanlıya değer o tüketi, istediğinin fazlasını veriyor kullanıcıya...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:06 ----------
Yok şaka değil pist için üretilmiş performans motorunu normal caddede kullanınca veya trafikte bu sonuçlar ortaya çıkıyor.Sizin hyosung derbiye kalkışta yetişemez onuda hatırlatayım.80-100 km hızdan sonra alırsınız o başka birşey, başka bir örnek o makineleri başka makinelerle pek yolda yakalayamazsınız hafif ve çok seridir.Makinelerde yüksek hız veya son hız başka birşeydir performans başka birşeydir...
@bassturbin
hocam sen bu tüketim değerlerini Aprilia rs250 için mi diyorsun derbi için mi?
Benim bildiğim standart bir Derbi 100km de 5.5 lt civarı yakar...