Gv 250 Projesi

hocam bende bi tek hız göstergesi var. (onu da ön camla kapadım gözükmüyor)
devir, benzin filan hak getire. benzini kaç km yol yaptığıma göre afaki bir hesapla alıyorum.

kontak sağ altta motorun az üzerinde. çok güzel duruyor. eğilip anahtarı takması da cabası.

yine şahsi fikrim, bu tür projelerde gidon üzerinin pür-ipak tertemiz göstergesiz filan olmasıdır. (olmasa da olur tabi.)

şimdi kontağı yerleştirecek bir yuva. alu 6061 malzeme, freze işi vs uğraştırır ama bence değer :D

hocam bende bi tek hız göstergesi var. (onu da ön camla kapadım gözükmüyor)
devir, benzin filan hak getire. benzini kaç km yol yaptığıma göre afaki bir hesapla alıyorum.

kontak sağ altta motorun az üzerinde. çok güzel duruyor. eğilip anahtarı takması da cabası.

yine şahsi fikrim, bu tür projelerde gidon üzerinin pür-ipak tertemiz göstergesiz filan olmasıdır. (olmasa da olur tabi.)

şimdi kontağı yerleştirecek bir yuva. alu 6061 malzeme, freze işi vs uğraştırır ama bence değer :D

Hocam siz en iyisi bu tarafa gelirken bi avcılara uğrayın =)

[QUOTE=Getzinwhat;

GV'de birşey dikkatimi çekti o şasi ne kadar büyük ve geniş tutulmuş dragstar kasası gibi :)

haliyle emsallerine nazaran agırlık farkı vardı
biraz hafifletirsin artık

devir saatini iptal et çokmu gerekli?
sadece km saatini kullanırsın(bana kalsa onuda takma derim) :mrgreen:
hatta kontagıda tavsıyem motor blogunun arka kısmına yada sele altında bır yere gızleyebılırısın.elın bu ıslere yatkın vede merakın varsa zor degıl
yapılabılır işler

Son düzenleme:
Guzel fikirler yakalamisiniz, soyle iyi bir makina ile detay cekinde tadina varalim)

Kenrox gösterge şu şekilde;
hyogst1nc7.jpg

Yani kontak göstergelerin ortasına konumlandırılmış. O dediğin olayı yapmak için komple kontağı falan sökp atmak gerekicek :( off neden benim motorumda kontak yanda aşağıda değil =(

Birde eğer çalıştığımız boyayı tutturamazsak mat siyah çalışıcaz ve poker temalı olucak motor. Bunun içinde maşalara ace of spades gibi birşeyler yazdırmak istiyorum bunun için illa lazer mi bulmamız gerekiyor? Nereden temin edebileceğim konusunda en ufak bir fikrim yok.

Sana bu konuda çok tecrübeli olan http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-[diy-do-it-yourself]/90123-custom-vl800-volusia.html bu arkadaşı tavsiye ediyorum:cat:

Her türlü sorunun cevabı bence onda!!!

Hocam siz en iyisi bu tarafa gelirken bi avcılara uğrayın =)

tamam uğrayacağım. şu benim motora yapacak bir kaç birşeyim var. onları halledeyim ordayım.

bu arada gidon boru çapını ve hız gösterge çapını yazabilir misin?
aklımda bi gidon modeli var çizip ekliiim buraya

tamam uğrayacağım. şu benim motora yapacak bir kaç birşeyim var. onları halledeyim ordayım.

bu arada gidon boru çapını ve hız gösterge çapını yazabilir misin?
aklımda bi gidon modeli var çizip ekliiim buraya

Şu an yazamıyorum geç gördüm, fakat kontak işimizi ciddi derecede bozmakta. Bugün stop yüzünden hiçbirşeyle ilgilenemedik. Bir stop günümüzü yedi şaka gibi =) Sizin gösterdiğiniz hd fotosunu polat abiye gösterdim nasıl tutturucaz maşa fln dedi. Ama dediğim gibi asıl sorun maşaya tuttrmak falan değil kontağı oradan almadığımız sürece göstergeleri maşaya almanın bir anlamı kalmayacak.

Şu an yazamıyorum geç gördüm, fakat kontak işimizi ciddi derecede bozmakta. Bugün stop yüzünden hiçbirşeyle ilgilenemedik. Bir stop günümüzü yedi şaka gibi =) Sizin gösterdiğiniz hd fotosunu polat abiye gösterdim nasıl tutturucaz maşa fln dedi. Ama dediğim gibi asıl sorun maşaya tuttrmak falan değil kontağı oradan almadığımız sürece göstergeleri maşaya almanın bir anlamı kalmayacak.

selam stop olarak nasıl birşey yaptınız,motorun üzerindeki stok stop lambasını değiştirdiniz heralde.Varsa resim alalım:) ayrıca stop lambasını ledlerle değiştirmenizi tavsiye ederim,bu konuda ve dizaynı konusunda elimden gelen yardımı yapabilirim.

selam stop olarak nasıl birşey yaptınız,motorun üzerindeki stok stop lambasını değiştirdiniz heralde.Varsa resim alalım:) ayrıca stop lambasını ledlerle değiştirmenizi tavsiye ederim,bu konuda ve dizaynı konusunda elimden gelen yardımı yapabilirim.

Selamlar sizede. Aslına bakarsanız bugün moral bozukluğuyla geçti resmen hiçbirşey yapamadık ve bazı şeyler hesaplarımız dışında gelişti.

Hemen anlatayım; arka çamurluğu alev desenine yakın bir biçimde kestik amaç çamurluğun lastiği göstermesi ve kavramasıydı. Fakat kesme bittiğinde gördük ki arka çamurluk ile lastiğin arasında neredeyse 15 cm var ve çok eğreti duruyor ısıtıp eğmeyi denedik vs ne yapsak olmadı. Daha sonra hazırladığımız dikdörtgen şeklinde 10x5cm içinde dış mekan ledi lan stopu iptal ettik çamurluğun kesik kısmını kapatacak şekilde başka bir stop uyarladık ama moral bozukluğu içinde hiç fotoğraf çekmedim. Dünkü düşüncem "olmayacak galiba" idi umarım gün geçtikçe fikrim değişir =)

Mersin İl Temsilcisi
Selamlar sizede. Aslına bakarsanız bugün moral bozukluğuyla geçti resmen hiçbirşey yapamadık ve bazı şeyler hesaplarımız dışında gelişti.

Hemen anlatayım; arka çamurluğu alev desenine yakın bir biçimde kestik amaç çamurluğun lastiği göstermesi ve kavramasıydı. Fakat kesme bittiğinde gördük ki arka çamurluk ile lastiğin arasında neredeyse 15 cm var ve çok eğreti duruyor ısıtıp eğmeyi denedik vs ne yapsak olmadı. Daha sonra hazırladığımız dikdörtgen şeklinde 10x5cm içinde dış mekan ledi lan stopu iptal ettik çamurluğun kesik kısmını kapatacak şekilde başka bir stop uyarladık ama moral bozukluğu içinde hiç fotoğraf çekmedim. Dünkü düşüncem "olmayacak galiba" idi umarım gün geçtikçe fikrim değişir =)

hiiiç moralini bozma, deneyerek ve belkide yanıldığını sanarak çok daha farklı şeyler elde edebilirsin.

Son düzenleme:

Hardtail yapacaksın hocam başka çaresi yok. Bir ara bende çok düşündüm arka çamurluğu nasıl daha güzel yapabilirim diye. Ama hard tailden başka bir çaren yok

ya hardtail iyi güzel de adamın dişlerini kırar istanbul'da.
onu yerine düşük profil süspansiyonla alçaltıp da ona yakın bir efekt oluşturulabilir.

Çok sık motora binmeyen, sadece hafta sonları gezi amaçlı kullanımlar için çok sıkıntı yaratmayacağı kanısındayım. Bende hobi amaçlı kullanıyorum fakat aynı zamanda servisim olmasına rağmen, hergün işe gidip geliyorum motorla. Açıkçası benim gözüm yemedi.
Küçük süspansiyon olayına gelecek olursakta, fazla bilgim olmamakla beraber bir arkadaşımdan duyduğumu yazayım. Hatta iki arkadaşım aynı şeyi söyledi :)

Birisi outlaw custom un sahiplerinden Ertuğ isimli arkadaş
" Bu çamurluğun en düşük seviyesi budur. Daha alçağı lastikle temas eder tümseklerde "

Diğeride Acayüp nickli üye arkadaş
"Daha fazla indirirsen çamurluğa sürter lastik. Tam ayarında bırakmış adamlar "

Alıntılar net olmasada benzer şekildeydi :)

Yalnız çamurluğu alçak tutmanın bir yolunu daha öğrenmiştim biraz tuzlu oldğu için yaptıramadım. Ama o yol ne diye soracak olursanız hatırlayamıyorum şu an için :)

çamurlugu lastiğe yaklaştırmanın yolu çamurluğu arka salıncaga sabitlemek istedigin olcude ayarlarsın
egerkı orjınal camurlugu kullanamazsan yenı bır camurluk ıle bu sorun ortadan kalkabılır.turkıyede ayda yılda bır kullanım ıcın hardtaıl'e katlanılabılır.hardtail uzun sure kullanımda istanbul,silivri yollarında böbreklerimde agrılara neden oluyor.hele o kasisler yokmu.tabi birde motora verdigi hasarda cabası

Son düzenleme:
çamurlugu lastiğe yaklaştırmanın yolu çamurluğu arka salıncaga sabitlemek istedigin olcude ayarlarsın
egerkı orjınal camurlugu kullanamazsan yenı bır camurluk ıle bu sorun ortadan kalkabılır.hardtail uzun sure kullanımda istanbul yollarında böbreklerimde agrılara neden olmaktar.hele o kasisler yokmu.tabi birde motora verdigi hasarda cabası

Hah evet budur ama biraz tuzlu bir olay. Birde ben motorun orjinal hiç bir parçasını bozmadan birşeyler yapmaya çalışıyorum. En azından geri döndürebilecek şekilde. Ama sen zaten dağıtmışsın ortalığı :queen::queen:

MotorKafa

camurlugu kesıyorsun zaten orjınallıgı gıdıyor :) ,aslında tuzlu degılde motora kıymak lazım.
önce arka kuyruk kesilir.(bır yerde saklanır )ılerde kullanabılecegın dusuncesıyle :) sonrada uygun bır motordan on camurluk alınır arkaya monte edılır :)
yakınımın vn800'üne benzer bır uygulama yapmıstım
GV'ye baktım ön camurluk arkaya uydurulması seklı ıtıbarıyle zor.makul olarak regal raptor,bisan v.s camurlukları uyarlanabılır.hatta emaneten kalıp olarak kullanmak ıcın camurluk bulup fıberglass'tan yaptırabılırsın.forumda rastlamıstım jinlun'a uygulamıstı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar