grenajlar toplu olduğu için ince detaylı fotoğraf yok ne yazıkki yaparken çekmek aklıma gelmedi bir an önce bitirip trafikte deneme yapmak istediğimden.
ama umarım buradaki fotoğraflar yeterli olacaktır.
By
ilkyy at 2011-06-06
radyatorun sol tarafında arka kısmında 2 tane çıkış var. bunların arasında kırmızı kablonun girdiği anahtarlı bir zımbırtı var orada. soketi çıkarttıktan sonra müşürün arkasında delikli bir erkek soket bağlantısı var. kabloyu delikten geçirip uygun bir şekilde bırakarak soketi üstüne geri kapattım. kabloyuda ram air girişlerinin dış kısmından panzotların altına gelecek şekilde kafa demirinin arkasına doğru verdim. düğmeyi buraya koymayı planlamıştım çünkü. hemde ısısal alandan kabloları ne kadar uzak tutarsam herhangi bir bozulma riskini biraz daha azaltmış olacaktım sistemin daha güvenilir olabilmesi için.
By
ilkyy at 2011-06-06
müşürden grenaj ve ram air girişlerinin arasından yukarı çıkan kablo orada on off anahtarına bağlıydı. anahtarın diğer ucundan çıkan kabloya ise şase yaptırmam gerekiyordu.fakat anahtar kafa grenajında olduğundan gidon ve kablo sistemini hareketli parçalar ile ısısal alandan uzakta tutmak istediğimden anahtardan çıkan kabloyu gösterge panelinin arkasından dolaştırıp (bizdeki kafa demiri 2 parçadan oluşmaktadır ) alt kafa demirinin sağ kısmından çıkartıp içerisindeki üçgen boşluktan sol tarafa geçirdim.
By
ilkyy at 2011-06-06
bu sayede kablo hiç bir haraketli parçaya değmeyecek ve ısısal alandan olabildiğince uzak kalabilecekti. hemde kafa demirini tutan vidaya kablonun açık kalan ucunu sıkıştırabilecektim bu sayede görseldeki gibi.
bunlarda düğmeye ilişkin görseller
By
ilkyy at 2011-06-06
By
ilkyy at 2011-06-06
kafa demirimdeki yamukluk kendini hemen bu köşelerdeki aynanın bağlantı yerinin sadece tek tarafındaki kırıklar olarak kendini göstermekte

kafa demirleri veya bu demirlerden biri değişecek
ve genel görüntüler
By
ilkyy at 2011-06-06
By
ilkyy at 2011-06-06
ve son olarak yine ofisin önündeki mekanda :mrgreen:
By
ilkyy at 2011-06-06
açıklamalar umarım yeterli olmuştur. sistemi yapmak çok maliyetli değil. 2 anahtar ( fotoğraftakine benzer yarısından biraz daha ufak bir anahtar daha almıştım ) ve biraz kablo için toplam 4 5 lira para ödedim. pazar günü açık elektrikçi bulmak zor olduğundan şansıma bir televizyon tamircisinde buldum bu parçaları

bu arada anahtar sistemini çıt çıtlı yani ufak üstüne dikey basılarak açılan ve aynı şekilde kapatılan bir sistem ile yapmayı planlamıştım. fakat açıldığını ve kapadığını anlamak zor olabileceğinden ve bu durum sıkıntı olabileceğinden böyle bir anahtar daha iyi oldu :cat:
umarım yapmak isteyenlere fikir verir veya yardımcı olur :mrgreen: