keske konuyu okusaydınız.arkadas motoru bırakmadıgı için işi bıraktı
o kısmı duzelttım kardes yanlıs yazmısım ben duzeltene kadar sende alıntı yapmıssın :cherry:
keske konuyu okusaydınız.arkadas motoru bırakmadıgı için işi bıraktı
cehalet diz boyu,imamda insan değilmi kardeşim motora binemezmi çok ayıp etmişler,zamanındada cübbeli ahmet hocada jet sky (böylemi yazılıyo bilmiyorum) ye bindi diye çok eleştirilmişti,art niyetli insanlarda bunu basında başka yerlere çektiler,kınıyorum,hatta biçok ilim irfan sahibi arkadaşım devamlı söyler : Peygamber Efendimiz Hz.Muhammet (S.A.V) günümüzde yaşasa leptop kullanırdı...
sahibinden.com da satılık motoru ilan başlığıda imamdan diye gsr 600 , malesef insanlar çok ön yargılı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-imam-dan-satilik-gsr-600-k7-49179634/detay/
vallahi böyle zihniyetleri hiç anlamıyorum yaa bende atama bekleyen bir öğretmenim banada bazen ne işin var motorla sen öğretmensin vb. laflar ediyorlar çok üzülüyorum bu kalıplasmış düşüncelere.hatta öğrencilerine örnek olcan bırak şu işleri diyenlere keşke öğrencilerimin hepsi iyi birer motorcu olabilse diyorum)) şaka bi yana eğitim şartt...
Birgün sakallı cübbeli, çarşaflı bir grup lüks araçlardan inip dinlenme tesisine giriyor, uyanık bir arkadaş da soruyor: siz neden böyle giyiniyorsunuz?
-peygamber efendimiz de böyle giyiniyordu.
Ama o deveye biniyordu siz neden cip kullanıyorsunuz?
(buz gibi bir hava ve yemek bile yemeden kalkıp gittiler!)
bu o imam değil abiUlem eger bu bizim hizliimam ise, onu burda bile istemediydik,cami cemaati naapsin?![]()
ailesinin yanına döndü ve cinemarine'de çalışıyorbaşka bi sitede bi kaç ay önce istifa ettiğini yeni bi cami aradığını söylemişti haber alan var mı şuan nerede ?
soruyu soranda soruya muhattap olanda konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan insanlar olunca(konuda geçtiği kadarıyla) böyle durumlar olur.
giyim ve görünüm islamda üstünde çokça durulan ve çok gerekli bir konu olmakla birlikte,(örnek: bıyıklarınızı iyie kısaltın, sakallarınızı uzatı müşriklere benzemeyin. hadis, ve giyimle ilgili ayetler ) taşıma araçlarına dair bir kısıtlama getirmemiştir. ve ALLAH (cc) iyi ve güzel şeyleri helal kılmıştır.
karşılığında islami yasağa dair bir delil bulunmayan helal sayılır. fakat burada karbon emisyon değerleri ve israf işin içine girerse tekrar açıklanma ihtiyacı duyulur bir konu olur.
motor kullanalım kullanımını yaygınlaştıralım.ancak kimseyi motorla terörize etmeyelim.
Konuya çok da hakim olduğumu söyleyemem ama sırf peygamberimizi işaret ederek cübbeye sebep bulanlar, eminim peygamberimiz yaşıyor olsaydı takım elbise giyerdi. Yıl 2011 ve Burası çöl değil.
Cubbeli ahmet hoca nediyor "Helal olan herşeye binerim"![]()
cehalet işte. oysa ne alakası var adam motora binmiz delta kanat a binmiş sana ne. namazı kıldırıyor mu kıldırmıyor mu ona bakcan sen.
peygamberimiz döneminde takım elbise yok muydu sanki:silent: o dönemde avrupalı kralların zenginlerin giydiği müthiş elbiseler vardı,ihtişamlı giyinmek bu yüzyıla mahsus birşey değil.