Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motorum küçük bile kasislerde çok sarsıntı yapıyor,biraz daha yumuşak olmasını isterdim.

Bu özelliği yol tutuşununun pürüzsüz yollarda iyi olmasını sağlasa da,pürüzlü yollarda tehlike ve konforsuzluk yaratıyor.

Küçük tekerlekli ve kötü lastikleri(naylon) olmasına rağmen ,birkaç Km kullanıp lastikleri ısıttıktan sonra motoru virajlarda yatırmayı seviyorum :)

Şimdi bu forumdaki arkadaşlardan bir konu hakkında varsa tecrübeleri hakkında bilgi istiyorum.Motorun pürüzlü yollarda daha konforlu olması için lastik ebadını değiştirmeyi düşünüyorum,lastik yanağını yükseltmeyi düşünüyorum;
Michelin ya da Metzeller in 130\70-13 ebat lastik alsam,çamurluklara sürtme yapar mı?Lastik modifiyesi yapan arkadaş varsa bilgi versin lütfen,tşkler

önde sıkıntı olmaz ama arkada amortisöre sürter. 130luğu bile amortisöre çok yakın. ya da benim michelinin yüzeyi kalın bilemedim. ama boşluk az buna eminim. 70liği denemek gerek.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:05 ----------

Motoru alalı nerdeyse 1 ay oldu çok fazla kullanmıyorum bugün şöyle bi 20km'lik bi yol gidip geliyim dedim.. Km 100'lerde 30-40'ı geçmedim. Gaz boşaldı birden motor istop etti. Durdum biraz beklettikten sonra ayak marşıyla tekrar çalıştırdım bi süre gittikten sonra yine aynısı oldu. 3 kere yaptı bunu.. Şimdi bunu servise götürsem garanti kapsamında yaparlar mı sizce?

benzin bitmiş olmasın? ikinci olarak elektrik tesisatına bak. sigortan sağlam değilse bir yerden şase yapıyordur ve motorun elektriği kesilince motor da stop ediyordur. benim zenonun bi kablosu dağınık bırakma yüzündne sürtüne sürtüne aşınmıştı ve 1 kerede böyle oldu. 2 gün ayak marşıyla gezdim. sonra ön tarafı söküp kabloyu görünce sorun düzeldi.

ya bu motorun arka amötrüsörlerini biraz kaldiramazmiyizz.motorun arkasi çok alçak duru biraz havali bisi olmami acaba..uzun bi amörtüsör mesela olurmu

Herkese merhaba. Bu sabah 2006 model zc mle 06:45 te zincirlikuyuda yolda kaldım. Atv binasının karşısındaki tünelde tekledi motorum ve gaz yememeye başladı km göstergesi 0 a düştü yavaş gittiği halde.
Az bi gayretle oradaki benzinciye kadar götürdüm. Akü göstergesi 12 den 6 ya düşmüş ama farlar yanıyor yani tam bitik değil. marş basmadı. Ayak marşını da çalıştıramadım.
Şuan benzincide rica ettim kalabilirmi diye. Atladım işe geldim.
Zincirli kuyu yakınında bi yer biliyormusunuz gösterebileceğim. Veya fikir verebilecek biri varmı.
teşekkürler.:pale:

kardesim geçmis olsun o bulundugun yerlere yakin yerlerin adresini vereyim ben sana
BİLGE MOTOR - SERDAR GÜRDAL
ATATÜRK OTO SANAYİ SİT. 2. KISIM 27. SOK. NO:1096 MASLAK MERKEZ / İSTANBUL
Tel : 0 212 285 96 40 -
Fax : 0 212 286 51 00
e-Posta : [email protected]

CİROZOĞLU MOTORSİKLET - MUSTAFA ÇELİK
MADEN MAH. NALBANT ÇEŞME 1.SOK. NO: 12 SARIYER / İSTANBUL
Tel : 0 212 242 18 67 -
Fax : 0 212 271 99 97
e-Posta :

CMT MOTOR - AHMET CANER ÖZDEŞ
ÇAĞLAYAN MAH. LİMON SOK. NO: 13 KAĞITHANE / İSTANBUL
Tel : 0 212 233 26 85 - 0 212 233 27 96
Fax : 0 212 233 26 85
e-Posta :
Web :

MOTOLAND - TURAN ÖZÇELİK
KONAKLAR MH. SELVİLİ SOK. DÜKKAN NO:5 NO:1 4. LEVENT MERKEZ / İSTANBUL
Tel : 0 212 284 64 24 - 0 212 284 64 23
Fax :
e-Posta :
Web :

MURAT OTOM.TURZ.İNŞ.VE PAZAR.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Tel : 0 212 220 66 00 Faks : 0 212 221 86 41 Adres : GÜRSEL MAH.OZAN SOK.NO:7 ÇAĞLAYAN/KAĞITHANE İSTANBUL İSTANBUL - KAĞITHANE

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:22 ----------

4 leventte ki daha yakin gibi

şükürler olsun farın montajı herşeyi bitti...
motorumu temizledim garaja tekrardan koydum..
Emre emeklerin için teşekkür ederim kardeşim...
20110224122853.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
20110224122911.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

yaw unnamed bu ampul markası ne xenonmu bu bide bunun rengi ne diye geçiyor:silent:

kardesim geçmis olsun o bulundugun yerlere yakin yerlerin adresini vereyim ben sana
BİLGE MOTOR - SERDAR GÜRDAL
ATATÜRK OTO SANAYİ SİT. 2. KISIM 27. SOK. NO:1096 MASLAK MERKEZ / İSTANBUL
Tel : 0 212 285 96 40 -
Fax : 0 212 286 51 00
e-Posta : [email protected]

CİROZOĞLU MOTORSİKLET - MUSTAFA ÇELİK
MADEN MAH. NALBANT ÇEŞME 1.SOK. NO: 12 SARIYER / İSTANBUL
Tel : 0 212 242 18 67 -
Fax : 0 212 271 99 97
e-Posta :

CMT MOTOR - AHMET CANER ÖZDEŞ
ÇAĞLAYAN MAH. LİMON SOK. NO: 13 KAĞITHANE / İSTANBUL
Tel : 0 212 233 26 85 - 0 212 233 27 96
Fax : 0 212 233 26 85
e-Posta :
Web :

MOTOLAND - TURAN ÖZÇELİK
KONAKLAR MH. SELVİLİ SOK. DÜKKAN NO:5 NO:1 4. LEVENT MERKEZ / İSTANBUL
Tel : 0 212 284 64 24 - 0 212 284 64 23
Fax :
e-Posta :
Web :

MURAT OTOM.TURZ.İNŞ.VE PAZAR.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Tel : 0 212 220 66 00 Faks : 0 212 221 86 41 Adres : GÜRSEL MAH.OZAN SOK.NO:7 ÇAĞLAYAN/KAĞITHANE İSTANBUL İSTANBUL - KAĞITHANE

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:22 ----------

4 leventte ki daha yakin gibi

Saol kardeş şimdi motorun yaynından geliyorum. Motor kitlenmiş yağlama yapmadığından tanıdık bi ark. usta getirdi yükleyip götürdüler. Krank mırak ne var ne yok değişecek dedi usta.Moralim bozuk :pale:

yaw unnamed bu ampul markası ne xenonmu bu bide bunun rengi ne diye geçiyor:silent:

ampul değil o gördüğün. komple farın mercek kısmı orası. içinde de xenon var. emreakyol unnamed'e özel olarak yapmıştı. internette çeşitli anlatımlar var, onlara bakıp sen de bu uygulamayı deneyebilirsin.

bugün az önce çok komik bir şey oldu. yetkili servise gittim oradaki usta senin motora bakmam dedi. neden diye sorunca bu siteye yazdığım şeyler yüzünden dedi. o ustayı zaten tanıyan tanıyormuş, gene gelen kendisine geliyormuş dedi. haklıdır; malatyadaki en iyi usta o. kötünün iyisi denir ya; ondan işte. biliyorsunuz bu servisle ilgili fazla yağ koymadan dolayı neredeyse ölüyordum. fazla yağı arka fren diskine ve balatasına atmıştı ve uzun yolda farketmemiş; şehre girişte ilk kırmızıda fren tutmayınca anlamıştım. Allah'tan sabahın erken saatiydi de kırmızıda geçip bi arabaya yan kapı olmamıştım. bir de varyatör sorunum yüzünden gitmiştim, zincir yağıyla ön varyatör bilyalarını ve ayak marşını yağlamış, bayi de geniş kayış verince motor 6000 devirde kalkmıyordu. eski kayışını takmasına rağmen 4500de kalkıyordu motor.

o kendini savundu, ben olanı yazdım dedim, anlaşamadık. neyse yetkili servis artık benim motora bakmayacakmış. adama kötü davranmışım, bağırmışım ben. özür diledim çıktım.

Saol kardeş şimdi motorun yaynından geliyorum. Motor kitlenmiş yağlama yapmadığından tanıdık bi ark. usta getirdi yükleyip götürdüler. Krank mırak ne var ne yok değişecek dedi usta.Moralim bozuk :pale:

çok geçmiş olsun. yağ pompası mı arızalanmış, yoksa yağ mı azmış?

ne yapcan peki maxi servislerde bakmio..sehir disina çikacan artık servis için:))adama dokunmus demek

saol pki rengi ne diye geçiyo?

8000k diye tahmin ediyorum. 4300k en iyi ışık verendir. kelvin derecesi arttıkça yağmurlu havada önünü görmen azalır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:05 ----------

ne yapcan peki maxi servislerde bakmio..sehir disina çikacan artık servis için:))adama dokunmus demek

yemişim ya, giderim oranın malzemelerini kullanarak kendim değişirim herşeyini. yapamadığım şey olursa zaten 100 km ötedeki memlekete gitmeye sebep çıkar. sıkıntı yok.

bir hava filtresini 1 aydır getiremeyen yetkili servis mi olur? o kadar yoğun ki yarım saat boş boş bekledim.

ampul değil o gördüğün. komple farın mercek kısmı orası. içinde de xenon var. emreakyol unnamed'e özel olarak yapmıştı. internette çeşitli anlatımlar var, onlara bakıp sen de bu uygulamayı deneyebilirsin.

bugün az önce çok komik bir şey oldu. yetkili servise gittim oradaki usta senin motora bakmam dedi. neden diye sorunca bu siteye yazdığım şeyler yüzünden dedi. o ustayı zaten tanıyan tanıyormuş, gene gelen kendisine geliyormuş dedi. haklıdır; malatyadaki en iyi usta o. kötünün iyisi denir ya; ondan işte. biliyorsunuz bu servisle ilgili fazla yağ koymadan dolayı neredeyse ölüyordum. fazla yağı arka fren diskine ve balatasına atmıştı ve uzun yolda farketmemiş; şehre girişte ilk kırmızıda fren tutmayınca anlamıştım. Allah'tan sabahın erken saatiydi de kırmızıda geçip bi arabaya yan kapı olmamıştım. bir de varyatör sorunum yüzünden gitmiştim, zincir yağıyla ön varyatör bilyalarını ve ayak marşını yağlamış, bayi de geniş kayış verince motor 6000 devirde kalkmıyordu. eski kayışını takmasına rağmen 4500de kalkıyordu motor.

o kendini savundu, ben olanı yazdım dedim, anlaşamadık. neyse yetkili servis artık benim motora bakmayacakmış. adama kötü davranmışım, bağırmışım ben. özür diledim çıktım.

mercek oldgnu bilyrum içindekini sormştm xenonmu die:) peki rengi ne olarak geçiyo bunun bu arada xenon motra zarar weriyor die duydum ben ama özel yapım nedir nedeğildir zarar werirmi bilmem stattördeki bobini yakıyormuş bu konuda yazıyo http://www.motosiklet.net/forum/mot...kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-269.html

maxi o serviş ne iş yav:)
adamın demek ağrına gitti:)
yav zaten motorun bakımı belli parçası belli...
motor aksamından da büyük bir problem çıkarmadıktan sonra servise ihtiyaç yok....

MAXI97 Michelin demişsin,nasıl fark etti mi motorun sarsıntısı,yol tutuşu biraz bilgi verirmisin?

bende 2 hafta önce taktirdim mishelin plot sport ..motorun sarsintisi önemli ölçüde degisti ayrica yol tutusuda süper.gerçe maksi uzun zamandir kullaniyo bende ona danisarak aldim iyiki almisim diyorum simdi:)

maxi o serviş ne iş yav:)
adamın demek ağrına gitti:)
yav zaten motorun bakımı belli parçası belli...
motor aksamından da büyük bir problem çıkarmadıktan sonra servise ihtiyaç yok....

kilometre telinde sıkıntı için gittim. ses geliyor gittiğin kilometreyi de doğru göstermiyor diye söyledim. sonrası öyle işte. zaten eleman bulunmuyor hepsi koşturuyor sürekli. adam sayemizde yan tarafa kendi apartmanını kendi dikiyor müteahhit gibi. ben de kendi bakımımı kendi yaparım. tüm malzemeler orda var zaten.

düşünmeye değmez.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:24 ----------

MAXI97 Michelin demişsin,nasıl fark etti mi motorun sarsıntısı,yol tutuşu biraz bilgi verirmisin?

motorun yanağını uğraşmadığım halde 1-1.5 cm kalana kadar yatırabiliyorum. o kadar güzel yol tutuyor. 5 gün yağmur dibinde 400 küsür kilometre yaptım, motoru yatırsam bile kaymıyordu. kısaca tavsiye ederim. dandik lastiğe 50 vereceğinize 100 tl buna verin. canınızdan kıymetli değil. sarsıntı konusunda fikrim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar