Motorum küçük bile kasislerde çok sarsıntı yapıyor,biraz daha yumuşak olmasını isterdim.
Bu özelliği yol tutuşununun pürüzsüz yollarda iyi olmasını sağlasa da,pürüzlü yollarda tehlike ve konforsuzluk yaratıyor.
Küçük tekerlekli ve kötü lastikleri(naylon) olmasına rağmen ,birkaç Km kullanıp lastikleri ısıttıktan sonra motoru virajlarda yatırmayı seviyorum
Şimdi bu forumdaki arkadaşlardan bir konu hakkında varsa tecrübeleri hakkında bilgi istiyorum.Motorun pürüzlü yollarda daha konforlu olması için lastik ebadını değiştirmeyi düşünüyorum,lastik yanağını yükseltmeyi düşünüyorum;
Michelin ya da Metzeller in 130\70-13 ebat lastik alsam,çamurluklara sürtme yapar mı?Lastik modifiyesi yapan arkadaş varsa bilgi versin lütfen,tşkler
önde sıkıntı olmaz ama arkada amortisöre sürter. 130luğu bile amortisöre çok yakın. ya da benim michelinin yüzeyi kalın bilemedim. ama boşluk az buna eminim. 70liği denemek gerek.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:05 ----------
Motoru alalı nerdeyse 1 ay oldu çok fazla kullanmıyorum bugün şöyle bi 20km'lik bi yol gidip geliyim dedim.. Km 100'lerde 30-40'ı geçmedim. Gaz boşaldı birden motor istop etti. Durdum biraz beklettikten sonra ayak marşıyla tekrar çalıştırdım bi süre gittikten sonra yine aynısı oldu. 3 kere yaptı bunu.. Şimdi bunu servise götürsem garanti kapsamında yaparlar mı sizce?
benzin bitmiş olmasın? ikinci olarak elektrik tesisatına bak. sigortan sağlam değilse bir yerden şase yapıyordur ve motorun elektriği kesilince motor da stop ediyordur. benim zenonun bi kablosu dağınık bırakma yüzündne sürtüne sürtüne aşınmıştı ve 1 kerede böyle oldu. 2 gün ayak marşıyla gezdim. sonra ön tarafı söküp kabloyu görünce sorun düzeldi.