Ayakkabı koruma pedi
http://www.feyizoglu.com/Ayakkabi-Koruma-Pedi_45836.html?search=ayak#0
http://www.feyizoglu.com/Ayakkabi-Koruma-Pedi_45836.html?search=ayak#0

Arkadaşlar ilk bakımlarınızda yağ tercihleriniz ne oldu?servismi değiştirdi yoksa kendiniz alıp servisemi değiştirtiniz??ben ilk yağ değişiminde mobil 15/50 racing full sentetik ile yapmak istiyorum tabi alternatif çok ama bence en iyi yağ bu birde castrol 10/50 racing 15/50 tam sentetik..3. seçenek olarak shell 15/50 ultra siz seçiminizi hangisinden yana kullanacaksınız??bu dediğim yağlar bütün şartnameleri karşılıyor, özellikle sj sınıfı olmasına farklı bir tercih yaparsanız dikkat edin, bu yağlar apı/sj-jaso/ma şartnamelerini karşılıyor
Arkadaşlar ilk bakımlarınızda yağ tercihleriniz ne oldu?servismi değiştirdi yoksa kendiniz alıp servisemi değiştirtiniz??ben ilk yağ değişiminde mobil 15/50 racing full sentetik ile yapmak istiyorum tabi alternatif çok ama bence en iyi yağ bu birde castrol 10/50 racing 15/50 tam sentetik..3. seçenek olarak shell 15/50 ultra siz seçiminizi hangisinden yana kullanacaksınız??bu dediğim yağlar bütün şartnameleri karşılıyor, özellikle sj sınıfı olmasına farklı bir tercih yaparsanız dikkat edin, bu yağlar apı/sj-jaso/ma şartnamelerini karşılıyor
bikaç sorum olucak
-zincir gevşedi ses yapıyo şuan 500 km de gerdirsemmi yoksa 1000 bakımını mı bekleyim?
-ön fren sıkınca diskhafif titretme yapıyo normal değil sanırım nedendir?
-motor ısınınca sibop sesine benzer çıkanses yağdan dolayımı geçen yazmışlardı uzun uzun 10.50 yada 15.50 ile değişince kesicekmi
teşekkrler şimdiden
slm arkadaşlar . mont kullanan arkadaşlar nasıl mont kullanıyorlar biraz yardımcı olabilirlermisiniz? racingmi ,enduromu ? arasında kaldım yazın ve kışın en rahatı hangisi oluyor ? benim için öncelikli koruması süsünde felan değilim hani ama motoru koyunca sivil gezerken nasıl olur diyede kafama takılmıyor değil. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ben Bering aldım montu www.motomaxonlineshop.com adresinde var yazlık file mont diye ve gerçekten yazlık bi mont sıcak havalarda bile üzerinde kalabilecek bi mont havaların daha tam ısınmadıgı su aralarda da içine kapişonlu bi şey daha giyiyorum gayet güzel oluyor şiddetle tavsiye ederim. Siteye girince sol taraftan ceketler erkek ceketleri ve tekstil diye seç İlk sayfada en baştaki benim mont fiyatıda 189,90 mış.
bikaç sorum olucak
-zincir gevşedi ses yapıyo şuan 500 km de gerdirsemmi yoksa 1000 bakımını mı bekleyim?
-motor ısınınca sibop sesine benzer çıkanses yağdan dolayımı geçen yazmışlardı uzun uzun 10.50 yada 15.50 ile değişince kesicekmi
teşekkrler şimdiden
bikaç ta foto oynadım beğenirsinz umarım
Ben ilk yağımı 10w/50 castrol power raceing olarak tercih edicem. Kardeşimin cbf 10 gün kadardır bende. Bu yağı daha önce hiç kullanmamıştım ve ilk kez bu gün kardeşimin cbf 150 sine koydum. İlk fark ettiğim şu oldu, 10/40 tan sonra. Bariz bi şekilde motor daha sessiz çalışmaya başladı. Şıkırdama sesi ortadan kalktı, tok bir motor sesi oluştu. Sessiz, tok sesli bi elektrik motoru çalışıyormuş hissi uyandırdı bende. Bu yağı edinebildiğim müddetçe bu yağ ile devam etmeyi düşünüyorum. Henüz bu yağ ile 4-5 km yaptım. Uzun yolda henüz denemedim ama bi olumsuzluk gözlemleyeceğimi hiç sanmıyorum.
Sıfır aldığımız motorlara yağı nerede konuluyor bilen var mı =? Bizim servisler mi koyuyorlar motor kasadan çıktığında ? Muhtemelen o yağ 10-40 ve markası cinsi vb belli değil, ben rodaj yağını, motoru aldığım ilk gün motorumu evimin önüne çektiğimde bile değiştirebilirim. İmkan varsa 1000 bakımını beklemeden, motor sıfırken motor yağı kaliteli bi 10-50 veya 15-50 yağ ile değiştirmek çok iyi olur diye düşünüyorum. Mobil 15w/50 tam sentetikten de çok memnun kalmıştım bu arada bilgi olarak. 1. tercihim Castrol 10-50.. 2. tercihim Mobil 15-50 3. tercihim Shell 15-50 olurdu. Tüm bu yağlar tam sentetik. İpone-Motul tabiki bunları saymıyorum. Bu yağlar bizim motorlarımız için bence ihtiyaç fazlasıMobil yağ kullandığım dönemlerde yağ değişim gününe kadar vites geçişleri yumuşak ve sesiz geçiş özelliğini yitirmemişti. Shell bu konuda biraz zayıftı, 1000-1500. km lerde vites geçişleri sert ve seli olaya başlamıştı. Bu konuda Castrolünde mobil den aşağı kalacağını sanıyorum. Repsolün 15-50 yağı sentetik değil. Yarı sentetik dahi değil, madeni. Repsolün bi tam sentetik yağı var. Ama oda 10-40. Bilginize. Bu yüzden repsol ü saymadım. Ama tabiki ilk 3 seçenek yok ise repsol koyarım. Sorun etmem.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:35 ----------
Cbf 150 lerin orjinal zinciri oldukça kalitesiz. çabuk esniyor. Bu yüzden zincirinin gerdirilmesi gerekiyorsa bunun için servise gitmen gerekmemeli. Kullanım tarzına göre tamamen senin belirleyeceğin aralıklarla zincirin gevşeyecek ve gerektiği oranda gerdirilmesi gerekecektir. Bu ufak bakım işlemini kendin yapabilmelisin. Sadece zincir gerdirmek için servise gidilmesi gerekmemeli. Motoru ilk gün servisten çıkartmadan orinkli zincir ile orji zincirini değiştireceğim. Orj zincirin baklaları ybr nin orj zincirinin baklalarından aşırı bi şekilde ince. Kardeşimin motor 40 binde, motorun üzerinde şu anda motor 4000 km de iken Yamaha yetkili servisinden aldığımız orj ybr zinciri var. Ve baklaları bizim orj zincire göre bariz daha kalın. İlginçtir, incir hiç gevşemiyor. Dişli grubu da orjinal 40 binde ve dişlerinde hiçbir aşınma belirtisi yok. Daha bu gün ön kapağı açtım ve gördüm. Eğer imkanın varsa zincirini kaliteli bi orringli veya daha kalın baklalı ybr zinciri vb değiştir. Çünki zincir gevşeye gevşeye biterken, baklaların arasındaki mesafe açıldığından dişlilerin ömrünü de, dişlerinide yiyor ve sen zincirini değiştirirken dişli grubunuda değiştirmek zorunda kalıyorsun. Yani uygun olan bu. Motorunuda seviyorsan böyle yapmak zorunda hissediyorsun kendini. Kardeşimin motordaki zincir dişlinin ömrü, sonsuza dek sürecekmiş gibi duruyor. Hiç gerdirmiyoruz. Zincir 36 bin km de, ön arka dişlilerin dişleride ilk günki gibi. Hiç bir aşınma belirtisi yok.
Bu şıkırdama sesi motor ilk çalıştığı bi kaç dk içinde yoksa ve gerçekten ısınınca çıkıyorsa büyük ihtimal 10-40 yağın olumsuzluğu. 15-50 / 10-50 ile değiştirirsen bu şıkırdama sesini büyük oranda veya tamamen ortadan kalkacak. Ama tabiki temmuz ağustos sıcaklarında 15-50 de olsa bu sesi rahatsız edici olmamakla birlikte duyabiliyorsunuz uzun yol yaptığınız zamanlarda. Ama bu şıkırdama sesi marş bastıktan sonrada hemen duyulmaya başlıyorsa sibop ayarı ihtiyacından dolayı da olabilir. 4000 km bakımı gelmeden sibop ayarına gitmesi gereken bi arkadaşım olmuştu. Yani ondaki şıkırdama yağdan değildi. Sibop ayarı ihtiyacındandı. Marşa bastığında hemen dinlemeye başlıyordun şıkı şıkı...
bugun 1000km bakımına gittim shell in 4 zamanlı 15-50 yağını koydular
çok güzelmiş mucit kardeş sağol
slm arkadaşlar . mont kullanan arkadaşlar nasıl mont kullanıyorlar biraz yardımcı olabilirlermisiniz? racingmi ,enduromu ? arasında kaldım yazın ve kışın en rahatı hangisi oluyor ? benim için öncelikli koruması süsünde felan değilim hani ama motoru koyunca sivil gezerken nasıl olur diyede kafama takılmıyor değil. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar benim sorunum sizlerdede vardır sanırım.
arkadaşımız beyaz spor ayakkabıyla kullanıyor bende aynı durumdayım amma vites kolu ayakkabılarım mahvediyor bende fazla titizim bu konuda çok rahatsızım.
vites kolunun ayakkabılarımıza zarar vermemesi için neyapabiliriz?
saygılarım
slmlr
Ercan.
arkadaslar bugun itibariyle motorumu satmıs bulunuyorum. bakalım kısmet hangi yeni motora gulecek. hepinize iyi forumlar![]()
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:46 ----------
Diğer konuda ethem gerekli bilgiyi vermiş, disk konusunda benim söylemek istediğim bişiy var dediğin titreme olayı eğer disk sıcakken soğuk su tutulmuşsa yamulma olmuş olabilir muhtemelen hissettiğin titreme bundan garantiye girermi bilmem ama servise iyice kontrol ettir..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:48 ----------
yağmurda kullandım bigün ama okadar çok ısındığını sanmıyorum diskin sonuçta ıslakken kolay ısınmaz ki yamultçak kadar..servis görsün bi bakalım
bikaç sorum olucak
teşekkrler şimdiden
bikaç ta foto oynadım beğenirsinz umarım...
![]()
PROHELL MONT 3 katlı tarafımızdan test edildi onaylandı. 450 km kesintisiz yağmur ve rüzgar, içerisinde terledik. şimdi havalar ısınmaya başladı, iç takımlarını sökünce tam bir yazlık mont. Hem hafif hem korumalı, havalandırması da gayet güzel. (üç katlı olan)
http://www.motosikletim.com.tr/kategori/tekstil-montlar.aspx?brnd=PROHEL
yakkabı koruyucusu konusunda teşekkür ederim.bunun icin ayakkabi koruyucular satiliyor cokta pahali seyler degil internetteki motosiklet malzemesi satan yerlerde var arattirin bulacaksiniz.
evet ybr aynasi metehanin motoru zati kendiside siddetle oneriyor ybr aynasini.:queen::cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:49 ----------
Mudur cok sevindim sende ben gibi erken erken kavusacan motoruna ne guzel Allah sevdigi kuluna essegini once kaybettirir sonra buldururmus. Yalniz su imzandaki vuslat tarihinide degistirmen icap eder o zaman mayis 20 yaparsin artik :cat::bounce:
Ben Bering aldım montu www.motomaxonlineshop.com adresinde var yazlık file mont diye ve gerçekten yazlık bi mont sıcak havalarda bile üzerinde kalabilecek bi mont havaların daha tam ısınmadıgı su aralarda da içine kapişonlu bi şey daha giyiyorum gayet güzel oluyor şiddetle tavsiye ederim. Siteye girince sol taraftan ceketler erkek ceketleri ve tekstil diye seç İlk sayfada en baştaki benim mont fiyatıda 189,90 mış.