Zincir nasıl takılır ???

Merhaba arkadaşlar, geçen gün zincirim kopmuştu. Geçen gün sipariş ettim ve elime geçti.

Şimdi zinciri ön dişliye oturttuk, arka dişliden geçirdik, en öndeki dişlide kilit kılıklı bişi var onu nasıl çıkartcaz nasıl takıcaz bi bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Resimli olursa çok daha fazla sevinirim. :)))

valla resim yok benimkini ben sökmüştüm sonra takarkende o parçayı zincirin üzerine koydum düz tornavida ve çekiçle tık diye soktum başka bir şeye gerek yok yani çiziklememesi için yaramaz bir bezde koyarsan iyi olur tornavidanın önüne ince bir şekilde :D

tabi anlamadın çünkü anlatmadım sadece takmak için lazım olanları söyledim galiba :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zincirin üzerindeki zinciri açıp kapamaya yarayan kilit baklasından mı bahsediyorsun? Dişlide kilit var deyince pek bir şey anlamadım.

Evet evet o pek anlatamıyorum derdimi bu aralar :p

kardeş dediğim gibi düz tornavidayla onun çıkacak tarafı belli zaten görürsün gözünle daya tornavidayı çekiçle vur çıkar takarkende tersinden tornavidayı arkasına daya ve tekiçle tıklat girer ok :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bunu takıp çıkarmanın daha kolay yolu ya da aparatı falan var mı bilmiyorum ama ben çıkartırken tornavidayla ittirerek çıkartıyordum. Nasıl çıkartacağına dair üşenmeyip foto hazırladım :)

Uploaded with ImageShack.us

10102009.jpg

Başka resim bulamadım buradan anlatıyım.Sadece sol kırmızı daire bizi alakadar ediyor.
En soldaki ve yandaki 2 parçanın arasına zincir girecek şekilde tak.
Sol kırmızı dairedeki en sagdakini takmakta zorluk çekersen çekiç tornavida tarzı şeyler sakın kullanma! Bu tarz aletler şeklinin bozulmasını sağlar ve ilerde çıkabilir.
Ufak bir pense ile otur ve sagdaki taktığının uzun demirlerinden destek alarak sık o oturur yerine.
Umarım anlaşılır.

Son düzenleme:
ön dişlide civatalarla beraber dişli bir pul vardır(asıl adı rondela)
basit bir kilit gibi düşünebilirsin
çevirerek dişleri birbirine denk getir ve yerinden cıkar

EN14.07X03.290.jpg

fotograftaki dişlinin göbek kısmını gördünmü?
rondelanında göbek kısmı aynı. püf noktası denk getirmen
ışık tut göremezsen, hafif çevirirken çek
kasa kilidi açar gibi

ön dişlide civatalarla beraber dişli bir pul vardır(asıl adı rondela)
basit bir kilit gibi düşünebilirsin
çevirerek dişleri birbirine denk getir ve yerinden cıkar

EN14.07X03.290.jpg

fotograftaki dişlinin göbek kısmını gördünmü?
rondelanında göbek kısmı aynı. püf noktası denk getirmen
ışık tut göremezsen, hafif çevirirken çek
kasa kilidi açar gibi

Hocam aynen dediğiniz gibi taktım sorunsuz oldu. :)

10102009.jpg

Başka resim bulamadım buradan anlatıyım.Sadece sol kırmızı daire bizi alakadar ediyor.
En soldaki ve yandaki 2 parçanın arasına zincir girecek şekilde tak.
Sol kırmızı dairedeki en sagdakini takmakta zorluk çekersen çekiç tornavida tarzı şeyler sakın kullanma! Bu tarz aletler şeklinin bozulmasını sağlar ve ilerde çıkabilir.
Ufak bir pense ile otur ve sagdaki taktığının uzun demirlerinden destek alarak sık o oturur yerine.
Umarım anlaşılır.

Anlatımınız için çok teşekkür ederim çok işime yaradı. :)

Bunu takıp çıkarmanın daha kolay yolu ya da aparatı falan var mı bilmiyorum ama ben çıkartırken tornavidayla ittirerek çıkartıyordum. Nasıl çıkartacağına dair üşenmeyip foto hazırladım :)

Uploaded with ImageShack.us

Hocam uğraştığınız için çok teşekkür ederim. :)

orjinal zıncır boyu pek cok motor için uzundur bunu kısaltmalısın,
ve zıncırı takarken jant'ın en gerı noktada olmalıdır,
aksı taktırde 1.2 sefer gerdıkten sonra zıncırın ömrü doldu sanabılırsın.
zincir ömrü yalnızca en geri noktada biter,
zıncırden bakla eksıltıp motora takmak demek,
sadece zıncır alarak gıderılecek arızanın zincir dişli olarak değişme mecburıyetı sunacaktır,

orjinal zıncır boyu pek cok motor için uzundur bunu kısaltmalısın,
ve zıncırı takarken jant'ın en gerı noktada olmalıdır,
aksı taktırde 1.2 sefer gerdıkten sonra zıncırın ömrü doldu sanabılırsın.
zincir ömrü yalnızca en geri noktada biter,
zıncırden bakla eksıltıp motora takmak demek,
sadece zıncır alarak gıderılecek arızanın zincir dişli olarak değişme mecburıyetı sunacaktır,

abi hem kısaltmalısın demişsin, hem de bakla eksiltmek kötü demişsin. Ben annamadım. Aslında yazdığının tamamını annamadım diyebilirim (sorun bende, basmadı kafa bi an). Şu yukardakileri, accık daha açıklasan da annasak, faydalansak züper olcek.

beyler şimdi bu kilit baklanın bi püf noktası vardı içerden motorun dışına doğru takıcaz dimi dıştan içe doğru değil ?

320uploadsurunler129768.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar