Necatik35 abi, öncelikle gecmis olsun. Bu sorunlarin 3000km de olmasi bana da cok erken geldi. Tespit edebildigin herhangi olumsuz taraf varmiydi? Ben suan 3200km civarindayim. Bahsettigin sorunlardan hic birini yasamadim. Ama tabii yasamayacagim anlamina da gelmiyor. Bildigin üzere Haftasonu senin yanina Foca'ya gezimiz var. Acikcasi biraz tedirgin oldum. Hava güzel olursa cumartesi günü görüsmek üzere abi

)))
Sevgili Atilla,
Motor yağı iyice ısındıktan sonra,yani yağ incelmeye başladığında,1.viteste kalkış sırasında silkeleme yapıyordu.Daha sonra 2 3 4 ve 5. viteslerde herhangi bir sorun yoktu.Ben debriyajı birazda keyfe keder değiştirdim.Benim için motosiklette her yer olması gerektiği gibi çalışmalıdır.Yani başkasına bol gelen bana dar gelir.

Ben motosikletin debriyajını Foça da yetkili servis olmayan bir motosiklet tamircisi arkadaşımla beraber değiştirdim.üzerindeki balatalar biraz adi idi.Şimdi taktığım balataların çok daha uzun süre gideceğine eminim.Aslında birazda motosikletle oynuyorum.Yani yavaş yavaş aşınacak olan malzemeleri mümkünse Japon veya kaliteli parçalarla değiştiriyorum.
Haa bu arada motorun debriyaj bölümünü söktüğümüzde meşhur balansör kısmınıda görüş olduk.Balansör yok diyenlere kapak olsun:queen:
Zincir ise tamamen adiliğinden koptu.Oringli zincir ile değiştirmenizi tavsiye ederim.Motosiklet çok daha akıcı oluyor.:cat:
Tabiidirki yüksek cc.li motosiklette kullandığım için,benim mondiye biraz sert davranıyorda olabilirim.

ale:Ama yinde severek kullanıyorum.Yukarıdaki masrafları yaptığım içinde bir şikayetim yok.Önümüzdeki günlerde karbiratör değiştirme işlemlerine gireceğiz.Arızalı falan değil,sadece biraz daha büyük ama ekonomik benzin yakan bir karbiratör deniyeceğiz.Olmazsa çıkarır yine orjinalini takarız.Dedim ya motosikletle oynuyor keyfe keder işler yapıyoruz.

Foça ya gelirseniz mutlaka buluşur daha detaylı sohbet ederiz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:20 ----------
motorumu dün akşam 18:30 sularında teslim aldım ...sevdim okşadım jelatinlerini çıkardım

...ilk benzimi aldım tabi full yaptım... daha önce cbf kullanmış biri ve ondan sonra başka hiç bir motorumda aynı tadı bulamamış biri olarak ilk izlenimlerim motorun rahat ve akıcı oluşu ..şimdilik 60 ı geçmiyorum vites geçişleri çok yumuşak , motor hafif ve kıvrak...şehir içi hızlı hareket için çok ideal bir motor ve çok kısa zamanda yollarda çoğalacak diye tahmin ediyorum...siyah olanı aldım parlak yerine mat siyah olsaydı daha iyiydi parlak hem çok dikkat çekiyo hem toz kiri çiziği çok gösterir.. gören hayırlı olsun kaça aldın soruyor...çok güzel bir duyguymuş sıfır motora binmek...şimdi sabırla rodaj dönemini geçirmeye çalışacam...
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanı dilerim.
Mat siyah olmamasına üzülmüşsün ama mat siyah aslında çok kötüdür.Daha önceleri mat siyah bir V strom kullanmıştım ve berbattı.En ufak bir çiziği bile üzerinden yok edemiyordum.Biraz pasta ve cila ile yok etmeğe çalıştığımda boya hemen matlığını kaybediyor ve parlamaya başlıyordu.Parlak siyahın üzerinde her türlü numarayı yapabilirsin:bounce:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:28 ----------
GS 1150 muamelesi yapmıyorum ama kullandığımda havada aldırmıyorum.:queen:Allah ne verdiyse dibine kadar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:31 ----------
Kaliteyi 10 üzerinden değerlendirisek; eski Mondial'ler 2, yeni Mondial'ler 4. Yani daha yolu var, yeterli seviyeye ulaşmaları için.
Sende çok pintiymişsin

Bu güne kadar elimden onlarca motor geçti,bence en az 6 alır yahu:queen: