motorlarımızı nereye koyuyoruz

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sinan abi şu saçtan garaj olayında kaç mm'lik saç kullandın birde kaynak işini nasıl yaptın senmi yaptın yoksa onlar parçaları getirip kendilerimi yaptı? birde iskelet kurmak gerekmiyormu öncelikle sağlam olması için ?

İlkaycım 3mm'lik saç kullanıldı, ben yapmadım ikitellide bi yere yaptırmıştım, öncelikle içine iskelet yapıldı, iskelete normal kaynak yapıldı, ama saçları tutturmak için oksijen kaynagı yapılmıştı.

Garaj aynen şöyle :
İçine bi kaç tane kanca yaptırırsan montunuda asabilirsin.

Motorumun ölçülerine uygun trapez saçtan ,dikdörtgen kapalı bir garaj arkdaşım yaptı.450-500 lira tuttu. İçini strafor kapladık,sıcak ve soğuktan biraz korusun diye.Bagaj amortisörü ile komple inip kalkıyor. İçim rahat hemen pencerenin altında.Tavsiye ederim. İşçilik ücreti dahil değildir.

İlkaycım 3mm'lik saç kullanıldı, ben yapmadım ikitellide bi yere yaptırmıştım, öncelikle içine iskelet yapıldı, iskelete normal kaynak yapıldı, ama saçları tutturmak için oksijen kaynagı yapılmıştı.

Garaj aynen şöyle :
İçine bi kaç tane kanca yaptırırsan montunuda asabilirsin.

peki bir şey daha soracağım :mrgreen:

bunun taşıma işlemini nasıl yaptırdın ? parçaları getirip oradamı kaynak yaptılar yoksa orada hazır hale getirilip kamyonet ilemi getirdin ?
ek olarak bizim otoparkta bunu yaptıracağım alanın zemini toprak. sanırım öncelikle altına böyle taş döşemem veya çimento ile kapatmam gerekecek gibi. ve biraz daha büyük birşey yaptırmayı planlıyorum ben bakım aletlerimide içine koyabileceğim ve ek olarak 1 motor daha içine sığdırabileceğim :)

Motosikleti
750x
peki bir şey daha soracağım :mrgreen:

bunun taşıma işlemini nasıl yaptırdın ? parçaları getirip oradamı kaynak yaptılar yoksa orada hazır hale getirilip kamyonet ilemi getirdin ?
ek olarak bizim otoparkta bunu yaptıracağım alanın zemini toprak. sanırım öncelikle altına böyle taş döşemem veya çimento ile kapatmam gerekecek gibi. ve biraz daha büyük birşey yaptırmayı planlıyorum ben bakım aletlerimide içine koyabileceğim ve ek olarak 1 motor daha içine sığdırabileceğim :)

İlkaycım benim eski çalıştıgım yerde büyük araba vardı.
O yüzden nakliye parası vermedim, o arabayla taşıma işini kendim yapmıştım.
Zemin toprak olursa yere sabitleyemezsin, böylece kuvvetli bi rüzgarda garaj devrilir, içinde motor oldugunu düşünürsek motorda zarar görür :pale:

Bende evimin altındaki 24 m2 gıbı bı garaj var oranın zeminine halı serdim orada muhafaza ediyorum yagmur camur girmiyo coluk cocuktanda uzak hem benim çalışma alanım hemde garajım

Zemin toprak olursa yere sabitleyemezsin, böylece kuvvetli bi rüzgarda garaj devrilir, içinde motor oldugunu düşünürsek motorda zarar görür :pale:

ben bina duvarına yaslayıp duvardan destek almayı düşünüyorum o konuda.sanırım tepeden gelecek o uzantılara köşebent deniliyordu :silent:

Motosikleti
750x
apartman dış kapısının önünde, alarm var, hava yağmur ise iki apartmanın kesiştiği bir yer var üstü kapalı oraya koyuyorum

bence böyle metropol şehirlerde en iyi park apartman içi:cat:apartmandaki teyzeler amcalar vs motoru gözü gibi koruyorlar bak kilidini bağlamamışsın diyip zile basanlar bile var:)

Usta motoru satsak bu garajı alamayız.
7500 TL fiyatı var bunun.
Geçen sene satışa sunuldugunda araştırmıştım.

valla o kadar fiyatı oldugunu düşünmemiştim. geçen sene sahibinden.comda dolaşırken benzer bir goldwing garajını 1800 e satıyordu adam.

7500 hakikaten ciddi para.

ancak şu yapılabilir fiber işinden anlayan bir arkadaş bu tasarımı inceleyip benzer bir uygulama yapsa inanın maliyet 1500 lirayı geçmez.

Motosikleti
750x
valla o kadar fiyatı oldugunu düşünmemiştim. geçen sene sahibinden.comda dolaşırken benzer bir goldwing garajını 1800 e satıyordu adam.

7500 hakikaten ciddi para.

ancak şu yapılabilir fiber işinden anlayan bir arkadaş bu tasarımı inceleyip benzer bir uygulama yapsa inanın maliyet 1500 lirayı geçmez.

Haklısınız.
7500 TL gerçekten deli para.
sahibinden.com'da gezerken o goldwing garajını bende görmüştüm. Hatta içine elektrik çekip akünüzü şarj etme imkanınız bile vardı o garajda.

Motopark'ın böyle bir özelligi yok, sadece bildigimiz garaj, neden bu kadar ciddi para istemişler veya nasıl bir malzeme kilit sistemi kullanmışlar tahmin edemiyorum. 2000-2500 TL olmuş olsaydı düşünülebilirdi...

Haklısınız.
7500 TL gerçekten deli para.
sahibinden.com'da gezerken o goldwing garajını bende görmüştüm. Hatta içine elektrik çekip akünüzü şarj etme imkanınız bile vardı o garajda.

Motopark'ın böyle bir özelligi yok, sadece bildigimiz garaj, neden bu kadar ciddi para istemişler veya nasıl bir malzeme kilit sistemi kullanmışlar tahmin edemiyorum. 2000-2500 TL olmuş olsaydı düşünülebilirdi...

nedeni basit aslında. bu ülkede motosiklet pahalı zevk. bunu fırsat bilen firmalar fahiş fiyat politikalarıyla gelişmesi olası motosiklet kültürünü daha başlamadan yok etmeye çalışıyorlar.

bu ülkede geliri alt ve orta seviyede olan insanlar için hakikaten motosiklet lüks oldu.

Motosikleti
vespa gts 250 super
arkadaşlar bence nereye koyarsanız koyun resmini buraya koyup afişe etmeyin motorunuzu ,tavsiyem budur.

Katılmıyorum.
Toprak oyulup 1.5 metre demir kazık çakılıp çukur betonla doldurulursa biyere gidemez.
Masraf olur diyenlerede betonun torbası bi sigara parası.
Evde yapmak çok ucuza gelir.

Valla benimki evin önündeki elektrik direğine bağlı. Önde disk kilit ve direksiyon kilidi var. Şükür bu saate kadar yürümeyi bırak kurcalayan olmadı. Bıraktığım gibi buluyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar