ninjanın kitapçığında yazanı okumuşsunuzdur, 1000km e kadar 4bin 1600 km ye kadar 5bin deviri gecmeyin diyor. 6bin nerden çıktı
Bu arada benim motor Rodajda. 4bin deviri geçmeden vites at diyor kitapçık, 70i geçemiyorum. Ninjacılar sizde uydunuzmu bu kurala.?
selam arkadaşlar, benim size bir sorum olacak.
ninja 250r ın normal seri üretimiyle special edition üretimi arasındaki fark nedir acaba bilen var mı :?
süper duruyor. yeni aldınız galiba bende almayı düşünüyorum. cbr 250 r 26 hp tek silindir. alıpta ninjalardan tokat yemek hoşuma gitmez
aynı katogoride daha fazla güç altımda olsun isterim. şöyle devirin çıkardığı ince sesi dinlemek daha zevkli olacağı kesin. cbr de kısa vites aralığı ve 8 bin devirde biten güç hoş olmaz
kaça aldınız beyaz boya sedefli mi? düz mü .?
bu 5000 devir meselesi aslında çok önemli. eğer motorunu seviyorsan açılışını düzgün yapmalısın aynı vitesle gitmek yerine devamlı vites değiştirip her vites dişlisi üzerinde çalıştırmalısın sfır motorun en sevdiğim bölümü rodajdır.
okuduğum yazılara göre ilk 800 km 4000 devir 800 1600 km 6000 devir
tavsiye edilen en yüksek devir aralığı bu
eğer buna dikkat etmezde basarsanız motorunuzu açılış yapıyorum diye motor kısmına zarar vermiş olursunuz. sadece silindir kısmı değil eksantirik zinciri uzaması gibi sorunlar çıkartabilir.
bazen yanılıp yenilip şu motor ne yapar nasıl ivmelenir diye basdığımız olur.
parçalar hepside yeni birbirleri ile uyumlu çalışması için ilk zaman koruyup kollamamız gerekir. şimdiki motorlarda tolarans çok iyi verilmekte ama yinede ilk 800 km motor ömrü için çok önemli motor ısınmadan kesinlikle binmemek gerekir. vites boşta iken gaza yüklenmemek gerekir.
birde ilk yağı, motor içindeki yağa karışan metal parçacıkları olacağından erken değiştirmekte fazda var.
nasip ise bende alacağım şöyle ayrıntılı foto koyarsan memnun olurum gözümüz gönlümüz açılır.

Masallah super bir makinen var dostum,benimkisi de tipki seninkinden ama benimkisine gecen hafta nazar degmisemanet biraktigim arkadasim viraji donerken kaza yapmis,Allah.tan arkadasimda bir sey yokmus,sadece sirti kaldirima geldigi icin ezilmis ve kafasinda benim kaskimi takiyormus o yuzden kafasina darbe almamis, eger sirt korumasi da olsaymis hic birseyi olmayacakmis,iste korumalar bir kere lazim oluyor ama zamanini Allah biliyor o yuzden korumasiz cikmamak lazim..Geleyim motorum; icim gitmedi desem yalan olur cunku uzagim,askerdeyim,bir yandan seviniyorum arkadasim iyi diye ama bir yandan da uzuldum,tabi arkadasimin kaza yasamasina da ilk basta uzuldum,iyi oldugunu duyunca aklim motorumda kaldi,sag grenajin on tarafi,yani cizilmis,egzos,ayna gitmis,arkadas boyatmak degistirmek arasinda kaldi ama ben degistirmesini istedim umarim olumlu sonuclanir,maddi olarak biraz tuzlu olacagini dusunuyorum ama orjinal kalmasini da istiyorum,askerligin bitmesine 40 gun kala bu haber beni uzdu insallah hayirlisi olur.
Beyaz renk çok guzelde..
son zamanlarda çıkan ninjaların tasarımlar berbat.
yeşil renge abudik gubudik siyah ve beyaz şeritler, siyah kuyruk üzerine yeşil artçı selesi.
işte burdaki beyaz ninja'nın ön çamurluğu neden siyah mesela? fıstık gibi beyaz renk yapmışsınız niye siyah ön çamurluk.. bu tasarımcılar çok zevksiz ya..
hele yeşil ninjada siyah kuyruk üzerine yeşil artçı selesine illet oluyorum....