- Katılım
- 6 Eki 2007
- Mesajlar
- 2,237
@crazyboyone;
Şahsen ben 2 bin kilometrede bir yağ değişimi yapıyorum.
Arada da hiç kontrol etmiyorum. Şu ana kadar en fazla gözlemlediğim 2000 km.de 100-150 ML. eksiltmiştir. Kaldı ki TheNightHawk'ın söylediği gibi süreki sıkıştırma olmayınca bu eksiltmede olmuyor.
Bu yağ eksiltme olayı CBF150 kullanmayan arkadaşların gözünde çok büyütülen bir durum.
Birde yağ yakma ve yağ eksiltme olayını ayırmak gerek. Eğer yağ yakıyor olsaydı bizim motorlar egsozdan mavi yada siyah duman atması gerekirdi.
Böyle bir durum kesinlikle yok, millet ağız alışkanlığından "yağ yakıyor" diyor.
Yağ eksiltme sebebini ise castrol'ün sitesindeki bilgi net olarak özetlemiş.
Castrol'ün resmi sitesindeki bilgiler:
[not]Motorlar neden yağ eksiltir?
Yağ eksilmesi motorun teknolojisiyle ilgilidir. Yeni teknolojilerle üretilen modern motorlarda yüksek performans sağlamak amacıyla metaller (silindirler, pistonlar) birbirine daha yakın tasarlanmıştır. Motorlarda ki bu özellik yağın yıpranmasına, dolayısıyla da eksilmesine yol açar. Araç üreticileri, araçların belirli km. aralıkları için yağ eksiltme paylarını araç kitapçıklarında belirtmişlerdir. Sentetik yağlar mineral yağlara oranla daha az eksiltme yapmaktadırlar.
[/not]
Yağ eksilme durumu bence de çok önemli değil. Volkswagen otomobilim yaklaşık 1 yıldır yağ eksiltiyor. İlk tesbit ettiğim zaman moralim bozulmuştu. "Arabanın motoru bitti galiba" dedim. 1000 km de 500gr yağ eksiltiyor. Arabanın kullanıcı elkitabına baktığım zaman 1000 km de 1000 grama kadar yağ eksiltmenin normal kabul edildiğini okuyunca bir kez daha şaşırdım.
Sıkıntılı olan tarafı şu; yağ ne kadar eksildi. Ne zaman ekleyeyim diye sürekli kafanızı kurcalayan bir problem içinde kalıyorsunuz.