arkadaşlar fuara gidenlerden pcx için aldığım yorumlar pek olumlu değil..küçük oluşundan şikayet ettiler,direksiyon çıplak olduğu için bisiklet gibi gelmiş çoğu kişiye..ayrıca işçilik,kablo bağlantı noktaları filan çok basit olduğunu kalite olarak tatmin etmediğini söylediler..eğer illaki motoru değiştirmek istiyosan ps150 al çok daha iyi dediler..sonuç olarak bu sınıfta dylan gerçekten lider..gerek tasarımı gerek konforu gerekse gücü olsun tartışmasız liderdir..10hplik motorlar için dylanı satmam..zaten piyasada düşük motoru mundar etmenin manası yok..ben bu motor değiştirme işinden caydım diyebilirim..gittiği yere kadar sürecem dylanı..artık ne zaman kullanılmaz hale gelir o zaman giderim trafikten düşürürüm motoru alır bi garibana hediye ederim sevindiririm..bundan sonra bi scooter alıcaksam minumum 250cc ve üstü bir scooter alırım dylanda yanında kalır..
Tabiki ihtiyaçlar doğrultusunda Pcx tercih sebebi olabilir. Benimde hem pcx te hemde sh da gördüğüm en büyük eksiklik buydu. İkisinde de ayaklarım rahat değildi. Hele pcx de ayak tabanının bir kısmı dışarıda kaldı.

Pcx i çok detaylı inceleyemedim. Ama bana da arka freni sıkınca fren telinin görünmesi bisiklet hissi vermişti.

Birde her nekadar gidounu paslanmaz olsada zamanla çizilen veya kaplaması zarar gören bölgelerden paslanacakmış gibi geldi. Yakıt ekonomisi güzel ama dylandan sonra kullananların "ağır kasalı 1,4 motorlu otomobil kullanmasına" benzeyecekmiş gibi geliyor. Yani dylanın gidişine alışıp gitmiyor diye çok basacaksınız ya da devamlı dip gazda gitmeye zorlayacaksınız. Dolayısıyla dylan kadar yaktıracaksınız. Aynı model otomobilin 1,4 ünün 1,6 sıyla aynı yaktığını biliyorum. Biri rahat gittiği için az basıyorsun, biri gitmediği için çok basıyorsun. Aynı hesaba geliyorlar.

Tabi çalışma sistemini bilmiyorum ama start-stop özelliğide motor durduktan sonra aynı marş basıyormuş gibi çalışıyorsa ozaman aküsü çok kısa zamanda bitecektir. Benim motun nazar değmesin 4.kışı hala fabrika çıkışlı aküsü üzerinde. Birde alt ışıklandırma+çakar lambalar var.

Her sabah tek marş.
c3nk:
Km saycını sıfırlama mevzusu aküden olma ihtimali yüksek ama çalışırken stop etmesi başka önemli bir sorun yoksa bujidendir. Şöyle söyleyeyim soğuk günlerde motor jikleyi kapatıp daha düşük devire geçince rolanti düşük geldiği için stop edebiliyor. Yazında buji eskiyse çalışırken gazı verdiğin anda stop edebiliyor. Sonuç olarak benim tahminim soğuk havaladan dolayı bujide biraz eskiyse normal olarak stop etti ki yine çalıştırırsan yine stop edebilir bu bende ve bildiğim diğer dylanlarda da oluyor. Sende çalıştırmak için uğraşınca aküden dolayı km sayacı sıfırlandı. Büyük ihtimalle durum budur. Tabi bu en basit durum. Önemli birşey olmadığını düşünüyorum inşallah da yoktur.

Birde tavsiyem eğer buji yeni sorun yok dersen çok az rolantiyi arttırman. yani orta sehpaya aldığında arka tekeri döndürmeyecek kadar rolantiyi arttırırsan kışın stop edemez.