Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

merkez yedek parçada 90 tl fiyatı piston sekmanın, mavi dumanda yok yağ eksiltme şu şekilde oldu bu ön dişlinin oldugu yerden yağ damlatıyordu bugun keçeyi söktük parçacılara baktım aynı keçeden bulamadım bi büyüğü bi küçüğü var ama aynısı yoktu, ustada keçenin yayıyını kısaltıp tekrar taktı biraz yağ ekledim şimdi damlatmıyor sanırım.
siz istanbulun neresindesiz? keşke görme şansınız olsaydı

sancaktepedeyim sanırım aramızda yaklaşık 80 km var :)

bnm msn [email protected] sanırım pazar günü müsait olma ihtimalin var. eğer müsait olursan, havada güzel olursa basar gelirim gerçi korkuyorum yola vurmaya motoru ama napalım çare kalmadı. pistonmuydu egzantirikmiydi neydi bu motorun derdi meraktan çatladım

motorunda xenon var mı mancuryalı? xenonların konjektörü bozduğu ile ilgili hyosung genel merkezinden bilgi alıp paylaşmıştım burada. statör çok arızalanır konjektöre göre. zaten yağın içinde çalışıyor yağın soğutma etkisi var. hyosung kullanan başka bir arkadaşın varsa konjektörü seninkine takıp dene. eğer şarj ediyorsa ne ala. ölçü aleti varsa değer 14 v civarında olacak

Kimin deposu paslıydı, kimin konjektörü arızalıydı, bu karmaşada bizde karıştırdık :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:12 ----------

Yanlış biliyorsun kardeşim,akü rölantideyken 2 dakikada şarj olmaz.Akünün mükemmel bir şarja ulaşması için yol yapmak gerekir.Şarjı boşalan bir akü ortalama 10-20 km arasında kendini toplamaya başlar.Far kapatma konusuna gelirsek akü dolu kalsın diye farı kapatmaya gerek yoktur,yolda giderken akü zaten kendisini toplar,normal far aküyü boşaltmaz.Ancak boş akünün kendisini daha rahat toplaması için far kapatılabilir.Zaten kullandığın akü gt250r'a uygun akü değil.Gt250r'a 12v12a akü uyar,bundan düşük amperli aküler çabuk boşalır,elektrik aksamına zarar verebilir,soğukla falan alakalı değil,tabi uzun süre motor yatmıyorsa.Daha 1 aylık akü 1 gecede boşalmaz.
Mükemmel sarjdan kastim akü bombos bile olsa mesela takviye veya vurdurma ile calistirip 2dakika rolantide beklatme ile motorda mars basacak konuma gelmesi idi. Isterseniz deneyiniz. Ondan sonra zaten dedigin km'ye yakin yol yapmak akünün volt ve amper toplamasi ìcin daha saglikli olacaktir.
Ayrica dedigin kesinlikle dogrudur; 12v7ah akü gt250r icin yeterli akü degildir, gecmis sayfalardada yazdigim gibi ve sizinde dediginiz gibi en az 12v12ah almak daha iyidir. Yeni akü almaya niyetli olan arkadaslarin aklinda olsun.
1 aylik akü zaten 1 gecede bosalmiyor. Yazmayi unuttugum alarm gece sabaha kadar 1-2volt cektigi icin sabah marsi zayif basiyor ve dolayisla calismiyor.

bende xenon far var ilk yaktığımda çok zayıf yanıyor ve gaz vermezsem sönüyor, motora olduğu yerde gaz verdikeçde xenon kuvvetleniyor. uzun farımda 100w forklift ampülü oda aynı şekilde gaz verdikçe ışığı çoğalıyor.

bende xenon far var ilk yaktığımda çok zayıf yanıyor ve gaz vermezsem sönüyor, motora olduğu yerde gaz verdikeçde xenon kuvvetleniyor. uzun farımda 100w forklift ampülü oda aynı şekilde gaz verdikçe ışığı çoğalıyor.

Senin akü gitmiş 12ah veya 14ah bitane al vakit geçirmeden.

100 watt çok yüksek. Hem uzunlar yanarken şarj sorunu yaşarsın hemde elektrik tesisatına zarar verir. Bir an önce değiştirmende fayda var.

Okuduğum kadarı ile.bazı arkadaşlarımızın motorlarının aküleri bitmiş .bende yeni aldım. 12.volt 12.ahp fiyatı:75,00 TL şu an memnunum benim tavsiyemde 12 volt 12 amper alın.

Yer ve arkadaş konusunda yardımcı olabilir sen zamanını ayarlasan yeterli.

Ayrıca daha önce de dediğim gibi en sağlam ve pratik yolu depoyu değişmektir. Fakat illaki başka bir çözüm dersen. Bir ara uğra deponun içini komple çinko yada bakır kaplatabilirmiyiz onu soruşturalım. Eğer elektrolizle kaplatılırsa en güzel çözüm olur. Fakat onu yapıcak yeri bulmak lazım. En azından kromajcılara sorarız. Gerekirse tanıdık bulur çözmeye çalışırız.

Çakıl taşıyla , yada boyayla kalıcı bir çözüm bulamazsın. Hatta o taşlar içeride kaplanmış galvanize zarar vereceği için paslanma 2 katı ile geri dönecektir.

Dostum teşekkür ederim.Bu gün Bostancı sanayide yıllarını geçirmiş ve arabamızı götürdüğüm ustayıda aradım.Bana tek dediği şey depo değişecek ne kadar temizlersen temizle kanser gibidir ve gene yayılacaktır dedi.Bende bunun üzerine depo almaya karar verdim ve araştırmalarım sonucu uygun fiyata ve tam istediğim renkte bir depo buldum :cherry: bakalım msj attım arkadaşa dönüş yapsın herhangi bir sıkıntı yoksa almaya gitcem depoyu.Sonra belki senle birlikte değiştiririz depoyu eyüp dostum.Yerin bana uzak ama olsun insan ayırt etmeden herkesi davet edip yardımcı olmaya çalışman tanışmaya değer biri olduğunu gösterir :cat:
Buda benim msn adresim eklersen irtibata geçeriz [email protected] Bu arada yardımcı olan herkes eklesin fikir alışverişleri yararlı oluyor.
Saygılarımla

Bulduğum depo linki işe yarar sanırım temiz görünüyor ama birde siz bakın dostlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...g-ve-st-kanuni-gri-benzin-depo-42399255/detay

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:17 ----------

Kimin deposu paslıydı, kimin konjektörü arızalıydı, bu karmaşada bizde karıştırdık :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:12 ----------

Hafif bir tebessümle geçiştirdim çaktırmadan :) Yardımların için sağol olağan şeyler bunlar :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------

280Km'de benzin ışıgı yandı normalmıdır yakıt ama sakin kullanmadım pazar günü 130-150hızlarda 180km gittim toplamda 280kmde ışık yandı 5.5litre fln yaktı sanırım 100kmde.

Casillas kardeşim bende depoyu fullemiştim ve km sıfırladım.300km geçti şuanda hala 3 diş yeşil görünüyor bende.Tahminen bunun 200kmsini devrinde gitmişimdir 100kmside devirüstü olmuştur.Normal olabilir seninki ama 180km yüksek devirlerde gitmişsin bastığın zaman sağlam yiyor benzini.

selam mancuryalı kardeşim.senin buldugun deponun sahibide sanırım bu sitedendir.nicki dreamdark.depo temiz görünüyor fiyatda dedigin gibi makul ise hadi hayırlı olsun:queen::queen::queen:

casillas kardeşim anlaşılan sen bayagı agresif kullanıyorsun.gerci genede bukadar yakması normal degil.kendimden ornek vermem gerekirse; enson basıınca ne yakıyormus diye merak ettigimde depoyu fulleyip düzceye dogru yola çıkmıştım.aylardan agustos fena sıcak ve artçım eşim.ortalama 140-150 arası gittim.350 kmde yeşil çentikler bitti.yeniden depoyu fulledigimde 14.600 lt benzin aldım.yani depo 17 lt olduguna göre 2.400 lt benzin vardı depoda.sehir içinde ben aynı miktar yakıtla 390 km yi rahatlıkla görüyorum.fakat ben 14 diş olan ön dişliyi 15 dişliyle degiştirdim.motor aynı hıza 1000devir daha aşagıda ulaşıyor.böylece bir miktar tasarruf etmiş oluyorum yakıttan.

Son düzenleme:
Buda benim msn adresim eklersen irtibata geçeriz [email protected] Bu arada yardımcı olan herkes eklesin fikir alışverişleri yararlı oluyor.
Saygılarımla

Bulduğum depo linki işe yarar sanırım temiz görünüyor ama birde siz bakın dostlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...g-ve-st-kanuni-gri-benzin-depo-42399255/detay

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:17 ----------

Hafif bir tebessümle geçiştirdim çaktırmadan :) Yardımların için sağol olağan şeyler bunlar :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------

Teşekkür ederim düşüncelerin için. Msn neredeyse hiç kullanmıyorum. Fakat ilanda numaram var ararsanız görüşürüz. Gelirseniz elimden geldiğince yardımcı olur gereken ne ise beraberce yapabiliriz.
Ayrıca ilandaki deponun içi nasıl acaba?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:56 ----------

Alıntı karışmış biraz ve maalesef 10 dakika sınırı olduğu için düzeltemedim.

Saygılarımla

Teşekkür ederim düşüncelerin için. Msn neredeyse hiç kullanmıyorum. Fakat ilanda numaram var ararsanız görüşürüz. Gelirseniz elimden geldiğince yardımcı olur gereken ne ise beraberce yapabiliriz.
Ayrıca ilandaki deponun içi nasıl acaba?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:56 ----------

Alıntı karışmış biraz ve maalesef 10 dakika sınırı olduğu için düzeltemedim.

tmm dayı yarın bakim halledebilirsem akşam üzeri uğrarım sana tabi kaça kadar ordasın birde adresi özelden yazarsan sevinirim gelmeden önce haritaya bi göz atmış olurum.aldım no yu

Arkadaşlar dikkat edin içinde kimyasallar çalkalanmış ve yeni depo alıp eskisini satmaya çalışan birinden depo almış olmayın. Kimsenin günahını almış olmayayım, anlayamazsınız sonra pişman olursunuz. Motoru komple parçalanmış GT250R parçaları satanlardan belki 50tl fazla verip almak daha mantıklı olabilir. Yada hiçyoktan yeri yurdu belli olsun aldığınız kişinin...

Ortaya konuşuyorum kimse üstüne alınıp darılmasın, varsayım olarak konuşuyorum. Madem km sahtekarlıklarından bahsediliyor, eeee dünyada yaşıyoruz, depoyuda temizler satar kaçar belli olmaz...

Allah bizi dürüstlüğünden ödün vermeyen kullarından eylesin inşallah.:wiinkk:

Arkadaşlar dikkat edin içinde kimyasallar çalkalanmış ve yeni depo alıp eskisini satmaya çalışan birinden depo almış olmayın. Kimsenin günahını almış olmayayım, anlayamazsınız sonra pişman olursunuz. Motoru komple parçalanmış GT250R parçaları satanlardan belki 50tl fazla verip almak daha mantıklı olabilir. Yada hiçyoktan yeri yurdu belli olsun aldığınız kişinin...

Ortaya konuşuyorum kimse üstüne alınıp darılmasın, varsayım olarak konuşuyorum. Madem km sahtekarlıklarından bahsediliyor, eeee dünyada yaşıyoruz, depoyuda temizler satar kaçar belli olmaz...

Allah bizi dürüstlüğünden ödün vermeyen kullarından eylesin inşallah.:wiinkk:

Mesaj atıp gerekenleri yazdım.Satıcının diğer ilanlarınada baktım gt250 nin başka parçalarıda var belliki dağılmış bir motordan çıkarılmış parçalar gibi görünüyor.Bakalım anlaşabilirsek gidip görücem.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:13 ----------

selam mancuryalı kardeşim.senin buldugun deponun sahibide sanırım bu sitedendir.nicki dreamdark.depo temiz görünüyor fiyatda dedigin gibi makul ise hadi hayırlı olsun:queen::queen::queen:

casillas kardeşim anlaşılan sen bayagı agresif kullanıyorsun.gerci genede bukadar yakması normal degil.kendimden ornek vermem gerekirse; enson basıınca ne yakıyormus diye merak ettigimde depoyu fulleyip düzceye dogru yola çıkmıştım.aylardan agustos fena sıcak ve artçım eşim.ortalama 140-150 arası gittim.350 kmde yeşil çentikler bitti.yeniden depoyu fulledigimde 14.600 lt benzin aldım.yani depo 17 lt olduguna göre 2.400 lt benzin vardı depoda.sehir içinde ben aynı miktar yakıtla 390 km yi rahatlıkla görüyorum.fakat ben 14 diş olan ön dişliyi 15 dişliyle degiştirdim.motor aynı hıza 1000devir daha aşagıda ulaşıyor.böylece bir miktar tasarruf etmiş oluyorum yakıttan.

Selam kardeşim.Dreamdark olduğunu nerden anladın?tanıyomusun sahibini ?

Macuryalı arkadaşım sana özel mesaj gönderdim.

Tmm dayı aldım msjı bende sana göderdim :)

Şimdi kafamda bir ampul daha yandı :silent: Depoyu aldık diyelim kapağıda değiştirebilecekmiyiz sonuçta anahtarla açıyoruz kapağını.Orasına hiç bakmadım he sökülüyor mu aceba.Aşaya inip bi baksam mı motora :queen:

Tmm dayı aldım msjı bende sana göderdim :)

Şimdi kafamda bir ampul daha yandı :silent: Depoyu aldık diyelim kapağıda değiştirebilecekmiyiz sonuçta anahtarla açıyoruz kapağını.Orasına hiç bakmadım he sökülüyor mu aceba.Aşaya inip bi baksam mı motora :queen:

Kapak işi en kolayı. Hatta motorda sökülmesi en kolay parçalardan birisi diyebilirim :) sadece dört vidaya bakıyor. Geri kalanı görüntü .Boşta vidalar.Yalnız eğer siz değoyu üzerinde kapak ile alıcaksanız mutlaka anahtarla depo kapağını açmasını isteyin. Anahtarla depoyu açmazsanız vidaları söksenizde kapak çıkmaz. Gereksiz ve sıkıntılı bir durum oluşur.Hatta kapakla vericekse anahtarıda alın. Yedeğini yaptırıp geri verirsiniz anahtarını. İleride depo kapağında sorun olursa kullanılır.
İnşallah kontağı satıp anahtarlarıda onunla beraber vermemiştir.

Son düzenleme:
Kapak işi en kolayı. Hatta motorda sökülmesi en kolay parçalardan birisi diyebilirim :) sadece dört vidaya bakıyor. Geri kalanı görüntü .Boşta vidalar.Yalnız eğer siz değoyu üzerinde kapak ile alıcaksanız mutlaka anahtarla depo kapağını açmasını isteyin. Anahtarla depoyu açmazsanız vidaları söksenizde kapak çıkmaz. Gereksiz ve sıkıntılı bir durum oluşur.Hatta kapakla vericekse anahtarıda alın. Yedeğini yaptırıp geri verirsiniz anahtarını. İleride depo kapağında sorun olursa kullanılır.
İnşallah kontağı satıp anahtarlarıda onunla beraber vermemiştir.

Tek sıkıntımız o olsun diyosun yani :) Bakalım haber bekliyorum arkadaştan hala.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar