dediklerine hiç gerek yok bak daha kolay bir yol:
iki sinyale giden (+)yı bulmak için; bi seyyar lambanın (lambadan (+) ve (-) olacak şekilde 2 kablo yapıp kablonun (-) ucuna mandal takarak halledebilirsin) mandalını biyerdeki (-) ye sabitleyerek sinyale giden diğer kabloları deneyerek kablolardan (+)ları bul. sonra bu (+)lardan uzatma çıkar ve bunları bir butona bağla. artık sağa ve ya sola sinyal verirken bu yeni eklediğin düğmeye de basarsan 4lün yanmış olur. masraf 3 tl bile tutmaz. ayrıca sana birkaç saatlik eğlence de çıkar. abartıp 2-3 röle takıp arka frene basınca 4lüleri yakanlar da var. o biraz meşakkatli iş. herhangi bi oto elektrikçisi bulursan, bulursan diyorum çünkü parasını versen bile kimse uğraşmak istemeyecektir, frene basınca 4lüleri yakan sistemi de yaparsın. tahminen bu sisteme 3 röle yeter. vakit olursa bu son dediğimle uğraşacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:21 ----------
geçen egzoz kelepçesi için servise gittiğimde bi tane 18 000 kmde yamaha r125 gördüm. eleman satıyordu. 6.250ye veriyordu. ben de sırf meraktan sordum, sen benim motoru kaça alırsın diye. senin motor temiz, 1000tl veririm dedi. güldüm geçtim. bizim burada zclere 800 ile 1000 tl arası fiyat veriyorlar.
motorla ilgili ilk sorunum bugün olmuş. sabah gidip motora baktığımda egzozun şu üstteki mavi kısmının yerinden çıkıp ileri kaydığını ve oradaki 2 yayı fırlattığını gördüm. oysa ki önceki akşam motoru bağlarken böyle bir şey yoktu. anlamadım valla. acaba garantiden değişirler mi? unnamed kardeşimin egzozundan isterim valla