Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaş lar ybr nin arka amortisör ayarını değiştirmek en yumuşak hale getirmeyi nasıl yapacagım. bildigim kadarı ile 3 ayrı ayarı olması lazım. yardım edin lütfen

arkadaş lar ybr nin arka amortisör ayarını değiştirmek en yumuşak hale getirmeyi nasıl yapacagım. bildigim kadarı ile 3 ayrı ayarı olması lazım. yardım edin lütfen

Resimdeki 1 konumu en yumuşaktır.5 konumuda en sert konumdur.Amortisörün ayar yerinden yukarı çekip döndürerek ayarlayabilirsin.

34hhudu.jpg

ramço can kardeş toplağınız ybr benim arabayla aynı renk olmuş bende olsa harika olurdu valla yeşil jant olmamış sanki cantlarda gövde rengi olsaydı ya

ayvalık-balıkesir arası gittik geçen günlerde , depolar fullendi aşağı yukarı 7-8 binde vites değiştirme , genellikle rampalar , kış şartları vs. ile bir dolu depoyla 300 km yaptık uzun yolda bu bana aşırı garip geldi bu motorlar çok mu yakıyor abilerim YARDIM lütfen !

ayvalık-balıkesir arası gittik geçen günlerde , depolar fullendi aşağı yukarı 7-8 binde vites değiştirme , genellikle rampalar , kış şartları vs. ile bir dolu depoyla 300 km yaptık uzun yolda bu bana aşırı garip geldi bu motorlar çok mu yakıyor abilerim YARDIM lütfen !

anlam veremedim bende ama benim motor da kaz dağlarında çok yakıyor. yani balıkesirden dikiliye giderken yada dönerken farkediyorum bunu. oksijen oranı yüksek, rakım yüksek, rampalar dik ve oldukça fazla. bu yüzden herhalde.

Herkese iyi günler :)
yaklaşık 1 ay önce 2006 model YBR 125 ( kırmızı ) almış bulunmaktayım :)
vitesli motorda ilk deneyimim olduğu için bazı şeylerde zorluk çekiyorum , yanlış kullanmakta istemiyorum motoru
İlk soracagım şey motorda benzin bitmeye yakınken çekim gücü düşüyor , yani normal zamanda verdigim gazla devrini daha cabuk alırken devrini alma süresinde uzama oluyor

İkinci olarak ; fren debriyaj ayarı. Frene basmadan önce debriyaja basıyorum ve öyle yavaşlıyorum(kasislere yaklaşırken vs) bu yaptıgım ne kadar doğrudur ?

Üçüncü olarak ; Diyelim ki 3. viteste elim gazda 40 ile gidiyorum ... Elimi aniden gazdan çekmem bir sorun teşkil eder mi ? bu yaptığımı debriyaja basıp sonra frene basmamak için deniyorum ama bir zararı varmıdır ? ve gazı bıraktıktan sonra tekrar gaz veriyorum... :) ne kadar doğru ne kadar yanlış aydınlatırsanız cok sevinirim :)

Son olarak ; motorumun hava filtresi çıkarılmış bu yakıt konusunu ne kadar etkiler ? ve depoda pislik olur deniyor bu ne kadar doğru ve eğer oluyorsa bunu temizletmeli miyim ?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için
Biraz uzun oldu farkındayım, tecrübelerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim.

Antalyada hava filtresi olan ybr yok diyebilirim..Daha bi sorun çıkmadı ki yıllardır öyle gezen ybr ler var temizlersen filtre yerini sorun olmuyor..Ses için çıkarıyoruz çok tok bi sesi var..

Antalyada ybr istiyen var mı ? Daha 2.100 'kmde 0 2011 modeL city siyah...Vereyim hemen çok sıkıldım yeniden bmw ye dönücem..Gece donuyorum arabaya şart

Son düzenleme:
Antalyada hava filtresi olan ybr yok diyebilirim..Daha bi sorun çıkmadı ki yıllardır öyle gezen ybr ler var temizlersen filtre yerini sorun olmuyor..Ses için çıkarıyoruz çok tok bi sesi var..

Antalyada ybr istiyen var mı ? Daha 2.100 'kmde 0 2011 modeL city siyah...Vereyim hemen çok sıkıldım yeniden bmw ye dönücem..Gece donuyorum arabaya şart

recai kardeş çabuk sıkılmıssın motordan birde keşke çabuk sıkılacaktın bari ikinci el alsaydın ybr yi şimdi gene satarken biraz zarar edeceksin :(

Motor büyütmek için para biriktiriyor olmasam Recai arkadaşımızın Ybr'sinide alırdım çok temiz bir makina yazık olcak vala..

recai kardeş çabuk sıkılmıssın motordan birde keşke çabuk sıkılacaktın bari ikinci el alsaydın ybr yi şimdi gene satarken biraz zarar edeceksin :(
4-5 yıldır ybr kullanıyorum ondan dostum ilk ybr'm değil bu :) alıcı cıkarsa vericem yoksa dursun motor satılmasada binerim arada

Motor büyütmek için para biriktiriyor olmasam Recai arkadaşımızın Ybr'sinide alırdım çok temiz bir makina yazık olcak vala..

Eywallah çok temiz makinam Çizik vs hiç bir şeyi yok 0 2.100 kmde..
3.000 -4000 arası vericem alıcı çıkarsa yoksa dursun hayırlısı :)

pejo boyası bg
u.. senin arabanın markası neydi...
dacia logan 1.5 dci kiraz kırmızı:salut:
1009168zv4.jpg

By malkocoglu48 at 2008-12-31

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 ----------

bugün motoruma bi tane m direksiyon bulup taktım motorun sürüş pozisyonu felan çok değişti racing havası verdi ama uzun yolda sıkıntı çıkarabilir heralde neyse biraz binelyim bakalım nasıl olcak yarın resimlerini atarım inşallah

unige kardeşim açık sarı da hoş oluyor ya sen arka plakalığa nasıl bişi yaptın güzel gözüküyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar