arkadaş lar ybr nin arka amortisör ayarını değiştirmek en yumuşak hale getirmeyi nasıl yapacagım. bildigim kadarı ile 3 ayrı ayarı olması lazım. yardım edin lütfen
Yahu Sedat askere gitmeyecek miydi niye motor aldınız adama![]()
arkadaş lar ybr nin arka amortisör ayarını değiştirmek en yumuşak hale getirmeyi nasıl yapacagım. bildigim kadarı ile 3 ayrı ayarı olması lazım. yardım edin lütfen
ayvalık-balıkesir arası gittik geçen günlerde , depolar fullendi aşağı yukarı 7-8 binde vites değiştirme , genellikle rampalar , kış şartları vs. ile bir dolu depoyla 300 km yaptık uzun yolda bu bana aşırı garip geldi bu motorlar çok mu yakıyor abilerim YARDIM lütfen !
Herkese iyi günler
yaklaşık 1 ay önce 2006 model YBR 125 ( kırmızı ) almış bulunmaktayım
vitesli motorda ilk deneyimim olduğu için bazı şeylerde zorluk çekiyorum , yanlış kullanmakta istemiyorum motoru
İlk soracagım şey motorda benzin bitmeye yakınken çekim gücü düşüyor , yani normal zamanda verdigim gazla devrini daha cabuk alırken devrini alma süresinde uzama oluyor
İkinci olarak ; fren debriyaj ayarı. Frene basmadan önce debriyaja basıyorum ve öyle yavaşlıyorum(kasislere yaklaşırken vs) bu yaptıgım ne kadar doğrudur ?
Üçüncü olarak ; Diyelim ki 3. viteste elim gazda 40 ile gidiyorum ... Elimi aniden gazdan çekmem bir sorun teşkil eder mi ? bu yaptığımı debriyaja basıp sonra frene basmamak için deniyorum ama bir zararı varmıdır ? ve gazı bıraktıktan sonra tekrar gaz veriyorum...ne kadar doğru ne kadar yanlış aydınlatırsanız cok sevinirim
Son olarak ; motorumun hava filtresi çıkarılmış bu yakıt konusunu ne kadar etkiler ? ve depoda pislik olur deniyor bu ne kadar doğru ve eğer oluyorsa bunu temizletmeli miyim ?
Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için
Biraz uzun oldu farkındayım, tecrübelerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim.
ya arkadaşlar debriyaj sorunu yaşayanlar varmı??
Antalyada hava filtresi olan ybr yok diyebilirim..Daha bi sorun çıkmadı ki yıllardır öyle gezen ybr ler var temizlersen filtre yerini sorun olmuyor..Ses için çıkarıyoruz çok tok bi sesi var..
Antalyada ybr istiyen var mı ? Daha 2.100 'kmde 0 2011 modeL city siyah...Vereyim hemen çok sıkıldım yeniden bmw ye dönücem..Gece donuyorum arabaya şart
ramço can kardeş toplağınız ybr benim arabayla aynı renk olmuş bende olsa harika olurdu valla yeşil jant olmamış sanki cantlarda gövde rengi olsaydı ya
4-5 yıldır ybr kullanıyorum ondan dostum ilk ybr'm değil burecai kardeş çabuk sıkılmıssın motordan birde keşke çabuk sıkılacaktın bari ikinci el alsaydın ybr yi şimdi gene satarken biraz zarar edeceksin![]()
Motor büyütmek için para biriktiriyor olmasam Recai arkadaşımızın Ybr'sinide alırdım çok temiz bir makina yazık olcak vala..
dacia logan 1.5 dci kiraz kırmızı:salut:pejo boyası bg
u.. senin arabanın markası neydi...
yeşil yeşil yeşil