Mondial 150 HS bAZI SORUNLAR

merhaba arkadaşlar bende mondial 150 HS sahibiyim ama bazı sorunlar gözüme çarptı paylaşmak istiyorum sizinle

Motor 350km'de yeni aldım ehlietim olmadığı için fazla gezmiorum 3 aydır 350 km yapmışım yanı.Ben rodaj zamanı felan dinlemedim 130 a kdr bastım 2 kişi gezdik genelde bunun nasıl bir zararı olur bilemiorum genelde 80 le giderim ama anadolu yakasına geçerken 130 un altına da pek düşmedim.

*Arka tekerlek sağa ve sola doğru bir boşluk olduğunu fark ettim bu 1. sorunum
*Motor ilk çalıştırmada sehpada dururken arka teker başta dönmeye başlıo yere indirince duruo tabı ağırlıktan
*Devir saatim 6 ya kdr oynuo o çok sorun değil aslında kadranın kendısınde hata var ibre 6 ya kdr çıkıp çıkıp inio yayı bozulmuş gibi
*Frenler bu ara çok ötmeye başladı özellikle ön fren

Arkadaşlar sakın hor kullandımı düşünmeyın sadece hız yaptım ve bu gibi sorunlar ortaya çıktı yani bilmiorum o boşluk benı korkutuyor açıkçası
yardımlarınız için teşekkürler şimdide

ilk baş motorunu zorlama daha rodajı bitmemmiş
arka teker oynamasını direk git servise göster garantisinden yapsınlar yoksa cok sakat o hızlarda giderken rulmanları dağıtmasın
Ayaklıktayken boştayken benim motorumunda rolentide arka teker az bişi dönüyor ama sorunu oldunu zannetmiyorum çünkü debriyaj yağlı olduğu için yağ ısınmadan onu döndürüyor olabilir.
Benim motorda yeni aldımda firenlerden ses geliyordu ama belli bi süre sonra kendi kesildi daha balataların alışmamış olabilir.

Tavsiyem a2 ehliyet alman birde ilk işin yetkili servisine gitmek olsun.

350 kmde motora 130 ohh ohh 2aya kalmaz motordan hertürlü ses gelir o ayaklıkta donmeside normal.

hmm yani ne olcak şmdi:( öldü mü motor? sesgelmio motordan dostum frenlerden gelio on frenden bi de arka tekerde boşluk var demiştim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:03 ----------

herhangi bir mondial servisi bakar mı buna aldığım yere mı gitmem gerekio bayaı uzak çunku

sXe

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hmm yani ne olcak şmdi:( öldü mü motor? sesgelmio motordan dostum frenlerden gelio on frenden bi de arka tekerde boşluk var demiştim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:03 ----------

herhangi bir mondial servisi bakar mı buna aldığım yere mı gitmem gerekio bayaı uzak çunku

o motor hurda oldu at çope

ala alaa nolcak bidaha basmazsın olur biter.

frenden gelen için balata spreyi alacaksin mondiallerde kronik bu ses hepsinde var.
boşluk için de bilyaların değişmesi gerekiyor sanırım.
deneyimli arkadaşlar ciddiye alıp yazarsa öğrenebilirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba arkadaşlar bende mondial 150 HS sahibiyim ama bazı sorunlar gözüme çarptı paylaşmak istiyorum sizinle

Motor 350km'de yeni aldım ehlietim olmadığı için fazla gezmiorum 3 aydır 350 km yapmışım yanı.Ben rodaj zamanı felan dinlemedim 130 a kdr bastım 2 kişi gezdik genelde bunun nasıl bir zararı olur bilemiorum genelde 80 le giderim ama anadolu yakasına geçerken 130 un altına da pek düşmedim.

*Motor ilk çalıştırmada sehpada dururken arka teker başta dönmeye başlıo yere indirince duruo tabı ağırlıktan
*Devir saatim 6 ya kdr oynuo o çok sorun değil aslında kadranın kendısınde hata var ibre 6 ya kdr çıkıp çıkıp inio yayı bozulmuş gibi

Arkadaşlar sakın hor kullandımı düşünmeyın sadece hız yaptım ve bu gibi sorunlar ortaya çıktı yani bilmiorum o boşluk benı korkutuyor açıkçası

1. şakası yok arka tekeri göster. Boşluk teker göbeğinden mi motor takozundanmı baksınlar. Ona göre yapılsın.
2. Motor yeni olduğu için arka kavramanın balataları çok az sıkıyordur normal birşey.
3. Saati göster değiştirsinler garantiden. Ama gözünü seveyim gösterge değişirken başında dur uydurma yapmasınlar. Soketleri uyan gösterge taksınlar.
4. Fren sesi arkadaşların dediği gibi kronik. Balata temizleyici sprey sıktır. Yada kendin de scot marka bir sprey al 5 tl. Her zaman lazım olur.

son olarak bu motoru istediğim bi mondial servisine götürebilir miyim yoksa iilla aldığım yere mı götürmem gerekiyo ayrıca bunlar garanti kapsamında mı yapılır yoksa masraf var mı

TİPİK çinli vakaları :D
130km/h gps ile teyit edilmediyse yanlış 130 km görmesi imkansız oradan -30 40 km düşelim..
sorunların hepsi bence normal.. mondial 150 re kullanmıştım lakin re hs hf rf junlin maxi falan filan sadece isim olduğunu ve makinelerinin aynı olduğunu aklına yaz yedek parça ararken sıkıntı çekmezsin
sanırım motoru yeni almışsın 3000 e kadar fazla sıkıntı vermez tamircilere fazla güvenme laf çoktur kandırırlar
fren balataları orjinalleri epey gidiyor fakat bittiği zaman disk çizilmeye başladığında yani muhtemelen çakma alıcaksın yada tamirciler orjnal diye takıcaklar en fazla 500-600 km gider
yağı 1000 km bir değiştir ilk rodaj olduğundan 500 de değiştir
garantisinin devam etmesini istiyosan 500km de 1000 km de 2000 km de ve 5000 km bakımlarına gitmelisin her gittiğinde (ilk i ücretsiz) kesin olarak 200 300 lira masraf çıkacaktır kendim yaparım dersen bilemem

kazasız sürüşler kardeş

o kadar da değil yahu ninja 250 nin bakımı zaten 200 250 kağıt :)
her gittiğinde buji-hava filtresi-yağ değiştirsen
7,5+5+20=32,5
bide işçilik bindirip 50 lirayı tokatlıyolar.
ha extralar çıkınca fiyat artıyor tabi...

o kadar da değil yahu ninja 250 nin bakımı zaten 200 250 kağıt :)
her gittiğinde buji-hava filtresi-yağ değiştirsen
7,5+5+20=32,5
bide işçilik bindirip 50 lirayı tokatlıyolar.
ha extralar çıkınca fiyat artıyor tabi...

mübarek esnafa denk gelmişsiniz :D
gerçi ben kendi bakımlarımı yapıyorum
cbf 150 var filtre 7 buji 10 yağ (toptan alıyorum 5 litre 30 lira) 6 lira
25 e kapatıyorum işte :D 3 ayda bir

Son düzenleme:
benım tekerlekte çıkan boşluk garantiden mı yapılır acep

boşluğa göre değişir :) muhtemelen kullanıcı hatası deyip garantiye girmez diiceklerdir
sorun ise rulmanlar dağılmıştır sağ veya sol tek rulman bozuk olabilir açılıp bakılması şart ilerde sorun çıkarabilir mil kırılır

hiçbi ürünü garantiye girmiyor bunların.ne sorsan bi "cık" cevabı alıyosun.
ne cıkarsa bahtına hesabı sür gitsin.
şasi falan kırılmadığı sürece garanti zor :)

o devir saatı de kendılığınden bozuldu daha motorda çizik bile yok vurmadım etmedim devir saati girsin garantiye bari yarın götürcem herhangi bir mondial servisine götürebiliyomuyum acep

garanti kapsamında olması için 1000km ye kadar ilk 500km bakımını yakın yerdeki servise kitapcığı imzalatman gerekli ücretsiz
devir saati ise elektrik kablosu gevşemiştir yada çıkmıştır en kötüsü ise içindeki bobin yüksek voltajdan yanmışdır

slm bende de mondial 100 ukh vardı sattım garantide baya başım ağrıdı normal mekanik parçalar garantiye girmiyormuş anca şanzumanda yadafabrikadan dogan bi arıza varsa garantiye giriyormuş gerisi kullnıcı hatasıymış.

O bahsettiğin motorun servisiyim dostum =)

Sorunlarına gelince yardımcı olmaya çalışayım.

Öncelikle arka tekerlekteki boşluk tekerlek milinin gevşek olmasından kaynaklanıyor, en yakın serviste yada herhangi bir lastik tamircisinde havalı tabanca ile sıkıştırırsan sorun çözülecektir. (rulman vs. sorunu Scooter modellerinde çok az rastladığımız bir arızadır telaş yapmana gerek yok )

2. sorunun ise, O modellerde otomatik jigle dediğimiz olay var. Yani motor soğukken ilk çalıştırmadan sonra birkaç dakika tekerlek döner sonra jigle kapandığında rölantin normale düşer. Eğer yazdığım gibiyse motorun normal çalışıyor. Ama sürekli tekerlek dönüyorsa servise gidip hava ve rölanti ayarı yaptırabilirsin.

3. sorun devir saati demişsin, devir saati garanti kapsamındadır en yakın yetkili servise başvurup rapor tutlarak yenisi ile değiştirilebilir. Elektronik olduğu için tamiratı pek tercih edilmez. (zaten yeni saatin komplesi 35 tl. civarında )

Sonuncu olarakta frenlerin ses yapmasına gelelim =) O modellerin çogunda var ve senın yapabileceğin bir tane fren balata spreyi alıp ara sıra temizlemen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar