Sevgili Atiturhan kardeşim,
Sayfadan soğumuş falan değilim,hergün muntazam olarak izliyorum yazılanları.
Yanlız,onu alma bunu al yada şunu al gibi muhabbetlere girmiyorum.Ben bu motosiklet hakkındaki düşüncelerimi formun ilk sayfalarında söylemiştim ve hala arkasındayım.Bu nedenle kimse ile polemiğe girmem.
Bursı Mondial 150 MC kullanıcıları bilgi paylaşım sayfasıdır.Dışarıdan gazel atanlara itibar etmem.
Burada bu motosilet ile ilgili bilgi ve birikimlerimizi paylaşmamız gerekir.Kimin ne alacağı bizi ilgilendirmemelidir.Haa bu arada başka bir marka motosikleti olan arkadaşlarda kendi motosikletleri ile ilgili sayfalarla ilgilensinler.
Bende onu demek istedim zaten abi. Ben bu konu basligi altinda sahsen seninle motorsikletler, özellikle MC hakkinda bilgi paylasmak isterim, tecrübelerinden faydalanmak isterim ama sohbet öyle yerlere gidiyor ki öyle mi böyle mi iyi mi kötü mü yü tartismaktan ilerleyemez olduk. Oldugumuz yerde sekiyoruz.
Yine son noktayi sen koydun abi umarim diger arkadaslar bunu nazar-i itibare alirler.
Ben lastik genisletme hakkindaki düsüncelerini alacaktim. 90 90 18 olan ebati sizin 100 90 18 yaptiginizi biliyoruz. Ön lastik de ayni ebat mi oldu yoksa ayni m i kaldi? 110 90 18 gibi bir ebat söz konusu olabilir mi? Bir de ne marka kullaniyorsunuz? Pirelli MT65 öneren bir arkadas var bilgin varsa bizimle paylasirsaniz sevinirim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:34 ----------
Bugün bizim depoyu karistirirken elime bol miktarda H4 ampül elime gecti. MC nin de H4 kullandigini bildigimden aklima takildi. Elimdeki ampüller 60/55W ve 100/90 bile buldum. Tabii özellikle 100/90 cok ilgimi cekti:queen: ama kendi bildigimede is yapmak istemedim. Bizim arka sokakta bi oto elektiricisi var onun yanina gittim. Dedim kardes beni bi aydinlat, elimde bu ampüller var bu motora takmak istiyorum dedim. Motorsikletin farina söyle bi bakti ve OLMAZ dedi. üzerindeki 35W bu ampüller büyük gelir aküyü bitirirsin dedi. Bende arkadasin lafina itimat ettim. Ama dedi 35W olup civali tabir edilen ampüller var onlardan takarsan daha iyi olur dedi. Mondial servisinde 5TL gibi bi rakkama satiliyormus. Gittigimde taktirmayi düsünüyorum. Dedim söyle 40 - 45W olanlarindan taksak nasil olur dedim. Olabilir dedi. Tabii yinede bi arastirma yapmakta fayda var. Olur mu olmaz mi?
Ayriyetten elime bir de cakmaklik gecti bahsettigim elektiricide kontrol ettirdim calisiyor. Nasil baglayacagimi bana tarif etti. Aküden direkt kablo cekecegim. + kutupun kablosunada takmam icin bana bi sigorta verdi. Cakmakligi arka topcase in icine koymayi düsünüyorum. Ilk basta topcase i delip normal arabalarda oldugu gibi monte etmeyi düsünüyordum ama elektirici bosa kutuyu delme kutunun icine koyuver dedi. Telefon sarj edecek olursan mesela topcase in icinde sarj edersin dedi. Düsündüm mantikli geldi. Bos bir günümde bu bu islemide yapacagim, resimlerini ceker koyarim size.
Bu arada dün aksam baliga gittim. O kadar cantam olmasina ragmen kamis oltayi koyacak yer bulamadim. Allahtan kilifi vardi da omuzuma asma imkanim oldu. Ama bu ihtiyac bana topcase üstü port bagaj ihtiyaci dogurdu