8 bin bakımını hatırlayan var mı? neler yapılır, kaça malolur?
1- Hava filtresi değişimi
2- Motor yağı değişimi (Kış ayları için 10w-40 ve en az API-SJ standardında)
3- NGK CPR8EA-9 buji değişimi
4- Fren, debriyaj telleri ve zincirin yağlanması, zincirin boşluğunun ayarlanması gibi ufak tefek işler...
Honda efe'de en az 100 lira civarı bir paraya malolur. (Telefonla 8 bin bakımının maliyetini sorabilirsin).
Kendin yaparsan;
20 lira yağ
10 lira buji
7 lira filtre ile
37 TL'ye malolur.
mayıs 2010 da kullanmaya başladığım sıfır motorun 6 ay sonra zinciri kahverengi bir renk aldı, yani küflendi. şu süre içerisinde 2 kere yağlanmasına karşın... bu olacak şey değil! daha önce 11 yıl boyunca titan kullandım ve bir kere bile zincir değiştirmedim -tabiki bu doğru değildi ama kullandım işte, ve hiç küflenmemişti. forumda zincir konusunda çok farklı öneriler var. şu anda uzun süredir zincirini değiştirip de en az 6 ay kullanmış ve memnun olan bir arkadaşın önerisini bekliyorum. bu arada ben antakya'da yaşıyorum. bunu net üzerinden almam gerekecek. iyi bayramlar
CBF150'nin orijinal zinciri gerçekten çok kalitesiz. Bende henüz 6 bin. kmde iken değiştirmiş ve oringli DBC takmıştım.
Zincir ömrünü düşüren
en önemli etkenler;
1- Sert ve ani kalkışlar yapmak
2- Yağmurlu havalarda kullandıktan sonra yağlamadan bırakmak. (Direk paslanma sebebi)
3- Periyodik olarak en geç 500 km.de bir yağlamak. (Ben bu işi rutine bindirdim, her bir depo benzin aldığımda zincirire ufaktan yağlarım. 350-400 km civarı)
4- Genel temizlik zamanlarında en azından 2000 km. gibi bir zamanda gazyağı ile zinciri ve ön-arka dişlileri komple temizlemek.
Bunları aksatmadan yaptıktan sonra minimum 30-40 bin km. gideceğine garanti verebilirim.
D.İ.D. ler çok pahalı geldi bana. google'dan arayınca bulunuyor. güngör motorda var örneğin. fiyatı 150 - 250 arası değişiyor.
peki şunu kullanan var mı acaba? :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...e-ybr125-icin-428-128-dbc-oring-zincir/detay/
DID marka evet çok güzel, kaliteli fakat bence gereksiz yere pahalı.
DBC marka olan zinciri ben kullanıyorum ve bu forumdaki birçok arkadaşa da temin ettim, şu ana kadar hiçbir sıkıntım olmadı. Geçmiş sayfalara göz atarsan bir çok arkadaşın memnun olduğunu görebilirsin.
Temizliğine ve yağlanmasına dikkat edildiği takdirde 20-25 bin km.den çok daha fazla gideceği kesin.