@atiturhan, nakit param o kadar yok zaten, nakit zorlayarak 1500e kadar çıkabiliyorum ki daha bunun ekipmanı ruhsatı var, kk ile taksitli almak mantıklı geliyo bana da hatta kimi yerlerde geç ödemeye başlama gibi seçenekler varmış, salı günü araştırıcam iyice sınavlarm var 2 gün...
ybr, cbf gibi motorların görüntüsü hiç hoşuma gitmiyo, motoruna mekaniğine dayanıklılıgına uzun ömrüne bişey diyemem ama... herkes onları tavsiye ediyo, en az 10 kere bakıyorum onlara da tekrar tekrar ama hiç cezbetmiyo beni.
yalnız şöle bi gerçek de var ki, ybr veya cbf yi satarken çok büyük bi zarara uğratmaz ama sıfır alınca, bunu satarken biraz daha fazla maddi kayıp verdirir, bu yamaha da olsa mondial de olsa böyle olucak kaçınılmaz..
bir süre sonra da 150cc nin yetmeyeceğine ve yükseltmek isteyeceğimize %100 gözüyle bakarsak maddi kaybı azaltmak için cbf ybr ye yönelmek mantıklı gelebilir...
ama mondialin bu yeni modellerinin tutacağını düşünüyorum ben şu ana kadar ki tepkiler olumlu, ybr cbf ciler de begeniyor genel olarak bunları, bu durumda 2. ele düşürünce çok da aşırı bi kayba uğratmaz diye düşünüyorum.
sonuç olarak hafta içi salıdan sonra gidip yerinde karşılaştırarak MC ile, 1-2de anlayan arkadaşımı götürüp yanımda bir de test etme imkanım olursa, ödeme seçeneklerini de göz önünde bulundurup da cazip bir plan çıkarabilirsem kendime göre 150MR alıcam gibi...
kaldı ki 200-300km.lik mesafede de tatmin ederse beni elimdekiyle yetinerek değiştirmeyebilirm en azından 2-3 yıl.