İsmail abi yakıt süzgecin hayırlı olsun. Aslında önemli bir mevzu. Bundan sonraki projende ise yağ filtresi takmanı bekliyoruz.
Bu conta takımı(aslında gasget diye geçer) hakkaten ucuzmuş ama her defasında contaları değiştirecek bir servis tanımıyorum, adam kendi motoruna bile belki bu şekilde bir muamele yapmaz, trde tabii.
SJ sınıfı yağ bulmak çok zor. Ben bakıyorum benzin istasyonlarında artık motosiklet yağı satılıyor ama çoğu SG sınıfı 10-40, örneğin opet yarı sentetik SG, 10-40 ; PO SG, 10-40
Ethemin (yaşını bilemiyorum, yanlış anlaşılmasın) anlattığı mevzu bana mantıklı geldi. Hani şu yağ yakma olayı hakkında. Bencede herkes bagajında yağ taşısın, eksildikçe ilave etsin. Sonuçta motorun kanı yağ. Birde SJ sınıfına dikkat etsek iyi olur, nede olsa yeni teknoloji bir motorumuz var.
Bu trafik beni iyice bunaltmaya başladı, millet tam psikopata bağlamış. Yanımda biber gazı taşıyorum. İnş. birine çatmam.
Ferhat osramın ışığı bana daha bir tatlı geldi, tavsiye ederim yoksa çinlilerin kullandığı lambada iş görür ama yan tarafında philips yazan armut lamba olmalı.
Bu km göstergeci kimi arkadaşlarda titreyerek(ya da sallanarak) çalışıyor, sebebini galiba bulduk. Km telini döndüren aparat tekerlek tak çıkar arasında tam olarak takılmıyor ya da oturmuyor bu sebeple titreme oluyor. Benim km teli kopmuş zannetttikdi ama sorun oradanmış, orayı ayarlayınca titreme dahi kayboldu.
Uzun kollu wiwi aynası olanlar aralara girmesin, takılıyor. Birde kör noktası olmayan ayna olmaz. Bu sebeple üstatlar arkanıza bakmadan sollamaya çıkmayın derler. Ya da kör nokta aynası taktırın.
Gündüz vakti far açık olsa çok iyi olur diğer araçlarda da. Görünürlüğü kesinlikle artırıyor.
Benim yağın eskimesine doğru vitesten düşme olayları oluyordu, 5 ten 4 de ya da 4 ten 3 çe gibi. Yağı değiştim, sanki motora can geldi. Eski yağım da 10-40 idi, belki 15-50 filan olsaydı böyle yapmazdı. Bu ara yağım würth

, SJ sınıfı. Belki yazın başka yağlara bakarız.
Şimdilik benden bu kadar.