merhaba.öncelikle herkesin gecmis bayramını kutlarım.baslıgınızı bır suredır takıp edıyorum ve tum sayfaları gozden gecırdım.derbı gpr 125 hakkında sımdı epey bır bılgı sahıbıyım.fakat motosiklet hakkında hıc tecrubem olmadıgından baslıgınız altında acıkca beyan edılmeyen bır kac konu hakkında aklımdakı sorulara cevap bulamadım.sımdı bunları sıze sormak ısıtıyorum.ben su ana kadar hiç motosiklet kullanmamış 28 yasında bırıyım.bu alacagım ılk motorum olacak.super sport tarzında bır motorsıklet ıstıyorum tecrube kazandıkca daha yuksek cc super sportlara gecıs dusunuyorum.motosiklet genel olarak guney dogu anadolu agırlıklı kullanılacak.bunları sorularıma daha saglıklı cevap verebılmenız ıcın bılgı olarak yazmayı uygun gordum.sorularım ıse
1- derbi daha cok pist ıcın tasarlanmıs bır racıng olmasından yola cıkarak daha duz bır zemın ıcın uygun oldugunu dusunursem sanırım yanılmıs olmam.fakat guney dogu anadolunun genelınde anayollarda dahıl yollar bozuk satıha sahip.bu yuzden bu motorun mekanık aksamları teker,jant amotisör gibi bu tip yollarda uzun surlı kullanıma uygun mudur,ve tabıkı surus guvenlıgı anlamında bu tıp bozuk satıhta sorun yasanabılır mı ?
2- motor hobı amaclı genelde fırsat bulununca hafta sonları kullanılacak,fakat kullanıldıgı gunler sabah erken yola cıkıldıgında aynı gun ıcınde 600-800 km cıvarında bır yol yapacaktır.surucu konforunun dusuk olması ve surucu ıcın yorucu olmasının dısında yıne mekanık ve yapım amacı olarak bu motosiklet boyle bır kullanıma uygun mudur? yıne satıhın bozuk oldugunu hatırlatmak ıstıyorum burda bır kez daha.
tabı bu tıp yolculuklara motoru alır almaz baslayacak degılım,oncelıkle yeterınce motora alısıp hakımıyet konusunda sıkıntı yasamadıgımda yanı tabırı caız ıse vaktı geldıgınde bu tıp yolculuklar yapacagım,bunuda belırtmek ısterım.bılgısı olanların cevap vermesını rıca edıyorum.sımdıden ılgı alakanıza tesekkur ederım.