Herkese iyi akşamlar
Ben bi konuda bilgi almak istiyorum 2006 model 12.000 km de arkdaşımın rr 250e9 u var motorun soğutma fanı bozulmuş ve sonrasında fan çalışmazken motora binmiş sanırım motor hararet yapmış ve sonrasında tekleme yapmaya birden atmaya başlamış ben bu motoru almak istiyorum ama başıma nasıl bir masraf açar açıkçası bi fikrim yok soğutma fanını değiştireceğiz başta o kesin ama acaba motorda ne gibi sıkıntı vardır motor bloğuna zarar vermiş midir bilgi almak istiyorum teşekkür ederim
Sevgili arkadaşım, sana teknik olarak bi cevap veremeyeceğim ama psikolojik olarak söyleyim ben olsam almazdım... Hepimizin bildiği üzere hararet denilen sorun sadece motorsiklette değil motoru olan her araçta genellikle büyük sıkıntıyla sonuçlanan arızalar yaratıyor... O an için bi sıkıntı yokmuş gibi gözükse de ilerleyen dönemde yaratılan sorun gözle görünür hale gelebilir...
Ayrıca, sorun olmasa bile bahsettiğim gibi psikolojik olarak etkilenebilirsin.... Sorun yaşadığını bildiğin bi motor olduğundan sürekli aklında bi korku ile motoru kullanmak hiç keyifli olmaz kanımca... Ben olsam sürekli kafamda '' Ya ıssız bir yolda beni bırakırsa '' sorusu dolanır dururdu... O nedenle ben almazdım... Belki de bu benim biraz titiz olmamdan kaynaklanıyor olabilir... Belki bu yüzden ben de uzun zamandır bi motor almayı beceremiyor da olabilirim... Sonuç olarak karar senin, ben sadece kendi düşüncelerimi aktardım... Yardımcı olabildim mi bilemiyorum... Saygılar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:20 ----------
evet tavsiye ediyorum ancak çok titiz binmen kaydıyla :wiinkk:
Alper hocam, sana ve de İstanbul'lu Regal kullanıcılarına bi kaç soru sormak istiyorum, eğer bilginiz dahilinde beni aydınlatırsanız sevinirim...
Ben, diğer mesajlarımda da bahsettiğim gibi uzun süredir raptor, class model aramaktayım... En yaygın ilan sitesi olan sahibinden'de ki ilanları baz alarak konuşuyorum, İstanbul'daki motorsikletler hem daha temiz görünüyor hem de fiyat olarak daha uygun... Bunun nedeni ne olabilir ?
Bi başka sorum ise şu ; bu ilanlardaki motorların alınabilme durumları nasıldır ? Yani siz bu koca forumda yönetici olduğunuza göre ve İstanbullu bir Regal Raptor kullanıcısı olduğunuza göre bu motorların tabii ki tamamını tanıma şansınız olmasa da bi kaçını tanıma ihtimaliniz olabilir... Yada en azından İstanbul'dan regal alınır mı, yada şöyle sorayım Ankara'dan gelip İstanbul'da motor almamıza değer mi ?
Siz olsaydınız kendi ilinizden biraz yüksek bi fiyatlı motor mu alırdınız yoksa benim gibi başka şehirden daha uygun fiyatlı motorlara mı bakardınız ?
Şunu da eklemek isterim sorularımı cevaplarken hesaba katmanız açısından, benim scooter haricinde motorsiklet kullanmışlığım yok, otomobil kullanıyorum fakat manuel vitesli motorsiklet hiç kullanmadım... Uzun yol tecrübem de yok... Motoru aldığımı varsayarsak, motorun sahibinden 10-15 dk. küçük bi ders alsam, Regal Raptor gibi bi motor, tecrübesiz biri tarafından İstanbul-Ankara arasında kullanılırsa sürüş açısından sıkıntı olur mu ?
Bu arada tekrar buradan da bildireyim... Alınık Regal Raptor Class... Namı değer DDYW 250 E-9B model T gidon... Kilometresi 10.000'i aşmamış, fiyatı da sıfırına yaklaşmamış bi motorsiklet arıyorum...Bildiğiniz, tanıdığınız, duyduğunuz olursa, haber vermenizi rica ediyorum....
Saygılar...