Kanuni 65 CC Super GLX Motorsikletim GAz Almıyor LÜTFEN YARDIM!!!

artkadaşlar ben yeniyim forumda yardım eden arkadaşlara şimdidne teşekkür edeiyorum ....

sorunum :

kanuni 65 cc motorsikletim var

- hava filtresi temiz yeni değiştirdim..
- yakıt hortumları sağlam hepsine baktım
- karbüratör temiz yinede gene temizledim ..

fakat her şey normalken gaz verdiğim zaman motor gazı almıyor ve boğuluyor... ve bi süre sonra stop ediyor lütfen yardım edin...

Merhabalar....
Bu durum, motor boşta iken, yani arka teker havada iken de yapıyor mu?
Eğer ani gaz vermelerde, yolda giderken yada motor orta sehpahada farketmez, motorunuz boğuluyorsa, buji tırnak aralıkları, ateşleme sistemi ve kabloları kontrol edilmelidir. Ancak motor orta sehpahada sorun yokken yük altında yani olda bu tür kesiklikleri yapıyorsa, motorunuzun güç sorunu var demektir. Piston ve segmanları kontrol ettirmelisiniz.
Diğer bir taraftan egsozun tıkalı olması da benzer bir sorunu ortaya çıkartır.

karburatör ayarların nasıl ? birde çiğ benzin atıyormu ? yada duman atma gb bi durum varmı? moto iki-dört zamanlımı?

sorunum şöyle :

motor 2 zamanlı 65

rölantide çalışlırken gaz verdiğimde motor boğuluyor ve kendini durdurmasına sebeb oluyor :S

neyaz duman atıyor.. bewnzini çiğ atmıyor

rölantide çok küçük bi düzensizlik var ama onun yapcağını sanmıyorım :S

bazende rölantide çalışırken duruyor... rölanti ayarını maksimuma getirsem dahi duruyor

çok sinir bozucu bir durum ...

NOT: motor yaklaşık 2 yıldır hiç çalıştırılmadı :)

arkadaşım dalga geçiyo diye düşünme sakın benim ilk motorum da oydu.. cikleyi kontrol ettin mi acaba..? cikle çekili ise ya da bir şekilde takılı kalmışsa istop eder onlar...

arkadaşım dalga geçiyo diye düşünme sakın benim ilk motorum da oydu.. cikleyi kontrol ettin mi acaba..? cikle çekili ise ya da bir şekilde takılı kalmışsa istop eder onlar...

yok hayır kesinlikle öyle dalga aldıını düşünmem .. . jikle teli gerekli sıkılığjnda jiklede sorun yok ..

ateşleme de bir sorun var sanırım bir de ona bakmayı deneyi m olmassa bana servis yolu gözükecek :S

selam arkadaslar bnim 94 model hero puch motorum var bnim motorumdada böyle bir sorun var motorun gaz ve cikle telini yeni değişitirdim motoru çalıştırınca cok yuksek sesle calısıyo (sonn gaz diye tabir ettiğimiz şekilde) cikle çalışmıyo gaz koluyla az vermeye calışınca gaz telini çekiye ama motorda bi değişiklik olmuyo istop da olmuyo bide böyle biraz çalışıyo patlatıyo.. bana acil yardım ederseniz sevenirim saygılar.. :pale::pale::pale::pale::pale::pale:

karburatörün gaz pistonu açık kalıyo gibi gözüküyor. Bi karburatörü temizle veya temizlet, gaz pistonu gaz kapalıyken tam kapatıyomu bi bak. Ve tam olarak anltattıklarını anlayamadım. Anladığım kadar cevap yazdım. Düzgün olarak bidaha sorarsan bi daha değerlendiririz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar